Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dränkte kvinna i bensin och tände på – åtalas


MORDFÖRSÖK 54-årige Bengt Norberg som sitter häktad för att ha tänt eld på en kvinna i Sundborn i Falu kommun åtalas för mordförsök.

Enligt åklagare har mannen försökt ta livet av sin före detta sambo genom att tända eld på henne. En gärning som varit livsfarlig och tillfogat kvinnan svåra kroppsskador med bestående men. Man skriver också i åtalet att 54-åringen visat synnerlig hänsynslöshet då han begått gärningen.

Händelsen inträffade i slutet av juli då kvinnan kom på besök till mannens bostad i Sundborn. Han ska där ha slagit henne så att hon fallit omkull och sedan, när hon ställt sig upp, ha sprutat brännbar vätska över henne för att sedan tända på.

Han har sedan hindrat henne från att lämna platsen trots att hon brann och även tagit hennes telefon och trampat på den.

Kvinnan har fått allvarliga brännskador på omkring 50 procent av kroppen, varav de allra flesta ska vara av tredje graden.

Hon lyckades dock släcka delar av elden med hjälp av vatten och sedan fly till en närliggande fastighet där man tillkallade ambulans. De svåra skadorna gjorde att hon vårdades vid Linköpings universitetssjukhus där hon också genomgått flera operationer. Hennes tillstånd var till en början kritiskt.

Mannen kunde gripas i samband med händelsen och anhölls i anslutning till brottet. Sedan den 1 augusti i år har 54-åringen suttit häktad och nu åtalas han alltså för mordförsök, alternativt synnerligen grov misshandel.

DT

Falu tingsrätt åtalar:

 • Bengt Olof Norberg 1958-06-24 Hobborn 106 i Sundborn
 • Mål nr B 2545-12

 • Mariah_Magdalena

  Se där vad svenska folket snappar upp av de nya kulturerna !

  • elefantter

    Precis min tanke också.

 • PETER NYMAN

  Så går det när man islamatiserar SVERIGE

 • tokeskil

  Peta in en pinne i brasan på fanskapet och tänd på .

 • RealistRacist

  Ja, men bara för att han beter sig som en muslim, kommer han inte automatiskt få straffrabat. Så måste han vara mer seriöst med åtgärden och konvertera.

 • antidotes

  En sån j-vel bör begravas i två delar med nyllet uppkört mellan skinkorna! Rest in pieces, ashole!

 • Orbitni

  Svenskar kan tydligen dom också. Men ett sånt här fall på trettio år kanske vi kan ta. Det är när det blir flera om året som vi kan skylla på andra.

  För övrigt hoppas jag att ingen pardon visas i bestraffningen. Komplett dåre! Hålles instängd!

 • PETER NYMAN

  Här kommer det att se om straffen kommer att skillnad melan en fullständigt SVENSK skithög.
  Och den Islamistiske barndagis ägaren som hade samma förhållnings sätt till kvinnor.
  SVENSKEN som är en jävla sophög,är en sophög.Men detta beteende mot kvinnor ingår både i islamistens religion och kultur Han fick 5,5 tror jag.

 • tokeskil

  Skicka kräket till nån hydda iAfrika ,måste finnas gott om tomma hyddor när snart varenda blågom är i sverige.