Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Irakiers dom för våldtäktsförsök fastslås


MÅNGKULTURENS PRIS 32-årige Hazem Yasen boende i Göteborg hade bjudit hem en kvinna som han kände ytligt. Där försökte han våldta henne genom att tvinga henne till ett oralt samlag. Tingsrätten dömde mannen, som tidigare var ostraffad, för försök till våldtäkt till tio månaders fängelse.

Hovrätten konstaterar vad gäller påföljdsdelen, att brottets art och det höga straffvärdet utgör en presumtion att döma till fängelse. Av samma skäl är enbart skyddstillsyn uteslutet.

Frågan blir då om skyddstillsyn kan kombineras med fängelse. Mannen anser sig inte vara i behov av den behandling om relation och samlevnad som Frivården föreslår, men säger att han skulle gå på samtal hos Frivården om han döms för brottet.

Hovrätten anser att skyddstillsyn sannolikt inte skulle bidra till att mannen avhåller sig fortsatt brottslighet. Eftersom starka skäl redan talar för ett fängelsestraff, fastställer hovrätten tingsrättens dom, även i påföljdsdelen.

Kammaråklagare Jenny Alrud yrkade inte
på att mannen skulle utvisas vid fällande dom.

Hovrätten för Västra Sverige dömer

 • Hazem Abd Alsaheb Yasen 1980-07-10 Gregorianska Gatan 79 i Göteborg Medborgare i Irak till fängelse 10 månader för försök till våldtäkt.
 • Mål nr B 4954-11

 • biran

  Alla dessa brunstiga batikhäxor som fått jobb som åklagare blir vår undergång.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Ja varför skulle man inte vilja han utvisas? Nästa gång lyckas han säkert, och då kan det vara din/min dotter som är offret….

 • SM811

  Jenny Alrud representerar inte vad det svenska folket anser som rätt. Varför inte ge ett års fängelse och utvisning.

 • antikomunisten

  Infor likadana fangelser i Sverige som dom har i Afrika och arabstaterna.Det 
  skulle vara fovanande om inte brottsligheten skulle minska med 90%.Det 
  svenska systemet har aldrig och kommer aldrig att fungera.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Hoppas att Jenny Alrud stöter ihop med denna berikare sen när han kommit ut ur finkan. Men hon bor väll i nått paradis område med bara mångmiljon villor. Där obehöriga direkt blir utkörda av polis. Så det är nog rätt låg risk….

 • PETER NYMAN

  Utvisning finns inte i SVERIGE och det var bara ett kulturberikande våldtäkts försök mot en SVENSK kvinna.Utvisning skulle snarast ta sig rasistisk form.Det gällde ju bara en SVENSK kvinna

 • tokeskil

  Måste man vara hjärndöd för att bli åklagare ?