Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Migrationsverket har gjort olaglig upphandling


MIGRATIONSVERKET Migrationsverket har gjort otillåtna direktupphandlingar i flera fall rörande insatser för asylsökande.

Det ansåg förvaltningsrätten och nu även kammarrätten som avslår Migrationsverkets överklaganden. Avtalen rörande bland annat boende och mat förklaras därmed ogiltiga.

Det var Hewal fastigheter i Delsbo som stämt verket till Förvaltningsrätten. Migrationsverket hade gjort direktupphandlingar av boende och måltider.

Förvaltningsrätten konstaterade i våras att det inte fanns skäl för Migrationsverket att direktupphandla och ogiltigförklarade avtalen. Beslutet överklagades till Kammarrätten, som nu slår fast Förvaltningsrättens dom.

Domen kommer att leda till att Hewal, som bland annat driver Svanbacken i Delsbo, går vidare med sitt skadeståndskrav. De anser att de gått miste om flera uppdrag och begär därför närmare 8 miljoner i skadestånd. Skadeståndskravet kommer att prövas i tingsrätten.

Fler artiklar i ämnet finns på HH

 • antidotes

  Haha..I like!

 • Andersonszkan

  Inte nog med att våra surt förvärvade pengar slängs i invandringsträsket, vägen dit är kantad av diverse extrautgifter i form av skadestånd och advokatkostnader.

  Vore det inte bättre att stoppa invandringen och släppa ut ett lass eurosedlar över MENA-länderna varje vecka istället – jag garanterar att menaiterna skulle stå fastnaglade som monoliter spanande upp mot skyarna och inte röra sig ur fläcken.

 • pica_pica

  Har ni sett hur många politiker som arrenderar ”flyktingförläggningar” och erbjuder till Migrationsverket? Där skär de guld med täljkniv. Jag har länge letat efter förklaringar till att politikerna är så positiva till massinvandringen och funnit att det helt enkelt är girighet. De är inte värda väljarnas förtroende när de säljer ut Sverige på detta sätt och inte har någon tanke på morgondagen.

 • pica_pica

  Men nu börjar det krisa med bostäder. De kastar ut svenska skattebetalare och tar deras lägenheter, vill utnyttja fritidshus, ger företräde framför svenskar i bostadsköer m m och ända är det ont om bostäder. Vad ska de göra sen? Svenskens knutna näve är på väg upp ur byxfickan nu….

  • antikomunisten

   Nejda.Nu ar inte naven ens knuten,nu har den borjat darra av skrack.Jag
   foreslog demonstration mot elandet och det ar realistiskt att det med god
   vilja skulle ga att fa ihop 20 000 demonstranter men nu ar dom fega 
   svenskarna skrackslagna och sitter darrande och hoppas att nagon annan
   skall gora nagot TVA stycken tankte sig att kunna deltaga.Svenskarena
   ar inte varda att raddas.Jag sager som Hitler dom ar bara varda undergang.
   Ni svenskar sitter har och gnaller varenda dag men nar nagon foreslar
   att det ar dags att gora nagot skiter ni i byxorna.,LYCKA TILL som
   slavar at muslimerna.

  • 585961

   Och när ska svenska ungdomar få bostäder har dom inget vett i regeringen är dom IQ befriade hela högen, man tar inte emot Mena idioter när det är slut på bostäder och neddragningarna i samhället nått botten för SVENSKAR(undrar om vi har en SVENSK regering över huvud taget)

 • Theobservermum

  Med tanke på skadeståndskravet kommer budgeten för migrationsverket att sinare fortare. Det kanske inte blir några fler herrgårdar utan militärtält och matlagning i eldstad. Inte mig emot.

  • tokeskil

    Ullenbög har säkert ett äss rockärmen ,han verkar ju ha egen nyckel till Riksbanken.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Blir snarare vi som blir vräkta så att adeln kan ta över våra bostäder. Vi är ju svenskar så vi får säkert skaffa tälten själva, det bryr sig inte dom om.

  • svenskeman

    Då känner de sig som hemma :-)

 • Talibananas

  Man kan önska att även en stor andel av migrationsverkets beslut om uppehållstillstånd skulle förklaras ogiltiga.