Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Invånarna skakas av gängvåldet i Gårdsten


VÅLDSAMHÄLLET Det är tryckt stämning i Gårdsten efter den oprovocerade misshandeln i fredags. – Tråkigt att några få personer fördärvar för alla oss andra – för det här är inte bra för området, säger Ekrem Kavak, föreståndare för pizzerian vid Gårdstens centrum.

Det var i fredags kväll, 22.45 som polisen fick larm om en misshandel vid busstationen i Gårdstens centrum. En 58-årig man blev sparkad och slagen av ett tiotal killar i mörka kläder. Enligt uppgift ska våldet ha varit helt oprovocerat.

- När sånt här händer pratas det alltid mycket efteråt och folk blir oroliga. Det är synd eftersom det är ett trevligt område där mycket görs för stämningen och miljön, säger Ekrem Kavak.

Han beklagar att pizzerian stängde redan 22 i fredags, vilket gjorde att det inte rörde sig speciellt många personer utanför när misshandeln inträffade.

- Det kan gå långa perioder här ute när det inte händer något alls och allt verkar lugnt och tryggt. Och så händer det igen och oron sprider sig på nytt, säger Ekrem Kavak.

Åtminstone ett par vittnen har sett misshandeln och en av dem lyckades stoppa den.

En av ungdomarna, uppskattningsvis mellan 15 och 18 år, ska ha slagit ner mannen. Och när han låg nere sparkade de övriga mot honom. En person som såg misshandeln sprang fram och skrek högt. Då försvann ungdomarna, så personen kunde gå fram och hjälpa den slagne mannen.

Något av händelsen kan också ha fastnat i övervakningskameran utanför pizzerian.

- Förhör har hållits med den misshandlade mannen och ett vittne. Vi hoppas på att fler hör av sig. Vi ser självklart väldigt allvarligt på detta. Det kunde ha gått riktigt illa, säger polisens presstalesman Teresia Lagnefors.

På sjukhuset uppger man att mannen klarat sig med lindriga skador. Ingen av gärningsmännen är ännu gripen.

Expressen

Relaterat:
Nytt Kortedala ? Denna gång i Gårdsten Göteborg

”Man vågar inte gå emellan längre”

 • Odalmannen

  Avskaffa den dysfunktionella och farliga mångkulturen nu! Återinför en svensk enhetskultur nu! Sverige åt svenskarna! Död åt mångkulturen!

  • antikomunisten

   Ater igen Karl den tolftes ord om polackerna.Hang upp dom pa halva bevis.
   Infar det igen och det kommer att leda till dramatiska forandringar eftersom
   dessa fega tvabenta rottor ar som sina fyrbenta slaktingar flockdjur och ar
   da mycket modiga.Hang dom en i taget och tvinga deras vanner och
   slaktingar att titta pa.Dom ar ju vana vid det om man betraktar stening.   

 • svartamalin

  Inget signalement ? Tyvärr, polisen-har inget att gå på,därför att på natten är hyenorna grå och negrerna svarta . Osynliga mao!

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   15-18år, då är det omöjligt straffa dom ändå. Laglösa skulle man kunna kalla dom för. Får göra vad dom vill. Nej deras hela familjer borde bli utvisade, det är lika mycket föräldrarnas fel att deras barn helt saknar uppfostran, moral och regler. Samt får drälla runt på kvällar och nätter hur dom vill.

   SD 2014!

   • ledsenfarmor

    I sina egna hemländer räknas de som vuxna redan vid 12-14 års ålder. Ska de göra här också, anser jag. Eller hur ULLENHAG?

 • pica_pica

  Är busarna inte straffmyndiga så är de föräldrarnas ansvar. Tydligen har mycket brustit i deras uppfostran. Naturligtvis ska skadestånd tas ut av föräldrarna.

 • http://www.facebook.com/seppo.muhonen.378 Seppo Muhonen

  Enda utvägen är att göra föräldrarna ansvariga för skadorna gullungarna orsakar.Enda sättet att få dem att reagera är när det börjar kosta pengar!!!

  • johnsson

   Hota med att utvisa hela familjen istället. Då blir det bättre tyglar på busgrabbarna.

 • dibben49

  Lindirga skador? Brutet ben och inslaget ansikte, det kallar jag fanimej inte för lindiriga skador. Lite Sharialagar borde tillämpas mot buspojkarna. Är det månne samma flinande änglar som utförde misshandlen vid Kortedala? Dom bor ju onekligen i närheten. Eftersom det inte är högre straffvärde än några timmars samhällstjänt och saft och bulllar hos en batikhäxa på soc ter det sig ju som ett riskfritt ”nöje”

 • StefanTenn

  ”Tråkigt att några få personer fördärvar … det här är inte bra för området”, säger Ekrem Kavak.Kavak tycker områdets rykte är överordnat medborgarnas välbefinnande. Han borde förstå att Gårdsten är ett skitområde på grund av den förhärskande värdegrunden.

 • Korpralen

  ”När sånt här händer pratas det alltid mycket efteråt och folk blir oroliga. Det är synd eftersom det är ett trevligt område där mycket görs för stämningen och miljön, säger Ekrem Kavak.”
  Vilket tycker du är synd Ekrem? Är det synd att Gårdstens få pursvenskar bli oroliga eller att dess invandrare måste låtsas att de är oroliga för att visa äkta/oäkta sympati i varierande grad beroende på om brottsoffret är pursvensk eller en av er egen stam? Eller är det synd att ett redan beryktat område här i Göteborg med sina c:a 8-10 ytterområden fått om möjligt ännu sämre rykte…(?) Och för vem har området ”blivit trevligt”? Knappast för
  svenskarna där som blivit som främlingar i sitt eget bostadsområde och land.
  Allra mest synd är att kommunen tror att bara man planterar lite buskar och trän i en betongförort och kletar på lite skrikig färg på fasaderna så försvinner de sociala problemen vilka beror på allt för stor invandring och ghettofiering.
  Det var många arbetslösa i Gårdsen redan på 80-talet (bl.a min egen bror) men inte f-n slog folk halvt ihjäl varandra för det! Varken ungdomar eller vuxna! Att vara 10 mot en var en fullständigt absurd tanke på den tiden! Varför? Jo, för att nästan alla var riktiga svenskar och inga importerade vildar från utomeuropeiska skitländer med våld, hat, antisemistism och rasism som statsreligion.

 • ledsenfarmor

  Undrar om de väljer rätt vid valet 2014?

 • PETER NYMAN

  Det har blivit en sport att sparka ner äldre SVENSKAR och det kommer att öka Helt vägledande är inte bara koranen utan även domarna i Kortedala fallet som visade att det i stort inte är straffbart.Rättsväsenet förstår inte alls hur sådana icke domar sprider sig till en epidimi

 • antondavid21

  I GB är man straff myndig när man har fyllt 12år

 • Oberst

  Inga fler utlänningar till Sverige!

 • Pingback: ”Buspojkar” anhållna för rå misshandel i Gårdsten « Sweden Confidential