Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tingsrätten friade barnvåldtäkt på dotter – hovrätten fällde


UPPDATERAD MÄRKLIGT DOMSLUT Den 38-åriga mannen friades i tingsrätten där han stod åtalad för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn, som var hans egen dotter, trots att flickans DNA påträffades på en sexleksak i hans lägenhet.

Den mycket märkliga motiveringen till att han friades i tingsrätten var att de ansåg den minderåriga flickan redan vara traumatiserad av tidigare övergrepp, som hade utförts av flickans kompis far. Men 38-åringen fälldes i stället i fredags i hovrätten på fredagen till fängelse i tre år och sex månader för samma åtal. Kamratens far dömdes tidigare till nio års fängelse för våldtäkter mot både flickan samt hans egen dotter.

Medan utredningen av övergreppen på flickan utförda av kamratens far ska 38-åringen ha börjat utnytta sin egen dotter sexuellt. Flickan berättar om upprepade sexuella kontakter dem emellan och att de sett porrfilm. Flickan medgav dessutom att hon själv tagit initiativ till kontakterna.

38-åringen nekar såväl till de åtalade brotten som till att dottern gjort sexinviter via SMS. 38-åringen har i rättegångarna hävdat att dottern en gång muntligt sagt sig vilja ha sex med honom, ”fjantat sig”, som han uttryckt det i rätten.

I tingsrätten togs det hänsyn till att flickan var traumatiserad av tidigare övergrepp vilket skulle has kunnat färga hennes berättelse. 38-åringen gjorde dessutom gällande att hon beskyllt honom för att få skadestånd.

Det har central betydelse i målet då det strax innan avslöjats att hon under flera år utsatts för grova övergrepp från en kamrats far. Svea hovrätt konstaterar däremot att flickans detaljerade och i många stycken självkritiska berättelse har högre trovärdighet än 38-åringen. Dessutom har hennes DNA påträffats på en sexleksak i mannens lägenhet.

Vidare stöds berättelsen av flera vittnen för vilka hon berättat om vad hon utsatts för. Hovrätten konstaterar att flickan utsatts för upprepade övergrepp och ser det som försvårande att det skett samtidigt som hon genomlidit utredningen av de tidigare övergreppen. Straffet mäts därför till tre år och sex månader, samt 190 000 kronor i skadestånd.Båda männen ska enligt uppgift vara svenskar.

Edit: 38-åringen är medborgare i Finland, men har ett otroooligt svenskt namn Carl Gustaf Uppgård.

DD

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Var dom Svenskar eller ”svenskar” ?

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Riktiga svenskar.

   Men det är tingsrättens märkliga dom som förbryllar. Vad tänker de med?

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Med den hjärntrusten kan det inte bli annat. Inför jurysystemet istället. Då blir det andra bullar. Då blir det iaf. slut på mesandet och daltandet. 

    • Tollessss

     Ja och demokratiskt valda opolitiska dommare. Samt demokratiskt valda lokala polischefer.

  • tokeskil

    Det yrkas ju aldrig på utvisning vars fan dom än kommer ifrån.

 • tokeskil

  Inför stening på torgen .

 • Krister Wuopio

  invandrare i usa får göra sin lyckans smed! här får alla bostad å dagpenning från dag ett pengar från vi som slitit i hop dessa medel till zigenare eller araber som sett sin chans att komma till välfärden å ligga å äta

 • Krister Wuopio

  svea hovrätt har trots allt lite stake!!! fast dödsdom rakt av det enda rätta

 • Mariah_Magdalena

  Fadern får alltså reda på att hans dotter blivit utsatt för övergrepp, och blir kåt??
  F*n han är ju helt pantad i huvudet!

 • ledsenfarmor

  Oj, då. Vad har hänt med Hovrätten? Ändrade domen till nackdel för våldtäktsmannen. Nu är jag förvånad. Händer inte så ofta nuförtiden.
  Anser dock att straffet är för lindrigt, borde varit minst det tredubbla. Männen är tydligen svenskar, så de borde begripa bättre.

  • Catinka

   Domen ändrades när de kom på att han var etnisk Svensk!

 • sprutt

  Antagligen skäms väl Hovrätten över sina amatörkollegor i tingsrätten som
  har lika lite sunt förnuft som våra politiker.