Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Burka niqab eller en fika på stan?


Undrar starkt hur detta ska fungera. Ska de Saudiska kvinnorna kunna röra sig friare, eller blir det som vanligt? Att den fruktade religionpolisen får mindre makt, och inte kan fängsla de som inte är rätt klädda är mycket bra, men deras makt ska övergå till den vanliga polisen.

 Samtidigt finns religionspolisen kvar. Det är bara att hoppas på för kvinnornas skull att det blir lättnader för dem. Det måste till en förändring förr eller senare. Världen är liten idag, Influenser kommer överallt ifrån.

Detta med resetillstånd och andra inskränkningar kanske blir lättare, och att restriktioner försvinner en efter en. Någon större ljusning är det inte, men ett litet myrsteg kanske är taget. Sedan är frågan hur de rabiata islamisterna tar denna öppning? Ja, den som lever får se.

Saudiarabiens fruktade religionspolis, som är tillsatt för att se till att landets sharialagar efterlevs, har fått en del av sina befogenheter indragna.

Polisen kommer inte längre att kunna gripa kvinnor som de inte anser är rätt klädda eller göra husrannsakan. Så sent som i fredags kastade religionspolisen (Kommissionen för främjande av dygd och förhindrande av osedlighet) ut fler än tusen nigerianska kvinnor som anlänt som pilgrimer till Saudiarabien eftersom dessa inte hade med sig manliga följeslagare

I Saudiarabien är kvinnor förbjudna att resa utan en manlig ledsagare eller efter ett särskilt tillstånd utfärdat av mannen. Landet anses vara ett av världens mest kvinnoförtryckande.

Polisen, som består av 3.500 anställda och frivilliga, har tidigare kunnat gripa vem som helst som den anser bryta mot landets religiösa lagar. Kvinnor och män som umgås utan att känna av varandra har kunnat gripas av polisen liksom män som inte ber när bönetimmen är inne och kvinnor som inte bär huvudduk.

Enligt den ansvarige för religionspolisen, den i janurari tillsatte Abdul-Latif al-Sheikh, som uttalar sig i tidningen Al-Hayat på nätet, och som citeras av nyhetsbyrån AP, kommer flera av religionspolisens maktbefogenheter att föras över till den reguljära polisen.

DN 

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  På vilket sätt skulle detta innebära en lättnad? Det står ju att flera av religionspolisens maktbefogenheter skall överföras till den reguljära polisen. 
  Det betyder samma pisk för samma förseelse fast det är någon annan som håller i piskan.
  Jag ser det som att religionspolisen sammansmälter med den reguljära (världsliga) polisen och det understryker ännu mera att det är religionen dvs sharia som skall styra i ännu högre utsträckning än tidigare.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Snart även i muslimträsket Sverige eftersom saudi-prinsarna äger Sverige och finansierar Svinfeldt och andra landsförrädare.

 • antikomunisten

  Dessa arabhonor ar ju overens om att det ar ratt.Lat dom leva som dom vill.
  MEN kom inte till europa med skiten och forsok tvinga pa oss detta.Skicka
  tillbaka alla till respektive arablander och lat oss vara i fred for vi delar inte
  er medeltidsuppfattning.Med deras neandertalsniva har dom ingenting i
  europa att gora.Dearas egna lander ar och forblir oknar och dar hor dom 
  hemma.Efter mer an tusen ar har dom inte kommit langre an till stenyxan
  och dom kommer hellre aldrig att na langre.Om dom har bevis pa motsatsen
  presentera da detta.