Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Väljaropinion: Topprekord för SD – bottenrekord för Annie Lööf


REKORDNOTERINGAR Svensk väljaropinion presenterar idag sin sammanvägning, via Ekot Novus, av de största opinionsundersökningarna för september månad. Sammanställningen är gjord utifrån fem opinionsinstitut, Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Ipsos.

Väljarstödet för Annie Lööfs Centerparti fortsätter i djupa dalen, där de har den lägsta siffran på fyra år, 4,3 procent. Den största ökningen står Sverigedemokraterna för, som i septembers siffror får sitt bästa väljarstöd hittills, 6,4 procent som är nytt rekord. ”Det innebär att vi känner viss trygghet i hur vi ligger till till skillnad från andra partier som går en oviss framtid till mötes i valet 2014″, säger partisekreterare Björn Söder.

Lika muntert är det inte hos partiledningen hos Centerpartiet.

– De här siffrorna är väl ingenting som vi jublar åt inom Centerpartiet. Det visar att vi har ett opinionsstöd som är på en alldeles för låg nivå, säger partisekreteraren Michael Arthursson.

Ett annat regeringsparti som fortsätter backa är Kris(t)demokraterna. Med sina 3,3 procent i september månads sammanställning är de i det djupa sumpträsket.

I sammanaställningen för september får regeringspartierna tillsammans 44 procent av rösterna. Om det vore val i dag och Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet skulle bilda en koalition skulle de få 48,8 procent av rösterna.

Fyra partier ökar i mätningarna. Moderaterna, Folkpartiet och Miljöpartiet men den största ökningen står Sverigedemokraterna för, som i septembers siffror får sitt bästa väljarstöd hittills, 6,4 procent.

– Jag tror vi har lyckats visa att vi är ett seriöst parti, vi har lyckats presentera seriösa politiska förslag. Och jag tror att det skapar ett större förtroende för partiet, säger Björn Söder, partisekreterare för Sverigedemokraterna.

SR

 • http://exitall.myopenid.com/ exitall

  Livskamraten skickade sin medlemsansökan till SD-kansliet idag.

 • Saxtorparen

  Sluta att trakassera Löfskan hon är en oanad tillgång vid ett val.

  • Mariah_Magdalena

   :-)
   Vi bör vara tacksamma att R2 D2 och C-3PO äntligen fått en avkomma……..

 • kirre

  Det går år rätt håll.

 • H@ck£r

  Inte så konstigt att SD går framåt, finns ju inte något annat vettigt att rösta på längre, allt annat är bara skit.
   

  • Pantertanten

   Och fler och fler upptäcker det. Ser hoppfullt ut!

 • kalle008

  Det är viktigt att påpeka att :

  ”Sammanställningen är gjord utifrån fem opinionsinstitut.”

  En anledning till det är att om man tar med alla mätningar som har gjorts i september så får SD ett högre tal, nämligen 7,2 %.

  Det är det högsta värde SD någonsin har haft i en månadsammanställning. Och om det nu faktiskt GÖRS 8 mätningar en månad, varför inte presentera snittet på alla?

  Och förra månaden gjordes 6 mätningar, med resultat 7,0 för SD. Även den gången gjorde man en sammanvägning av ”vissa större” mätningar. Och då blev förstås resultatet lägre.

  Här ligger uppenbarligen några märkliga intressen bakom, när man bortser från vissa mätvärden (som det finns minst 1,5 års historik för).

  En annan sak är att opinionsinstituten inte presenterar alla data på ett vetenskapligt acceptabelt sätt. 

  Jag vill veta: hur många har man valt ut, hur ,många fick man tag på och frågade, hur många valde att svara, och vad valde då dessa.

  det är av särskilt stort intresse att veta hur många som INTE valde att svara, eftersom de utgör den enskilt största felkällan i många undersökningar. De kan ju faktiskt låta bli att svara av någon ORSAK. Och vilken DET är vore intressant att veta, eller hur?

  Jämfört med det problemet är snacket om felmarginaler rätt oväsentligt.

 • http://exitall.myopenid.com/ exitall

  Jag önskar att Sweden Confidential kommer ikapp Avpixlat och Fria Tider i popularitet och uppmärksamhet. Dessa tre nätsidor tror jag betyder mycket för opinionens svängning senaste tiden. Kämpa på,SC, och gör er attraktiva för fler. Mer tidskriftslayout kan jag tänka mig skulle kännas trevligt.

 • Oberst

  Hoppas att detta håller i sig. SD ska öka, C ska sänkas.

 • ren_svensk

  Floskelfröken får väl komma i kapp verkligheten.
  Hon ligger i samma liga som Ullentott.
  Glappkäft betyder ingenting får man hoppas.

 • YOTHI_TARZAN

  Åker Kådisarna ur Riksdagen blir det mycket svårt med en borgerlig regering
  Får SD 12 %  och KD ur Riksdagen då blir det roligt – ännu roligare blir det ifall Rödhättan åker ur oxå .  Jag tror inte kommunisterna kan åka ut.

  • fritaPM

    Men KD rösta ju nej till böneutrop så hellre att V åker ut…

 • Krister Wuopio

  jag är viss att SD får minst 15%  det kan bli en skräll på 20% beroende om 40 talisterna samt dito50 vaknar ur sina fantasier hur det va förr!

 • Krister Wuopio

  apropå anni fööf hr fan kan man bli från att ha varit kasabiträde till att bli näringsminiter?

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Annie Lööf kan man sparka i röven dagarna i ända tills hon får smak av skoläder i munnen och då fortsätter man.

  • 585961

    Ja så gör ju muslimerna med sina kvinnor

 • antidotes

  Alla Lööf faller på hösten!

 • PastorCash

  Desto fler avpixlade nyhetssiter desto fler röster till SD – Så enkelt är det. SD får minst 12 % 2014 om inte mer. 

  • 585961

    Det är bra men jag hoppas svenska folket VAKNAR och ger dom 51 % så vi kan sparka ut alla tält och andra muslimskitar ur landet och alla i förädarregeringen

 • Catinka

  Kristdemokraterna vill tydligen gå till botten med sina nya vänner. Den dagen de tar bladet från munnen och fördömer islam kommer de att få tillbaka sina väljare.