Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Barnfritt på flyget?


Kanske ingen dum idé  när man behöver lugn o ro, eller om man retar sig på att barn finns. Alla barn som flyger långa sträckor kan bli lite oroliga o jobbiga.

Det blir vi vuxna också men kan uttrycka oss annorlunda. Tycker ändå inte det är något större problem. Det finns alltid två sidor på myntet. Alla människor är inte förtjusta i barn, konstig nog, Men det är inget att orda om.

 

Problemet isåfall är att barn inte längre ska få synas eller finnas. Det är en otäck utveckling. För ett tag sedan fanns det en undersökning bland personal på de olika flygbolagen där frågan var, vilka barn var bäst ha med på flyget. Svaret var givet och glädjande: De skandinaviska barnen. Värst var de från mellanöstern och sydligare länder.

Det malaysiska lågprisflygbolaget AirAsia inför barnfria zoner på sina långdistansrutter.

Från och med februari nästa år måste man ha fyllt tolv år för att få sitta på de sju raderna i flygplanen som kallas ”quiet zone”.

Det barnfria området kommer bestå av raderna sju till 14 på alla flygningar. Raderna ligger därmed i direkt anslutning till första klass.

”Vi vet att några gånger är lugn och ro allt man behöver för att resan med oss ska bli bättre”, skriver flygbolaget på sin hemsida.

Barnaskrik på restaurangen och högljutt plaskande i poolen kan ses som störande faktorer under hotellvistelsen – kanske mest för de som själva reser utan barn. Därför har charterbolagen sedan några år också marknadsfört flera av sina hotell som barnfria, eller på andra sätt särskilt inriktade på vuxna resenärer.

Nu utökar researrangören Fritidsresor med fler hotell i sin vuxenserie Blue Couples inför sommaren 2012, totalt 17 stycken. Även konkurrenten Ving, som utnämner konceptet med barnfria hotell som den tydligaste hotelltrenden idag, har hotell med denna inriktning, som går under vinjetten Sunprime resorts.

 Svd    Svd

 • antidotes

  I Australien får inte manliga resenärer sitta brevid barn på flyget! Oavsett om de är deras egna barn. Sjukt eller hur!?

 • antidotes

  Vad är dom rädda för? Att dom ska börja ”åka hiss” eller?

 • klossen

  Låter underbart

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det går ju inte att ha en barnfri sektion. Raderna 7-14 är barnfria. På rad 15 kan det altså sitta barn. Det innebär att om barnet skriker är ju rad 14 värdelös, rad 13 något mindre värdelös, rad 12, ännu något mindre värdelös osv. Ska man ha en egen sektion måste man dela av kabinen och se till att ha en stängd dörr mellan avdelningarna. Har man det? Om inte lär det bli slagsmål om rad 7.

  Jag tycker det är upp till passagerarna att se till att de inte störs av barn. Barn finns och barn hörs och det får man stå ut med. Jag har alltid med mig öronproppar som dämpar bort 95% av allt ljud. När propparna är i är det bara att sova hela vägen till slutdestinationen. På långresa kan man be stolsgrannen att väcka en när det blir dags för mat.

 • Allanoskar

  Barn inte får synas är väl ändå en lätt överdrift. Är det inte snarare så att barn numera tillåts uppföra sig ganska oartigt? Annat var det när jag var liten på 60-talet..Då skulle man hälsa artigt på vuxna och lyda deras order. Inte fick man föra oväsen på allmänna kommunikationer heller. Då skämde man ut både sig själv och sina föräldrar.

 • Mariah_Magdalena

  Härligt!
  Skrikande, sparkande ungar i 7-8 timmar kan få vem som helst att bli vansinnig.

  • Wargen_kommer

   Har du ens försökt få barnens föräldrar att förstå att du inte uppskattar barnens beteende? Om så; vilken respons fick du? 
   Om du då fick en negativ, eller åtminstone oförstående respons, kan det då möjligen vara där problemet ligger och inte hos barnen?

   Det är ALLTID förälders ansvar att se till barnen sköter sig.

   • Mariah_Magdalena

    Vad jag har sett gör föräldrarna vad de kan för att lugna ungarna, så att jag dessutom skulle hacka på dem skulle verkligen inte underlätta deras jobb.
    Och jag förstår visst föräldrarnas jobb.
    Deras jobb och stress är uppenbar för alla runt dem. 
    Men det gör inte min flygtur ett dugg lättare.

 • antidotes

  Ett bollhav längst bak i planet kanske?

 • Kubosuka

  Största problemet är dom jävla föräldrar som inte kan uppfostra sina barn!

 • thomas59

  Det är bättre med ägna barn än andras baarn

 • Wargen_kommer

  Det stora problemet är ju knappast ungarna. Jag har själv varit på långresor både med och utan ungar och det är inte ungarna som brister, utan deras föräldrar som inte är förberedda på att en lång flygresa innebär ett STORT behov av förströelser för ungarna.

  Jag har inga problem med att förstå att det spritter i benen på kidsen efter ett par timmars flygning – det gör det på mig med. Men där jag kan  - genom min kunskap och erfarenhet – medvetet förstå att flygningen kommer att pågå ytterligare timmar, så måste man som förälder hela tiden finna nya sätt att ”roa” de små liven.

  Ett trick kan t.ex. vara att  - om möjligt – resa med ett så sent flyg som möjligt. Sent som i på kvällen, alltså. 
  Det medför att barnens naturliga dygnsrytm gör att de kommer sova bort en stor del av tiden. Om det inte är möjligt att välja tidpunkt, gäller det att försöka utnyttja det faktum att alla barn, (utom möjligen de allra minsta), är nyfikna. Se om besättningen kan hjälpa till med en liten rundvandring på flyget, kanske? 
  Kort sagt; var kreativ!

  Men så länge föräldrarna tror att deras semester börjar när de sätter sig i stolen och begär in whisky, ”gt”, öl eller vad det nu är som önskas och i samma veva tror att de små redan är i bamseklubben, kommer dessa problem att finnas kvar.

  Problemet är inte barnen. Problemet är brist på kontroll och sysselsättning av barnen.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Är det fint väder under flygresan kan barnen vara ute och leka ;-)

  • antidotes

   Det där måste ändå vara veckans kommentar! Haha……klockren!!

 • Oberst

  Ja, förbjud baaaaarn på flyget. Och på marken. :)

 • elefantter

  Barn, liksom invandrare, är bara sinnessjukt skit nuförtiden. Och i båda fallen är det kvinnornas fel.

  Föräldrarnas fel? Jo, förvisso. Men det ändrar ju inte på faktum att dom barn som blivit fellärda därigenom har blivit en skadlig produkt som helst bör kastas.

  Grundproblemet i samtliga fall är naturligtvis vi värdelösa vuxna.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Själv blir jag glad när jag hör bebisar och småbarn, är nog mest sura gubbar och tanter som stör sig på barn. Men det är för dom undermedvetet är avundsjuka på barnens ungdom. Medans dom själva inte har mycket tid kvar ^^

 • Bhoman

  Muslim fritt ?
  Nä! För då blir det nästan tomt på flyget .

 • Simpson1

  Åkte i en av SJ’s tysta kupee’r en gång när dom dubbelbokat tåget på nåt sätt och i stället för att låta äldre sitta i tysta vagnen klämde idioterna in en stor jävla barnfamilj. Morsan gjorde vad hon kunde inget snack men vad göra när 4 barn börjar få tråkigt och börjar bråka med varandra… Ungarna var väl 1- 8 år ca…