Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Det brast för läraren


Att vara lärare idag i utsatta områden, kan inte vara lätt. Det brast för denna lärare. Den muslimska eleven vägrade göra sitt arbete som skulle redovisas, eftersom eleven ansåg att bibeln och Jesus är en stor lögn. Vad lärarna får utstå i dessa områden är svårt att förstå, men man kan ana. 

De lättkränkta muslimerna blir bara fler och fler och åldrar går neråt. När kommer det första dagisbarnets stämning? Är nog inte långt borta. Undrar hur mycket pengar denna kille tänker stämma läraren på, eftersom han inte godtog lärarens ursäkt.

Nu är det ju som så, att vi fortfarande är ett kristet land, vi tillhör den Lutherska tron, oavsett vad regering och muslimer anser. Den manliga eleven ska anpassa sig efter vad som gäller här i landet. Vad han sedan tycker och tänker privat är en annan sak. När man är elev går man i skolan för att lära. inte för att låta bli att lära sig. Då ingår de mest skiftande ämnen och arbeten. Det är bara för de muslimska eleverna att göra det de blivit tillsagda inget annat.  

Att läraren kallade eleven för ”jävla muslim” var dumt, men förståligt. Det är konstigt att rektorn inte reagerar när de kvinnliga eleverna blir kallade för Svenne-hora och andra tillmälen. Då verkar det vara helt legitimt.  Om nu vår bibel och Jesur är en stor lögn vad är då Koranen och Muhammed? Lika stor lögn om inte värre, eftersom deras bok förespråkar mord, att alltid ljuga för oss i väst och andra hemska vidriga saker, för att de ska få som de vill. Pedofiler är ju välkomna hos muslimerna. Vidrigt beteende.

Den 17-årige eleven på Bergagymnasiet i Eslöv blev kallad ”jävla muslim” av sin lärare när han på grund av sin tro vägrade att översätta en text som handlade om Jesus från engelska till svenska.

Eleven har gjort en polisanmälan och läraren stängdes av från sin tjänst på onsdagen efter att tidningen hade börjat ställa frågor om det inträffade.

Händelsen utspelade sig för en vecka sedan. Eleven stötte då på läraren i en av skolans korridorer. Det uppstod en diskussion om en skoluppgift som eleverna fått och som gick ut på att översätta ett avsnitt om Jesus, kristendomens centralgestalt som de flesta troende kristna ser som guds son.

17-åring sade att han inte ville skriva om något som är en lögn och att han vägrade och det var då läraren kastade ur sig orden. Eleven gick till en av rektorerna på skolan och berättade vad han varit med om, och han fick då stöd.

Däremot har inte skolan gjort någon egen polisanmälan, även om läraren har erkänt glåporden mot eleven.

– Vi hanterar detta internt istället, förklarar rektor Ursula Eldh.

Enligt rektorn är läraren en mycket duktig sådan, och normalt mycket engagerad i skolans värdegrundsarbete.

Läraren ångrar sig mycket och har även bett eleven om ursäkt, men eleven har inte godtagit ursäkten.

Är det lämpligt att skolan väljer ut texter om Jesus för eleverna att arbeta med, när det finns många elever som har en annan tro?

– Det här var en liten del i ett större arbete, som eleven gjort det mesta av. Det var bara avsnittet om Jesus som eleven inte ville arbeta med på grund av sin djupa övertygelse, säger Ursula Eldh.

Läraren arbetade kvar på sin tjänst fram till lunchtid på onsdagen då det togs ett beslut om att läraren inte ska jobba de närmaste dagarna. 

– Vi på skolan accepterar naturligtvis inga kränkningar utan jobbar vidare med detta, säger Ursula Eldh.

Skånskan

 • Nybrobo

  Skolan ska vara sekulär hahaha eller hur ?

  • Rednecknick

    Om ett skolarbete handlar om religionskunskap ( betyder att man lär sig innebörden i olika religioner), vilket ingår i undervisningsplanen, så har inte det med sekularism att göra. Om det var engelska som var ämnet så kan ju uppsatsämnet vara precis vad som helst, men det kan ju kännas fiffigt att använda ett annat skolämne när man ändå ska översätta. Och som påpekats innan så ingår ju Jesus som profet hos muslimerna med.

 • Osynlige_Mannen

  Om en elev eller student inte utför en obligatorisk del av kursen sätts betyget underkänd. Svårare än så är det inte. Jag har påpekat detta för många av mina studenter genom åren. Jag varken kan eller vill tvinga någon, men obligatoriska moment är just obligatoriska. Det vore tjänstefel att godkänna någon som inte fullgjort samtliga obligatoriska delar. (Ibland måste man ge sig in på lite undervisning i svenska språket för att förklara innebörden av ordet obligatorisk…)

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Hur tänkte den lilla muslimen där då? Koranen innehåller delar av både nya och gamla testamentet. Ergo i dennes logik borde koranen vara en lögn och han en islamförnekare. Han måste genast ta livet av sig då han skymfat Allah.

  • Teofil13

   Han har väl bara lat och försökte hitta en utväg från att göra läxan och istället knapra kath

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Eleven var nog inte bara ”djupt troende”, utan också djupt okunnig. Muselmanerna betraktar ju Jesus som en av profeterna, och kallar honom ”Messias” (se t.ex. http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_in_Islam)! De gillar inte (minst sagt) några av de kristna fjollerierna runt denna troligtvis påhittade person, såsom att han skulle ha varit guds son, yadda, yadda… Att gräva ner sig i detta sammelisurium av ”min gud är bättre än din gud” rekommenderar jag inte – man får bara ont i huvudet och börjar längta efter frisk luft. MEN: den okunnige eleven bör ges chans att förkovra sig. Skicka honom till en koran-”skola” långt, långt borta – och hoppas att han stannar kvar där.

 • 530729

  Är det alltså kränkande att kalla någon muslim, när de är det? Ordet ‘jävla’ är ju ett så vanligt ord att man inte ens reagerar på det, och är det så särskilt allvarligt? Hur många gånger hörs inte det ordet i skolan och bland eleverna? Hur många gånger får inte kristna eller sekulära svenska killar och tjejer ‘tåla’ att bli kallade ‘jävla svenne’ eller ‘jävla svennehora’ av sina muslimska skolkamrater?
  Jörgen

  • Andersonszkan

   Jävligt bra uttryckt :)

  • Gaikokujin

   Du minns det kränkande i Sällskapsresan då en spanjack säger ”jävla smålänningar” då Stig-Helmer och Ole prutar på en vara?
    
   Jag har smålänningar i släkten och ska tamigfasiken stämma Lasse Åberg! Även om det har gått 30 år sedan filmen gjordes!

  • Orbitni

   Även i TV4:s X Factor svärs det ganska mycket. Ingen reagerar så värst på det. Jag är gammal nog att tycka det låter illa, men det är nog jag som har fel.

 • x_tra

  Fel av läraren, det rätta hade varit att inte ge eleven betyg i ämnet eftersom han vägrade göra sina uppgifter.

  • Andersonszkan

   Först skulle han ha kallat den jävla muslimen som han gjorde och sen skulle han inte ha gett honom något betyg.

 • Prellen

  Jag ska nu ringa till Eslövs skolchef och fråga om mulimen inte var muslim. Jag hoppas att fler har gör det.

 • Strandnypon

  Det är en vidrig rasism MOT SVENSKAR !

 • Mariah_Magdalena

  Kränktheten ökar i samma takt som muslimerna blir fler och allt kaxigare.

  • Andersonszkan

   Den ökar med kvadraten på invandringen – snart blir dom kränkta av att behöva se oss!

 • Gaikokujin

  Läraren borde hållit tyst och helt enkelt underkänt eleven.

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Ja, så borde det ha hanterats! Men jag har full förståelse för att han/hon (kommer ALDRIG att använda ”hen”!!!) fick nog. Man kan ta apan ur djungeln, men inte djungeln ur apan (det låter bättre på ammrikanska :) )

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

    Ja, så borde det ha hanterats! Men jag har full förståelse för att han/hon (kommer ADLRIG att använda ”hen”!!!) fick nog. Man kan ta apan ur djungeln, men inte djungeln ur apan (det låter bättre på ammrikanska :) )

 • Andersonszkan

  Ingen stake i Ursula – bara Eldh i r*ven när muslimerna börjar gnälla!

  Den här ”djävla muslimen” ska inte ha någon någon ursäkt; han ska ha kvarsitning, göra klart sina uppgifter eller gå hem utan betyg – han kommer ändå aldrig att tillföra det svenska samhället något positivt.

  Religionskunskap ingår i den svenska grundskolan – svenska barn måste lära sig att mördarideologin islam är som vilken religion som helst och dom tvingas tom besöka moskéer och där delta i religiösa riter som att ta av sig skorna och dela upp sig efter kön – mina barn valde självmant att inte gå in i dessa ondskans tempel.

  Det är den ”djävla muslimen” som ska be sin lärare om ursäkt – inte tvärtom!

 • Hummlan

  Jag är DJUPT övertygad om att religion är roten till allt ont.
  Man blir så för-ad när man hör och läser om dessa kränkta människor. 
  Har aldrig i livet hört ordet KRÄNKT så till den milda grad som de sista 20
  åren. Däremot blev man förolämpad om någon var plump och dum och fick oftast en 
  ursäkt och allt blev bra, och vise verka. Men KRÄNKT ?? Och alltid är den våra koranfanatiker och då menar jag inte dem som assimilerat sig här och har sin tro ifred som kristna och andra ”vettiga” troende har. Jag menar de lättkränkta galningarna.

 • 530729

  Men om en muslim säger en kristen rakt upp i ansiktet att bibeln och Jesus är lögner… är inte det kränkande för den kristne? Nej, visst ja, det är ju bara muslimer som kan bli kränkta. Eftersom de innerst inne vet att de har fel. Har man däremot en äkta stark tro skulle man inte bli kränkt, därför att man inte kände sig osäker.
  Men tänk om en kristen som tycker att koranen och Muhammed är lögn, flyttar till ett muslimskt land… och blir kallad ‘jävla otrogna hund’ och känner sig kränkt… får han då gå någonstans och anmäla att han känner sig kränkt? Och få medhåll? Och sedan en ursäkt från en ångerfull muslim?
  Jörgen

 • elefantter

  ”på grund av sin djupa övertygelse”

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Att läsa om ALLA världsreligioner ingår i skolarbetet likväl som att man skall kunna simma.

  Bara för muslimstackarna att läsa läroplanen eller ännu hellre byta skola om det inte passar. Vet Koranskolor som troligen passar bättre

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Sådana händelser kommer att bli fler och fler. Dessa lärare som numera ska handskas med ungar från all möjliga och omöjliga länder och kulturer, de har det inte lätt. Förr eller senare så brister det för dem.

  Det kommer också att bli fler och fler motsättningar i samhället, detta är en helt naturlig reaktion. Bägare har faktiskt runnit över redan. Snart kan inte godhetsbeivrarna och PK hantera situationerna, situationerna som de själva har satt sig i.

  Synd om läraren dock, hoppas verkligen inte att han ställer sig med mössan i handen utan vaknar.

 • misool

  Den pojken får troligen underkänt i den delen av kursen.
  Vem bryr sig om han frivilligt sabbar sin framtid, den inställningen inte kommer gynna honom i livet.
  Låt idioten stå sitt kast och bli en permanent pariafigur för oss normala att kasta skit på. Byfåne är ett framtidsyrke för MENA killar.

  PS Vi borde skicka blommor och tackkort tilll läraren.