Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fejkad trafikolycka gav ingen försäkringsersättning – men 40 miljoner i rättegångskostnader


Denna nyhet är nästan en månad gammal, men ändå av intresse. Anser detta är viktig information, eftersom man ofta undrar varför bilpremierna har blivit så dyra under årens lopp. Denna händelse är en av dem. Förekommer garanterat ännu fler. Och det sker dagligen.

Att Högsta Domstolen avslog resningsansökan är ovanligt, men bra. Konstigt samtidigt att mannen kunde teckna 40 st olika försäkringar. Men ändå inte, då försäkringsbolagen inte samarbetar i detta. Och det ska de inte heller.

Det känns bra att han ska ersätta bolagen med 40 miljoner fast möjligheten för dem att få in dessa pengar är nog lika med noll. Men ett bra försök.

Den 54-årige mannen hade tecknat 40 försäkringar strax före bilolyckan – med ett försäkringsskydd på över 100 miljoner kronor. Tingsrätten konstaterade att olyckan var fingerad och mannen dömdes bland annat att betala 40 miljoner kronor i rättegångskostnader till nio försäkringsbolag. Både hovrätten och HD har nu avslagit hans begäran om resning. 

Under en bilresa 1995 på väg till Arlanda körde en nu 54-årig man av vägen och nerför en slänt. Året därpå var den taxi han satt i inblandad i en seriekrock.

Mannen väckte talan mot tio försäkringsbolag avseende försäkrings- och trafikskadeersättning för personskada. Enligt försäkringsbolagen hade mannen dock tecknat över 40 försäkringar kort före 1995 års trafikhändelse genom att vilseleda bolagen om sin sjukdomshistorik. Han lyckades därigenom skaffa sig ett ”enormt stort” försäkringsskydd, på över 100 miljoner kronor.

Tingsrätten kom fram till att mannen fingerade eller framkallade trafikhändelsen år 1995 samt att han inte heller ”gjort antagligt” att han drabbades av någon personskada till följd av olyckan 1996. Istället konstaterade tingsrätten att de försäkringsavtal som mannen hade tecknat var ogiltiga till följd av att han svikligen hade tecknat försäkringarna med avsikt att fingera försäkringsfall för att kunna lyfta betydande försäkringsbelopp.

Mannen förpliktigades att betala drygt 180 000 kronor i skadestånd till två försäkringsbolag samt ersätta nio försäkringsbolag för deras rättegångskostnader med cirka 40 miljoner kronor.

Han ansökte därefter om resning men hovrätten avslog hans ansökan. Högsta domstolen beslutar nu att inte meddela prövningstillstånd.

 Dagens Juridik 

 

 • Nemasproblemas

  En av Mauds entrepenörer…

  • Fryke

   Har det på känn också :)
   Mångfalden berikar ju helt klart vårt land på många sätt

 • Malmoman64

  Han får väl skaffa sig ett jobb och börja betala av skulden. Eller får han gå till socialen och dra en snyfthistoria. Rätt åt honom.

 • snickersson

  helt ointressant om du inte lägger ut namn och etnicitet

 • Ernst_Hugo

  Jag vet att detta är en pursvensk gärningsman. Hänger inte ut honom i kommentarer dock.

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Så varför öppnar du foderluckan alls då kan man undra ??

   Har du inget att säga så varför ens kommentera det hela.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Namnet vill vi ha. Han försökte stjäla mina pengar , och lyckades delvis.

 • http://www.facebook.com/people/Susanna-Svensson/741442949 Susanna Svensson

  Det är inte ovanligt att man inte får prövningstillstånd det är tvärs om mycket ovanligt att man får prövningstillstånd speciellt i högsta domstolen

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Vad i glödheta helvete är det här

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det är inte ovanligt att HD avslår resningsansökan. Tvärtom. För att HD ska godkänna resning måste det ha tillkommit nya och betydande omständigheter som inte framkommit i Tings- eller Hovrätten. HD har en lite annorlunda uppgift och de domar som utdömts ska eller bör kunna vara prejudicerande.