Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kommer nästa krig att utspela sig i cyberrymden?


Dessa personer som ligger bakom hackningen i USA är rena terrorister. De lyckades inte riktig denna gång som tur var. När man nu vet vad för slags  människor det är, och att de inte har några hämningar så kan man undra vad som sker härnäst. Kommer nästa krig att utspela sig i cyberrymden?

Men att bankerna inte har kontaktat sina kunder för att berätta vad som hänt är också underligt. Ibland får man för sig att banker och finansinstitut i USA inte bryr sig om, ifall kundernas pengar försvinner. Men det verkar vara likadant här i Sverige. Den skillnaden är nog minimal.

Detta stod att läsa i Svd idag. Hackare från Mellanöstern har gett sig på banker i USA. Nyligen tog hackare från Mellanöstern konflikten till Wall Street. Såväl New York-börsen och Nasdaq OMX som sex finanshus – Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, PNC, US Bank, Wells Fargo – angreps.

Enligt uppgifter lyckades hackarna enbart släcka bankernas sajter och det genom att skicka en enorm trafik i deras riktning.

En grupp av hackare, Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters, har tagit på sig ansvaret för angreppen och lovar att dagligen fortsätta sin kamp så länge som nidfilmen ligger uppe på nätet. Även finanskvarteren i Frankrike, Israel och Storbritannien kan komma att angripas, hotar gruppen.

Enligt New York Times ska Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters via bloggar  ha uppmanat volontärer att knappa in på olika sajter och delta i attackerna.

 ”We have received an Email from martyr Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters Group that announces, following the supports of Islam prophet, this group is going to carry out cyber operations against credit and financial centers of insulting country, theUnited States, in the coming days.”

Den amerikanska senatorn Joseph Lieberman har pekat finger mot den iranska regeringen och menar att de måste haft del iattackerna. Han får i tidningen också stöd av en expert.

Att bankernas sajter släcks ner är förstås allvarligt. Men samtidigt tycks attackerna enbart ha gjorts med religiösa och politiska motiv, snarare än ekonomiska. Det har alltså inte varit tal om att några pengar varit i fara. Däremot bör man sätta frågetecken kring hur bankerna har skött informationsgivningen till sina kunder rörande attackerna. Eller ja, snarare inte skött bör vi kanske säga.

Flera av de stora finanshusen har nämligen inte ens kontaktat sina kunder och förklarat varför de med ojämna mellanrum inte kunnat komma åt sina besparingar.

Svd

 • Allanoskar

  Brukar man inte stava företeelsen cyberrymden? Aldrig sett det med z tidigare.

  • antikomunisten

   Du gillar tydligen petitessr mer an budskapet.

  • ledsenfarmor

   Såg felstavningen igår, men det var den som gjorde att jag hajade till. Tror det var oavsiktligt, fel kan vi alla göra.

 • antikomunisten

  Med muslimen Obama kan det bara sluta med att enligt hans onskan ar att varlden
  blir ett muslimskt kalifat.Jag tror arligt talat att den vita rasen ar sa degenererad
  att den ar raddningslost forlorad.Det ar hog tid att resterna samlar sig och gor
  nagot
  for katastrofen ar inte langt borta.

 • Suecote

  Kinas regering hackar också regelbundet amerikanska siter… bankerna bryr sig förstås inte nämnvärt, det är ju inte deras egna pengar som försvinner utan våra! Och när våra pengar tar slut är det bara att springa till regeringen och hämta mer. Av VÅRA PENGAR!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Om dom verkligen vill skapa smärta och förtvivlan i västvärlden. Borde dom hacka World of Warcraft servrarna, sen formatera dom på alla låtsas karaktärer :)

  • H@ck£r

    Iran får ju inte vara med och spela WoW längre.
   -
   Det är ett BROTT i USA om Blizzard låter Iran spela på Amerikanska servrar pga pågående konflikt där USA har lagt sanktioner mot landet.
   -
   Men vad gäller väst, så ptja lär sabba en del människors liv om WoW servrarna formateras om.

 • SluggoTuff

  Detta borde vara en väckarklocka för alla banker som motverkar kontanthantering. Om ingen kommer åt sina fiktiva pengar så kommer det att bli fullständigt kaos i samhället. Det är fullständigt vanvettigt med den övertro på dateriet om man inte har backup på annat sätt vilket de förmodligen inte har.

 • PETER NYMAN

  Det borde vara en väckar klocka för OSS alla. Zoomalier är dom inte men dom är islamister.

 • H@ck£r

  Die Hard 4.0 någon?
  -
  Woodlawn kanske har en backup som i filmen? ;)
   

 • Djavulens_advokat

  Snacka om att väcka en sovande björn! Ska bli kul att se vad USA:s hackers tycker om detta. Något säger mig att de är något fler och på en annan nivå.

  Problemet är väl att dessa killar tyvärr kan sitta i precis vilken del av världen som helst. Svårt att rikta motståndet då. Vi får se…

 • DragonenSWE

  Om nu länder kan utestänga sina medborgare från internet, varför inte utestänga länder som Egypten, Iran, Saudi Arabien och alla andra länder som för ett krig mot den civiliserade världen. Ett ganska bra verktyg att skicka tillbaka kamelfösarna tillbaka ut i öknen där de hör hemma.