Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sahlgrenskapatient fick hepatit C-smittat blod


NYGAMLA SJUKDOMAREn sjukhuspatient på Sahlgrenska drabbades av hepatit C- genom att få nedsmittat blod vid mottagandet av donerat blod på universitetssjukhuset i Göteborg.

Trots att, enligt Socialstyrelsens nationella rutiner, testades blodet på blodenheten, ändå slank smittat blod igenom och användes vid en blodtransfusion under ett kirurgiskt ingrepp. På torsdagseftermiddagen visade det sig också att patienten själv fått smittan. ”Mig veterligen är det inte känt att det här har hänt tidigare på detta sätt – i varje fall inte hos oss”, säger Mats Tullberg, chefläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

- Det är viktigt att framhålla att det inte finns någon spridning till andra patienter. Det rör sig om en enda enhet och en patient som fått denna enhet, vilket förstås är oerhört beklagligt, sade  Tullberg,

Tester visade först att blodet var friskt, och blodgivaren kände förmodligen inte till att han var hepatit C-smittad. Troligen befann sig blodgivaren i den fas, den så kallade fönsterperioden, där det finns en risk för att rutintester inte fångar upp smittan. Att smittat blod går ut till vårdenheter är dock mycket ovanligt. Händelsen kommer att lex Maria-anmälas och orsaken till det inträffade utreds.

TT

 • antikomunisten

  Var och en kan ju forsa var smittan kommer ifran.Det ar ju krankande och
  rasistiskt att testa den nya adeln.Det ar en tidsfraga innan ebola ar epidemisk
  i Sverige allt enligt politikarnas onskan att utrota den svenska befolkningen,
  men dom kanske inte har tankt pa att dom sjelva kommer att drabbas for eller
  senare och det onskar jag dom jarna.

  • norrbaggen

    Frågan är, får flong nya blattar ge blod hursomhelst utan tester ? Isåfall är det vansinne.

   • antikomunisten

    Det har jag ocksa fragat mig,men att HIV testa bogar for blod-
    givning var ju fornedrande.Dessutom smittar ju sjukdomar pa
    manga satt.Det har ju kommit sjukdomar till Sverige som inte
    funnits forut och dom kommer ju med berikarna som valler in
    utan nagon som helst kontroll,inte heller medisinsk kontroll.

    Den 4 oktober 2012 17:11 skrev Disqus :

 • Highlandercowboy

  Det var precis detta som inte fick hända men likaf#n händer det.Donatorn hade kanske svårt med läsförståelse när försäkransdokumentet skulle fyllas i, där det frågas om utlandsresor,sexvanor osv. Jag har varit donator sedan 1972 och lämnat ca 140 gånger och inte ljugit en enda gång. Sist jag var på BC frågade jag om det var OK med sex med en annan donator men se det gick inte för sig,frågade också om det var OK att ”peta” lite grann eller det var ALL IN som gällde och fick till svar av en blyg liten administratör att det borde jag väl själv begripa efter så många gånger som jag lämnat. Gud give att inte Annie Löövs förslag om att HS och BS-personer skall få slippa karensen för donation men  Annie Lööv du ställer kanske själv upp som försökskanin på lite bögblod ?? Se hur det gått i Rumänien på den gamla onda tiden när barn som var lite svaga och klena skulle ryckas upp med lite ”friskt” blod , en AIDS epedemi utan dess like hos dessa små stackare som inte kunde göra något för att skydda sig från detta övergrepp.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Det värsta är ändå att dessa idioter vill legalisera HIV-spridning. Det kommer bli rena ryska rouletten att söka vård i muslimträsket Sverige framöver.

   • 585961

     Det är väl därför dom inte vill gå med på läkarundersökning när  dom kommer in i landet eller varit på ”semester” hemma

 • BirgittaSvenne

  Ska lägga mig nu, finns kanske de som av olika anledningar är vakna. Här serveras nattgodis, det finns många fina klipp. Och ”God bless” om man så önskar !
  http://www.youtube.com/watch?v=iKnZsTPK7Rs&feature=plcp

 • antidotes

  Hur lågt kan man sjunka? Snor iPhone – från flicka i barnvagn!! http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/snor-iphone—fran-flicka-i-barnvagn/

 • 585961

  Var väl nån outbildad Mena idiot  som inte kunde sköta sitt jobb  , skyll inte ifrån er chefer på Sahlgrenska , anställer ni skit får ni också skit och ett litet barn har fått sitt liv förstört, ni borde stämmas