Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Är sjukvården till för svenskar?


SJUKVÅRDEN Vad är det som händer på våra sjukhus? Att behöva åka ambulans 47 ggr till sjukhuset med svåra smärtor, utan att bli röntgad och sedan hemskickad.  Det är inte sjukvårdspersonalens fel, De gör allt de kan och lite till. De arbetar i sitt anletes svett.

Allt detta som händer, med nedragningar av personal, felbehandlade patienter, patienter som inte får vård osv är politikernas fel. Att de leker med människoliv måste för deras del vara spännande. Känns som om de sitter och spelar tärning om våra liv. Eller slår vad.

Det finns åtminstonde ett sjukhus här i Sverige som har en lista, (vilket de förnekar), där det är bestämt i förväg vem som får vård , hur mycket, när och till vilken ålder. Är du över åldersgruppen för just din sjukdom, kan du i princip åka hem direkt, och lägga dig ner och invänta slutet. Landstinget förnekar starkt att en sådan lista finns, eller har existerat men det är inte sant. Skrevs om det i lokaltidningen för ung 4-5 år sedan.

Mats Johannesson i Ånimskog, åkte akut med ambulans till Norra Älvsborgs lasarett 47 gånger utan att bli röntgad.Till slut fejkade han en stroke – och då först upptäcktes att han hade en hjärntumör.

- Nu har jag anmält sjukhuset för att ingen annan ska råka ut för det jag gjorde, säger Mats till GT.

Mats Johannesson, 47, till vardags lastbilschaufför i Dalsländska Ånimskog, blev sjuk för fem år sedan.

 - Jag fick skyhögt blodtryck och fruktansvärt ont i huvudet, berättar han.

Via sin vårdcentral i Mellerud skickades han till Norra Älvsborgs lasarett, Näl, men fick åka hem igen.

- Jag bad om att bli röntgad i huvudet, men de vägrade.

Så fortsatte det i år efter år. I juli i år hade Mats Johannesson åkt ambulans de sju milen mellan hemmet och Näls akut 47 gånger.Och blivit hemskickad med taxi – utan att röntgas.

Den 19 juli föll Mats ihop hemma med fruktansvärda huvudsmärtor och det blev en ny ambulanstur till Näl.

- Men nu tänkte jag att nu får det vara nog – nu vill jag inte åka hem utan röntgen en gång till.

 - Så när läkaren kom och skulle kolla mig tänkte jag att jag ska låtsas som jag fått en stroke, för då måste de röntga mig. Så jag gjorde mig väldigt svag i vänster ben och vänster arm. Och när läkaren bad mig nudda nästippen med fingertopparna missade jag avsiktligt.Mats fördes i ilfart till röntgen och när läkaren sen kom tillbaka sa hon att Mats att han kunde vara glad för att det inte var någon i blödning i hjärnan – men att de hittat en tumör.

I dag får Mats medicin mot tumören och om 14 dagar ska han in på sjukhuset för att operera bort den.

- Tänk om de hade röntgat mig första gången. Då hade jag sluppit detta helvete jag haft under alla år. Och då kanske tumören varit mindre, säger Mats.

 För några dagar sedan anmälde Mats Johannesson Näls medicinakut till socialstyrelsen i ett enkelt handskrivet brev.

- Man ska inte behöva bli behandlad så här, det ska bara inte kunna hända, säger han.

Ansvarig för akuten på Näl är Magnus Kronvall. Han låter hälsa via NU-sjukvårdens presstjänst att sjukhuset redan registrerat ärendet som ett patientklagomål och att det pågår en intern utredning.

- I och med att socialstyrelsen fått en anmälan blir det två utredningar, säger han.

Mats Johannesson är orolig för tumören i huvudet. Men medicinen har gjort att han mår bättre och han hoppas att operationen ska gå bra.

- Jag hade inte tänkt lägga näsan i vädret ännu om det kan undvikas, säger han

Socialstyrelsen riktade skarp kritik mot akutmottagningen vid Norra Älvsborgs lasarett redan i februari i år.

Kritiken handlade bland annat om att patienter får ligga kvar onödigt länge sedan de är färdigbehandlade och innan de placeras på vårdavdelning. Det är också oklart vem som har ansvaret för patienten under tiden.

Sjukhuset fick också kritik för att det är svårt att få till stånd röntgen nattetid eftersom den jourhavande läkaren måste ringas in till sjukhuset.

 GT

 • nitohu

  Man borde göra ett test av lite olika sjukhus där två patienter med samma symptom men i olika åldrar söker vård efter varann.För att sen se om dom fick olika bemötanden.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Både dom och patienten hade tjänat på att undersöka han ordentligt första gången, hade dom sluppit att han kom ditt 46 gånger till.

 • ren_svensk

  Swecon. Ni måste göra något åt denna site. Den är sirapseg. Jag bidrar.

  • ledsenfarmor

   De håller på och ska byta, till en ny. Vi får stå ut med detta så länge. Ska bli spännande att se hur de har utformat den nya sidan.
   Bidra kan du göra ändå. Vi är många som gör det. Men det behövs garanterat fler. De arbetar ju helt ideellt.

  • farsartat

   Tyvärr så blir man utkastad från siten, när man försöker surfa med mobilen. Åtminstone så funkar det inte för mig. Man vill ju kunna kika in emellanåt, även när man knegar :-)

 • krister wuopio

  kolla med ullenhag han kan ju snyta fram den ena milarden efter den andra!

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Blev själv drabbad för 6,5 år sedan.Operationen i sig gick bra,men sedan började helvetet!Blev blind på höger öga,drabbades av smak & luktförändringar,infektion i höger ben med tilltagande värk som följd.miste matlust & gick ner i vikt,från 110 kg. till 65 kg.efter 6 mån. på Ryhov.Pumpade i mig antibiotika men blev bara sämre & efter 6 mån. åkte jag hem på eget bevåg,annars hade jag inte överlevt! Men det värsta var att en läkare satt in en medicin som gav allergisk reaktion vilket slog ut min njurfunktion.Medicinen fick inte ges till allergiker vilket jag fyllt i ett formulär och påpekat att jag är! Det sket dom i och resultatet är att jag idag går 3 ggr. i veckan för dialys,resten av mitt liv! Därav mitt oförblommade hat till ”läkare” och speciellt till invandrade d:o! HAR INTE ENS FÅTT EN URSÄKT ! Operationen var en s.k. bye-pass operation! Vill varna alla för Ryhov och framför allt utländska ”läkare”!Detta är ett förkortat sammandrag !     SD 2014 ! 

  • ledsenfarmor

   Oh herre Gud vilken pina. Ingen ursäkt och förmodar jag ingen ersättning. Att man inte ska ha med utländska läkare har jag förstått för länge sedan. Jag vägrar, så länge jag är vid medvetande.
   Jag begriper mer än väl hur dina tankar går. Och resten av din familjs också.
   Önskar jag kunde hjälpa dig. Kan bara ge dig mina varma tankar.

  • Buttington

   Aldrig funderat på hämnd mot politikerna som satt dig i din nuvarande situation?

 • kokoo

  Det ingår tydligen i Alliansens system utrota Svenskarna med alla tänkbara medel så att Sverige kan fyllas med muslimer.

 • Buttington

  Svenska vården är till för invandrarna. Det är nämligen de som klagar högst och oftast både i telefon och på plats. De snälla sjuksköterskorna kan helt enkelt inte alltid säga nej eller hålla en normal turordning. Detta har jag hört från läkare och sjuksköterskor (som inte är SDare). Så glöm att du får vård när du kommer till sjukan svenne, det är alltid någon skrikande muslim som skall före. 

 • Suecote

  Välkomna till Storbritannien! Här finns det minimal koll på vem som får tillgång till NHS, den allmänna sjukvården. Kan du visa upp ett pass och en (bekants) kontoutdrag eller telefonräkning med en adress på, behöver inte vara ditt namn, så får du träffa en läkare som kan ge dig remiss till vad som helst du behöver! Har du tur behöver du kanske inte ens visa pass…

 • tokeskil

  Ett stenklart tips,färga håret svart och mumla nånting oförståeligt,sen är ni först i kön .

 • helkoll

  Man nekas att hyra en bil på några ställen p.g.a. sin etnicitet.
  Stora uppslag i riksmedia och (s)(v)t.
  Nekas sjukvård p.g.a. etnicitet. Inga rubriker.
  Vem fick inte hyra bil? Zigenare.
  Vem fick ingen vård? Svensk.
  Samband? Nej, bara tillfälligheter! My ass.

  • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

    Du kanske skulle skapa en sida med bara dessa uppdateringar :)

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Googla Fredrik Reinfeldts ”det sovande folket”

  Finns sidor som hämtat utvalda citat bla Reinfeldt säger något om ”garantera välfärd”

  Detta skrev han 1992? När han var 28, mannen i boken är således Fredrik Reinfeldt själv

  Det finns många citat som är skrämmande verkligheten idag.

 • Nohjarntvatt

  Sverige är ganska ökänt för sin bristande tillgänglighet i vården och läkare som tvingas till en massa pappersarbete istället för att ägna tiden åt patienter. Hade tillgängligheten varit bättre hade vi dock säkert fått mer vårdturism hit.

  • H@ck£r

    Lite som ”pappers poliserna” då?
   -
   Så jäkla sjukt, har tackat NEJ själv till en operation nyligen då jag inte litar på sjukvården alls, än hellre lägga mig på operationsbordet.
   -
   Jag klarar mig utan operationen även om sjukvården tycker jag ska göra den.

 • PETER NYMAN

  Hur kan MP lova fullsjukvård till alla 30tusen asylsökare och runt 25tusen illegala om det stämmer att det genomförs så kraftiga neddragningar inom sjukvården.Ingen av alla dessa budgetar och skuggbudgetar som tävlat om att dela ut pengar till Zoomalirt och deras bostadsområden deras skolor och läxhjälp har delat ut något till vården,lite till åldrings vården lite mindre än Zoomaliernas läxhjälp men det är alltid något för dom som byggt landet

 • 585961

  Ja de mest avskydda av politikerna och svenskhataren Ullentott lovar papperslösa och asylsökande gratis vård men ser inte till att det finns tillräckligt utbildad personal som tar hand om skiten, och dessa muslimer som varken betalar skatt eller vårdavgift skriker och ska gå före alla andra betalande i kön, vilket djävla folk  dessa tiggare och utsugare är, ställ er sist i kön och låt betalade gå före blir det nån tid över (men det tror jag inte)så kanske ni kan komma i fråga , det blir SD 2014 då ska skiten ut

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  De kanske går efter att alla svenskar går på att ”Det man inte vet – lider man inte av!” – principen?”

  De gör en snabbtitt – och säger att du kan åka hem och ta en alvedon så blir allt bra trots att det kanske finns allvarliga sjukdomsbild bakom? Men lura i svenskarna att det inte är något och de åker hem och tar en alvedon så kanske de trillar av pinn så slipper man svenskarna?

  Jag menar – de kan inte riktigt fösa in oss i gaskammare – ännu…. utan att omvärlden kommer att protestera – så de gör det näst bästa – inbilla att sjuka människor inte är sjuka.