Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Qibbla Halal fick priset Årets Uppstickare 2012


FLIPP ELLER FLOPP? Det pågår ingen islamisering i Sverige men landsbygdsminister Eskil Erlandsson förra veckan ut livsmedelspriset Årets Uppstickare 2012 till Qibbla Halal på Matlandetkonferensen i Borgholm, enligt ett pressmeddelande på regeringens sida.

”Företaget har god tillväxt och de tar ett stort djurskyddsansvar. Qibbla Halal förenar också stad och land på ett bra sätt genom att ha anläggningar i både Stockaryd och i Stockholm”, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Priset Årets Uppstickare delas ut till livsmedelsföretag som gör hälsosamma, innovativa och högförädlade produkter av svenska råvaror.

Ytterligare ett krav är att företaget har ökat sin omsättning och har visat stadigt positiva resultat efter finansiella poster de senaste tre åren. Landsbygdsdepartementet, LRF och Livsmedelsföretagen står bakom priset. Med den musliminvandringen vi har till Sverige så är det knappast märkligt att ett islamskt halal-företag ökar sin omsättning. Vilket även ger bevis för att det väller in med muslimer i landet.

- Qibbla Halal är ett väldigt engagerat, kreativt och professionellt företag som utvecklat högkvalitativa produkter efterfrågade av allt fler konsumenter i Sverige, säger Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist.

- Quibbla Halal är ett företag med stark tillväxt som verkar på en stadigt växande marknad och potentialen för fortsatt expansion beräknas som mycket god. Företaget har mött ett behov som inte tidigare varit tillfredsställt och på ett framgångsrikt sätt utvecklat denna nisch, säger LRFs VD och koncernchef Anders Källström.

Juryn var Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Marie Söderqvist, VD för Livsmedelsföretagen, samt Anders Källström, VD för LRF utser pristagaren. Syftet med priset är att lyfta upp exempel på nytänkande och banbrytande företag inom livsmedelssektorn.

Priset Årets Uppstickare delas ut årligen. Tidigare vinnare är:

 • Jakobsdals Chark (2005)
 • Hallands Fruktindustrier HAFI (2006)
 • Pyramidbageriet (2007)
 • Saltå Kvarn (2008)
 • Boxholms Mejeri (2009)
 • Svenskt Butikskött (2010)
 • Nyåkers pepparkakor (2011)

Det var väl för svenska vinnare sista åren så de tänkte väl till…

regeringenqibblahalal

 • biran

  Kanske något för skattemyndigheten att titta på. Försvinner det mycket får i trakterna av Stockaryd?

  • Fryke

   Det försvinner väl får lite överallt i landet enligt vad man läser.
   Dock är det nog som med andra nyheter rörande ”nysvenskar” (som aldrig är svenskar enligt min definition) att dessa nyheter inte tas upp…
   Undrar t o m om en polisanmälan ger resultat eller om försvunna får räknas som ”svinn” i vårt så speciella mångkulturella samhälle.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Att plåga djuren totalt i onödan genom att skära halsen av dom, och låta dom dö sakta. Är att ha ”ett stort djurskydds ansvar”? Skandal…..

 • Mariah_Magdalena

  Djurskyddsansvar….my ass.
  De skär halsen av ett djur som dör skakande i dödsångest.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Djurskyddsansvar? Är detta ett skämt?

 • SM811

  ”Syftet med priset är att lyfta upp exempel på nytänkande och banbrytande företag inom livsmedelssektorn.”
  Ni borde skämmas Eskil Erlandsson, Marie Söderqvist och samt Anders Källström.

  Att premiera en slaktmetod där man skär halsen av av ett djur och helst skall djuret vara levande under bön vänd mot Mecka och kalla det för banbrytande kan endast komma från hjärntvättade PK idioter. Kraftigt påhejad av Fredrik och islamisten Waberi (M).
  http://www.youtube.com/watch?v=fYXh1-aQuHE&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

  • NE_Mannen

   Filippa Rhinfeldt kom på sin make att bli avsugen av Waberi och gjorde sedemera slut på lidandet.

 • nitohu

  Qibbla halal Importerar från slakterier över hela europa och australien.Det finns inga som helst garantier för att alla deras produkter följer svensk djurskyddslagstiftning.Det är möjligt att produkter där råvaran är svensk upfyller kraven.Men även där kan man nog inte heller vara helt säker.Eftersom kontrollen av att svensk lag efterlevs  på detta område, ju närmast är obefintlig.

 • PastorCash

  Vilka dårar till politiker. Nu helt plötsligt så gäller det svenska djurskyddet bara svenska bönder. Det går inte en enda dag utan att man blir  äcklad i denna bananrepublik.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000098058306 Sverre Dehli

  Men Islam är INTE på väg in i Sverige..Det finns INGET som tyder på detta..

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Exakt. Det finns ingen anledning till oro.

  • Fryke

   Oh nej – inga indikationer alls

 • http://exitall.myopenid.com/ exitall

  Statsministerns bemötande av den del av landets befolkning som värnar djurens välbefinnande i större grad än muslimerna tycker jag är frånstötande:

  http://www.youtube.com/watch?v=fYXh1-aQuHE

  Inte att undra på hur det ser ut i Sverige idag.

  • Oxis

   Vad gäller Eskil Erlandsson är han centerpartist och förmodligen på väg ut ur riksdagen. Om inte – dvs. Annie Lööf afgår och det blir herr Eskil som partiledare istället. Då får vi nog se landsbygden pepprad med gårdar, utauktionerade till nybyggare som försöker driva jordbruk på sitt vis.

 • Denoroligedemokraten

  Vi har en statsminister som verkar trivas betydligt bättre i islamistiska miljöer. Det gäller inte bara bilden där han besöker halalslakteri.

  • j_london

   Den fullständigt vidrige Reinfeldt går muslimernas och islams intressen. Sverige- och svenskhataren Reinfeldt är mycket, mycket farlig för landet…

   Vilket dessvärre endast ett fåtal ännu har begripit…

 • ledsenfarmor

  Tar de stort djuskyddsansvar? Det är väl ett grovt understatement ändå. Hur fasiken kan de ge ett halalslakteri pris? De slaktar djuren på ett fruktansvärt sätt. Men så är de fruktansvärda människor, förlåt, avart av människosläktet.

 • antikomunisten

  Denna regering med Svinfeldt i spetsen ar den varsta katastrofen nagonsin
  genom svensk historia.Jag hoppas verkligen att den dagen kommer nar dom
  skall stallas till svars for sina forbrytelser.

  • Oxis

   De flyr nog ut i Europa hela bunten. Fina poster med stora löner  väntar landsförrädarna där ute.

   • antikomunisten

    Ja.Dar kanner dom sig hemma nar EU haller pa att forvandlas
    till det nya sovjet.

    Den 2 oktober 2012 02:24 skrev Disqus :

 • mrsmarlowe

  Vidrigt! Juryn förråder både djuren och vårt land.Tyvärr består de svenska djurrättsorganisationerna av muslimkramare och vänsteraktivister, så dessa kommer aldrig att protestera mot halalslakt.

  • Oxis

   De gjorde det tidigare men under 2000-talets första årtionde ändrades inställningen. Vi behöver nog en ny djurskyddsförening i Sverige.

 • j_london

  Äckligt, frånstötande, vidrigt, groteskt, vämjeligt… Nä, jag finner inga passade ord för att beskriva vad jag känner inför dessa tre offentliga muslimkramare.

  Orden finns helt inte i svenska språket… då sådana ord tidigare inte behövts. Inte förrän nu då landsförrändarna – som går islams intressen i Sverige – ogenerat låter sig exponeras på löpande band.

  ”Juryn var Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Marie Söderqvist, VD för Livsmedelsföretagen, samt Anders Källström, VD för LRF”

  Ytterligare tre mördarideologivänliga och Sverige-fientliga överlöpare och klassiska förrädare, som sålt sina värdelösa själar för att fjäska och ställa in sig hos ockupationsmakten: muslimerna.

  Vidkun Quisling framstår i dag – i muslimträsket Sverige 2012 – bara som en oskyldig, snorig liten dagisunge jämför med de landsförrädare vi tvingas dras med… Vilka går islams och muslimernas ärenden och på löpande band bidrar till islamiseringen av vårt land.
  Hoppas dessa tre landsförrädare (om nyttiga idioter) blir de första att falla offer för mördaridelogin islams verkliga ambitioner…

  Finns inte mycket mer att tällägga än: Tvi fan!

 • RobRoy75

  Hittade  till min förvåning ett smörgåspålägg av kyckling med märket Quibbla Halal på Hemköp för två dagar sedan…..har aldrig tidigare sett detta och konfronterade också butikschefen angående att de säljer produkter från ett företag som använder vedervärdig slaktmetod och meddelade att jag skulle sluta vara kund hos dem (samt att jag skulle försöka påverka mina vänner genom bland annat sociala medier) om de inte plockade bort produkten. Han skulle se över detta och se vad det fanns för alternativ?? Fått veta från annat håll att några till personer uppmärksammat butiken på detta så vi får väl se om det händer något……

  • NE_Mannen

   Stilpoäng !!!

 • Lasselito

  Tragiskt med ”Halal-slaktat” kött i Sverige. I det här fallet antar jag att det rör sig om bedövade djur som får en ramsa innan halsen skärs. Även om djuren inte lider mer än under vanlig slakt känns det respektlöst mot djuren att syssla med vidskepelse. Personligen vill jag inte äta religiöst slaktat kött hur som helst.

  • biran

   Det handlar om importerat kött där djuren inte varit bedövade, även bedövade djur känner ångest.

   • Lasselito

    Import av utländsk Halal-kött som inte har godkända slaktmetoder ska förbjudas enligt min åsikt.

    • Fryke

     Det är helt klart något jag verkligen håller med om.
     All form av djurlidande ska förbjudas och halalslakt är vidrigt.

 • Oxis

  Går man in på Qibbla Halal ser man att företaget fick hedersomnämnande från föreningen DJURSKYDDET SVERIGE. En svensk djurskyddsföreningen som stöder ett företag som halalslaktar kött! Med anledning av detta kommer jag att inte förnya mitt medlemskap i föreningen Djurskyddet Sverige för 1213.
  Att dela ut ett sådant här pris till en som slaktar djur halal, Eskil Erlandsson , är en vedervärdig handling. Du borde stå upp för något annat!

 • SM811

  ”Vi skall ha rätt till halal” säger islamisten Waberi (M).
  Jag säger som svensk ..
  ”jag här rätt till att sådana som Waberi (M) inte skall finnas i Sverige”.
  http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

 • 585961

  Mycket märkligt att djurrättsaktivisterna är så tysta när det gäller detta sätt att slakta djur , eller är dom okunniga eller fega , helt otroligt att dom inte säger eller gör ett knyst mot detta barabari i Sverige mot djuren, och Eskil E  är den andra tönten som inte står upp djurskydd och svenska lagar, vill man inte äta den mat dom får gratis här i Sverige då har man banne mig inget i detta land att göra , utvandra till Saudi och ät va fan ni vill och betala för det, tom i Svenska fängelser ska  muslimska kryp ha specialmat fast dom rånat, misshandlat våldtagit, eller mördat . sätt dom på vatten och bröd, SD 2014

 • Fryke

  Den där Eskil Erlandsson har jag aldrig gillat och han känns långt från seriös och kunnig på sitt område. Ännu en pajas som bara får lön utan kunskap.
  Varför får aldrig vi se deras CV innan dom anställs? Det är ändå vi som betalar deras löner?
  Hur som så tycker jag att djurrättsaktivisterna borde verkligen kolla upp detta, men dessa aktivister är nog samma som skriker hat mot SD och kramar muslimer på fritiden. Så det blir en intressekonflikt där och man vet inte vilket ben man ska stå på, eller om man kanske borde sätta sig ned.
  Jag har på känn att det förekommer bra mycket mer halalslakt i vårt land UTAN bedövning och UTAN hänsyn till djuren än vad vi kan föreställa oss. Se på den mängd muslimer som kommer hit – VAD äter dom?

  • NE_Mannen

   Ur handen på oss ?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=649436352 Omar Mischa Ud-Din

   Anonyma Fryke verkar ha missat att Qibbla inte slaktar djur. De förädlar importerat kött. Så mycket för risken för ökad halalslakt i Sverige…

 • tokeskil

  Slakta hela jävla juryn även om köttet är oätbart .

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Var är AFA,djurrättsaktivisterna och dom andra högljudda gaphalsarna som säger sig kämpa för djurens rättigheter ? Att tystnaden är öronbedövande måste väl bero på PK-samröret och muslimernas ”heliga” status i det svenska samhället ! Ynkligt och fegt att belöna dessa känslolösa djurplågare dessutom med politiker och andra ”höjdare”som hycklande prisutdelare ! SKANDAL !

 • Nybrobo

  Jag är så fruktansvärt trött på allt halal skulle aldrig i livet köpa något sådant. När vi i Sverige har hårda djurskyddslagar så ska de väl även gälla importerat kött kan man tycka.
  Nu för tiden tar ju en vecko handling längre tid pga man måste stå och lusläsa på paketen hela tiden så man inte får med sig något icke önskvärt hem.
  när till och med godis är halal så får man ju passa sig

 • PETER NYMAN

  Djurrättsaktivisterna lämnade in en lista där dom krävde att kött som kom från djur som slaktats på ett oerhört plågsamnt sätt måste märkas.Det var veckan efter SD påpekat saken i riksdagen.80% av allt nöt slaktas med halal i EU,helt beroende på att denna metod är betydligt billigare för slakterirna,samt att dom får billig arbetskraft av islamister som har stor vana vid att plåga ihjäl djur från sina hemländer.SVENSKA djurrättsaktivister är bara ett gäng gaphalsiga kräk

 • biran

  Civilt motstånd mot de handlare som saluför djurplågat kött anbefalles, endast fantasin sätter begränsning.

  • NE_Mannen

   Hoppas alla har tappat sin fantasiförmåga och går ‘bersärk’   ;-)

 • hva410e

  I det nya Sverige får man t.o.m pris för att man slaktar djur på ett plågosamt sätt.
  I det gamla Sverige hade det varit helt otänkbart!!!!!
  Fortsätter vansinnet att ta emot ”ekonomiska flyktingar” från muslimska länder så
  är vi svenskar i minoritet inom 40 år!!!!!!!!
  TÄNK PÅ DET NÄSTA GÅNG NI RÖSTAR!!!!!!!!

 • friryttaren

  Ulltottens nya entrepenörer! Det är bara att lyfta hatten.

 • NE_Mannen

  På vilket sätt skulle halalslakt vara ‘nytänkande’ ? Fråga djuren vad de tycker om halalslakt, svaret är knappast nytänkande iallafall.

 • psykopaten

  Jag är en djurvän och blir riktigt förbannad när jag läser några av er läsares hjärndöda kommentarer, som att djurrättsaktivister skulle vara vänsterextrema och ”muslimkramare”. Ni framstår bara som ett gäng byfånar som sitter framför era datorer och TV-apparater och som tror på allt ni hör. Att vara djurvän har INGENTING med politik att göra (och verkligen ingenting med Sveriges patetiska blockpolitik att göra) som ni verkar tro. Är man djurvän är man både emot den ”humana” mass-slakten som pågår i Sverige (som inte alls är human, läs på) men även muslimernas primitiva och barbariska slaktmetoder. Att vara djurvän handlar om moral och kärlek för alla varelser på denna planet, samt att inte se människan som någon elitras som har rätt att göra vad denne vill. Däremot är det för jävligt att ett halalslakt-företag vunnit denna typen av pris, men seriöst, SLUTA GENERALISERA FÖR HELVETE! Bara för att man älskar djur och aldrig någonsin skulle drömma om att äta kött betyder det inte att man är vänster eller muslimkramare. Jävla tomtar. GÖR någonting istället för att sitta och spy ur en massa galla över diverse folkgrupper på forum eller vinklade nättidningar, istället för att rösta på SD, SvP eller ND som ni verkar tro räcker. (i kombination med lantisfasoner på nätet) Ni kommer inte förändra ett skit med den taktiken. Bli politiskt engagerade, skriv artiklar, börja blogga… Men framför allt, SLUTA GENERALISERA.