Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Friad barnvåldtäktsman fälls av hovrätten


BARNVÅLDTÄKT Igår skrev vi om ett fall där tingsrätten märkligt nog ogillade ett åtal om bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn, trots att flickans DNA hittades på en sexleksak hemma hos mannen.

Åklagaren påstod att den nu 38-årige Carl Uppgård från Falun vid upprepade tillfällen haft sex med en flicka som då var mellan 13 och 14 år. Det uppgavs i tingsrätten att flickan även varit målsägande i ett annat mål där en kamrats far dömts för grov våldtäkt av henne.

Tingsrätten klagade på att de videoinspelade förhören med flickan inte tydligt visade hennes ansiktsuttryck. Dock har hennes utsaga framstått som trovärdig. Men utredningen ger inte tillräckligt stöd till flickans uppgifter, ansåg tingsrätten, och ogillade åtalet. Tingsrättens ordförande var skiljaktig och vill fälla mannen.

Hovrätten ändrar och dömer mannen för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn till tre och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 190.000 kronor i skadestånd till flickan. Det konstateras av hovrätten att flickan inte förskönar några uppgifter och att hon uppgett att hon ibland själv tagit initiativ till sex. Sammantaget anser hovrätten att bevisningen är tillräcklig.

Vi uppgav felaktigt igår att mannen var svensk, det var vad vi trodde då vi bara hade förnamnet.

Kammaråklagaren Jenny Granqvist yrkade inte
på att mannen skulle utvisas vid fällande dom.

Svea hovrätt dömer:

 • Carl Gustaf Uppgård 1974-08-12 Mjölnarvägen 2 i Falun. Medborgare i Finland till fängelse i 3 år 6 månader för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn.
 • Mål nr B1050-12

Relaterat
Tingsrätten friade barnvåldtäkt på dotter – hovrätten fällde

 • kokoo

  Som vanligt ingen utvisning !!!

 • SM811

  ”Kammaråklagaren Jenny Granqvist yrkade inte på att mannen skulle utvisas vid fällande dom.” Ytterligare en kvinna som vill ha utlänningar kvar i Sverige.

 • Oberst

  Kastrera!