Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dödsbakterien meningokockbakterier har ökat senaste åren


DÖDSBAKTERIE Antalet meningokockbakterier som orsakar epidemisk hjärnhinneinflammation, har ökat stadigt de senaste tio åren. Det är samma sjukdom som femåringen dog av i lördags i Örebro.

Det råder fortfarande oro i Örebro efter fallet med den femåriga flickan som avled av epidemisk hjärnhinneinflammation i lördags. Statistik från Smittskyddsinstitutet visar också att bakterierna har ökat de senaste tio åren. Hittills har 70 fall rapporterats, jämfört med 47 fall under hela 2002, skriver TT.

– Vi kan ha uppemot 100 fall om året vissa år. Men det är ingen rejäl ökning. Det är en variant av den här bakterien som har ökat men det är framför allt hos de äldre, säger Hans Fredlund.

Det var den smittsamma sjukdomen som resulterade i att en femårig flicka avled i lördags. Personer i hennes omedelbara närhet behandlas nu med antibiotika. Någon risk för allmänheten att smittas finns inte, förklarar Hans Fredlund.

– Många barn söker för feber och kräkningar. Akuten har haft mycket att göra. Både sjukvårdsrådgivningen och barnkliniken har samtal hela tiden. Jag själv tog emot tio samtal i går och ett 50-tal på lördagen.

Bakterierna överlever inte utanför kroppen. Sjukdomen smittas genom salivkontakt.

– Men om man har barn som har hög feber, 39-40 grader, kräkningar och röda hudutslag som inte försvinner, då ska man till akutmottagningen. Utslagen kan bero på blödningar i skinnet, säger Hans Fredlund.

Expressen

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Allt för att svensken reser så mycket !!

 • svartamalin

  ”Sjukdomen smittas genom salivkontakt” Svensken reser ju så långt numera för att få pussa zoomalier på munnen och i röven. Klart att svensken är sjuk!

 • Odalmannen

  Det här är inget konstigt egentligen. Det blir just så här eftersom Migrationsverket inte har något som helst krav på sig att de ska låta tvångstesta alla asylsökande för smittsamma och farliga sjukdomar. Idag görs det knappast några hälsokontroller alls på asylsökare då de anses kan riskera ”kränka” den asylsökandes integritet, privatliv och liknande politiskt korrekt struntprat, i stället är det helt upp till den asylsökande att själv få  avgöra om denne anser sig vilja genomgå en hälsoundersökning, vilket jag tycker är fullkomligt vansinnigt. Det ska självklart inte få vara upp till den asylsökande att själv få avgöra om denne ska få föra in smittsamma och farliga sjukdomar till Sverige såsom t.ex. denguefebar, tuberkulos, meningokocker eller HIV, givetvis ska inte den asylsökande få ha någon frihet alls att börja smitta ned svenskar med resistenta och svårbehandlade sjukdomar. Inför obligatoriska hälsotester av asylsökare nu! För att tysta alla kritiker som anser att det riskerar att spä på fördomar om invandring och piska upp främlingsfientliga stämningar i samhället vill jag säga att jag är villig att själv låta underkasta mig obligatoriska hälsokontroller (varför skulle jag inte göra det?) Svenskarnas folkhälsa är ingenting som jag tycker man bör ta lätt på, det är en ytterst viktig fråga som måste vara högt upprioriterad på dagordningen.

 • Tigeraldrig

  Hundar sätts i karantän innan de kommer in i landet.
  Varför sätts inte de smittbärande parasitsnablarna i karantän.

  • j_london

   Ett mycket, mycket bra påpekande… Dessutom måste hundar ha ett pass för att komma in i Sverige, och det skall finnas intyg på rabiesvaccination.

   Hundar, kattor och illrar i muslimträsket Sverige är viktigare än svenskarna som människor.

   Läs här Jordbruksverkets bestämmelser, och se bestämmelserna för införsel av djur.

   Då det det gäller införsel av människor finns INGA som helst restriktioner, regler eller bestämmelser. Är muslimträsket inte fantastiskt… säg!

   http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/inochutforsel/hundarkatterochillrarinforsel/inforselfraneu.4.5075e861320679518380006989.html

 • j_london

  Den totalhavererade massinvandringen dödar många svenskar – på ett eller annat sätt – till följd av vansinnespolitik och politiskt korrekthet.

  Jag efterlyser oppositionspartiet (SD) i dessa frågor, där svenskarnar utsätts för direkt livsfara till följd av landsförrädarpolitikernas nonchalans och brist på respekt för det egna folket.

  Det går inte EN dag i muslimträsket Sverige, utan att vi ser eller får höra om om den havererade massinvandringens katastrofala konsekvenser.
  Nu dör till och med människor i muslimträsket av direkta följder beronde på den destruktiva massinvandringen av negrer från Afrika och araber från Mellanöstern, Afghanistan och Nordafrika – till följd av smittsamma sjukdomar.

  Det räcker inte med ohyra i form av vägglöss, kackerlackor och skabb… nu konfronteras vi med direkt dödliga effekter av en totalhavererad massinvandring i form av meningokocker som orsakar meningitis, TBC, HIV… och det dröjer väl iinte länge förrän vi också har ebola i den muslimska provinsen Sverige.

  Var skall detta helvete sluta!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Papperslösa som berikar ännu en gång?

 • RobertSt2

  Ja jäklar! Ännu ett bevis på att vi Svenskar reser för mycket!