Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Studie: Invandring ett växande bekymmer för danskarna


INVANDRINGENS KONSEKVENS Varför skall urinnevånarna i sina hemländer behöva vara oroliga och bekymrade för invandringen som sker? Är det inte något som verkligen är fel då?

På tre månader har den danska befolkningens oro över flyktingar och invandrare ökat med hela 24 procent. Danskarnas bekymmer för flyktingar och invandrare har tagit en signifikant stort hopp upp under de senaste tre månaderna. Det visar en studie utförd av undersökningsföretaget Voxmeter som frågade 1 200 danskar till, vilka samhälleliga utmaningar som bekymrar dem.

Här svarar 36 procent att de är oroliga över flyktingar och invandrare, vilket är en ökning med 24 procent jämfört med för tre månader sedan. Men Mehmet Ümit Necef och Mustafa Hussein anser sig veta förklaringen.

Undersökningens intervjuperiod sammanföll tätt med den våldsamma episoden i Odense, där det lokala sjukhuset raserades efter ett skottdrama i stadsdelen Vollsmose. Denna händelse är en uppenbar förklaring till den kraftiga ökningen, menar Mehmet Ümit Necef, docent vid Syddanska Universitet.

- Det kan inte undgå att väcka oro. Och med rätta, utvärderar forskaren, som bland annat att hanterar kulturmötes- teori.

Sociologen Mustafa Hussain, en tidigare föreläsare på RUC, kan heller inte peka på andra förklaringar än Vollsmosetumultet .

- När ett ärende blåses upp i media, vilket skedde med fallet i Odense,  så sätter det sig på näthinnan, när folk tänker på vad som bekymrar dem, menar Mustafa Hussain, forskare i etniska relationer.

Han förväntar sig dock att den ökande oron kommer att visa sig vara tillfällig när chocken av de våldsamma begivenheterna har lagt sig.

- En internationell eller nationell händelse kan ha en betydande inverkan vid den tidpunkten då du mäter den allmänna opinionens åsikt, menar Mustafa Hussein.

JP

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Problemen har ökat markant sen Helle Thorning blev statsminister, trots alla sina minst sagt tveksamma tilltag, och den danska regeringen består i dagsläget av ett gäng vänstertoker och -tokar, som knappt är torra bakom öronen.

  Det snartkommande danska folketingsvalet kommer, precis som i fallet när borgarna vann stort över sossarna förra gången, att visa vad danskarna tycker om att brottslingen Thorning till stor del raserat allt arbete med att tvinga invandrarna att integrera sig.

  Gissningsvis så kommer DF att, med en ny, manlig och mycket skarp partiledare att gå fram 5-10% – och då är sossarna ute i kalla snön på riktigt!

  • SWEbuilder

   Hoppas på det och att de kan bli ett föredöme för Sverige.

 • Andersonszkan

  I Sverige finns idag tusen och en stora och bekymrande problem – och dom stavas:

  Invandring, islam, invandring, islam, invandring, islam, invandring, islam, invandring, islam, invandring, islam………………………invandring, islam!

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Lite romsk problematik kryddar till det extra ;)

   • Andersonszkan

    Det får väl bli löken på den ruttnande laxen :(

  • Oberst

   …..och Alliansen.

 • SM811

  Var så säker. Ökningen kommer att bli mycket större.

 • Brite_Liner

  Man kan ju bara stilla undra hur de etniska svenskarna skulle uppfatta invandringen om det bara blev lite tydligare, lite mera högljutt, lite oftare hur jävlig situationen i Sverige  faktiskt är – om de uppgifter som finns t.ex. här på SweCon skulle bli lite mera allmänt gods.

  • Denoroligedemokraten

   Etniska svenskar? Det är faktiskt knäppt att säga så.

   Mvh
   Maria Wetterstrand, f. d. språkrör Miljöpartiet

 • YOTHI_TARZAN

  Det har varit gangsterkrig i Köpenhamn nu i många år, naturligtvis oroar det folk i Köpenhamn

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Har diskuterat en hel del med olika grupperingar i Sverige och det jag märker av tydligt är att dom som bor i ”rätt” områden inte har samma negativa insikter som dom som bor i ”vanliga” bostadsområden. 
   Högutbildade Stockholmare tex som bor ute på ”öarna” rikare områden där det inga invandrare finns och man inte märker av dom, ännu ska kanske tilläggas :)

  Det är precis som danskarna öppet vågar säga att samhället har förändrats, inte till det bättre utan tvärtom med en allt våldsamare spiral pga av invandringen som mestadels består av efterblivna muslimer.

  Att bita sig i tungan som dom flesta gör i Sverige gör tyvärr bara att invandraren tror sig vara starkare och bättre än den estniske svensken då han inte möter på motstånd när han beter sig som han är uppfostrad till.

  Jag är övertygad om att dagarna är räknade till att det vänder och vi visar ”berikarna” hur det går när man inte sköter sig.
  En väpnad konflikt är kanske till att ta i men det är snart det enda medel som vi har att ta till……

  • Markus Upplysaren

   Danskar verkar ha en mycket mer nykter syn än Svenskar, men det kan även bero på att det är ett mindre land. Danmark har en ganska liten yta och det är svårt att isolera sig från invandringens effekter. 

   Ta till exempel Malmö och Lund. Tio minuters bilväg mellan och det är som natt och dag. Lund är fortfarande en mysig stad och väldigt dyr att bo i, medan Malmö är ett Ghetto med några moderna byggnader. En bekant Malmöbo berättade nyligen att hon direkt kan se vilka som inte kommer från Malmö när de besöker staden. Folk från andra kommuner går med högburet huvud och är ofta långa, medan malmöborna är i snitt kortare, och går lite mer hukade och ser mer fårade ut i ansiktet.

   Det är på något sätt ganska smutsigt i Malmö och jag kan inte riktigt beskriva det, men det känns som en stad utan hopp..

 • Mariah_Magdalena

  Är DANSKARNA bekymrade över invandringen??
  Vad ska då inte de 6-10% SVENSKAR tycka som fortfarande inte är smittade med det funktionsnedsättande hjärnviruset PK???
  Över de svenska gränserna väller invandringen in som egyptens gräshoppor!

  • RobertSt2

   Vi har ju själva valt detta!!! Utom en liten klick. Som hänger här. Så vi har ingenting emot det. Ja det är några få procent (runt 10% som röstar på SD) som inte håller med. Men över 90% tycker tydligen att allt är okej.

 • j_london

  Med andra ord: Precis som i muslimträsket Sverige!

 • PETER NYMAN

  Dom islamistiska expertena hävdar utan att blinka att det är en enskild händelse som fått Danskar att inte älska mångkulturen.I SVERIGEHAR VI 6500 VÅLDTÄKTER och lika många orsaker till att hata mångkulturen