Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Imamråd har diskuterat Uppdrag Gransknings ”Imamernas råd”


STRATEGIMÖTE Sveriges imamråd med gäster (med direkta kopplingar till Muslimska Brödraskapets toppar), arrangerade den 28 september den 3:e imamkonferensen med temat ”Fasta principer och dynamik i islam”. 

Vad kan vi lära oss av det uppmärksammade avsnittet ”Imamernas råd” som i våras visades av TV-programmet Uppdrag Granskning? Det är en av de frågeställningarna som diskuterades i helgen på en internationell nivå under imamkonferensen som arrangeras av Sveriges Imamråd i samarbete med Islamiska Förbundet i Sverige, Förenade Islamiska Föreningar i Sverige och Ibn Rushd Studieförbund.

TV-programmet, ”Imamernas råd”, som enligt Islamiska Förbundet i Sveriges hemsida var långt ifrån objektivt och dessutom använde sig av bedrägliga inspelningsmetoder med dold kamera, omfattande klippning och redigering, samt ställde missledande frågor till imamerna. Men man erkänner även på sidan att programmet exponerade ”vissa fel och brister” som bör åtgärdas, samt väckte viktiga frågor som muslimska företrädare kanske inte tidigare suttit ned och diskuterat igenom tillräckligt, skriver de på hemsidan.

Imamkonferensen hade bjudit in en ”elit av lärda och tänkare” från olika länder för att ta upp en diskussion med sina imamer och familjerådgivare.

Genom ”konferensen” hoppades de på ett uppriktigt tillfälle att gemensamt öka sin förståelse, samt klargöra islams ståndpunkt i viktiga frågor, och hoppades komma fram till en gemensam bättre insikt, gå till botten med viktiga frågor och hitta de bästa metoderna för att främja en god integration och ett positivt bidrag till det svenska samhället.

Det luktar onekligen som att texten på sidan endast är en dimridå för att dölja den egentliga agendan. Hade islam velat främja en god integration via imamerna hade det varit klart för länge sedan.

Förutom ett 50-tal imamer från Sveriges olika städer deltog även en rad ”framstående” internationella gäster, som har direkta kopplingar till Muslimska Brödraskapet, däribland:

 • Sheikh Hussein Mohammed Halawa från Irland, generalsekreterare för European Council of Fatwa and Reasearch (ECFR)
 • Abdallah Ben Mansour från Frankrike, styrelseledamot i Union des organisations islamiques de France samt en av grundarna för Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE)
 • Sheikh Dr. Muhammad Ayash al-Kubaisi från Qatar, professor i sharia (islamisk lag) i Qatar University
 • Dr. Muhammed El- Hawari från Tyskland, styrelseledamot i European Council of Fatwa and Reasearch. Denna mannen är en tvivelaktig muslim med direkta kopplingar till Muslimska Brödraskapets toppar.

Civil- och bostadsminister Stefan Attefall samt ansvarig för trossamfundsfrågor kunde tyvärr inte närvara under helgens imamkonferens men inför nästkommande konferensen deltar han gärna och passade även på att skicka en hälsning till konferensdeltagarna.

Dr. Muhammed El-Hawari (bild), was born in Syria and came to Brussels in 1958 to study for his doctorate in pharmacy. In 1962, Dr. Hawari returned to the University of Damascus where he became a pharmacology professor and began his lifelong work into the scientific computation of Islamic prayer times. Media reports indicate that Dr. Hawari helped to create the Muslim student union in Europe, the Islamic Center in Brussels as well as the Islamisches Zentrum Aachen, known to be a center of the Syrian Muslim Brotherhood. He also has been a member of the European Council for Fatwa and Research, headed by Youssef Qaradawi, the most important leader of the global Muslim Brotherhood.” Källa: globalmbreport

islamiskaforbundet

Intressant läsning även på globalmbreport

 • Roland X

  En sak kan man gott säga – Sverige är sig inte likt.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000098058306 Sverre Dehli

  Hur mycket makt skall muslimer ha här i Sverige? Det hela är fullkomligt absurdt!!!

 • SM811

  F-n vad jag längtar tillbaka till 60-talat innan all invandrarskit hade kommit hit.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Mm, verkligen. Men man kan alltid sluta ögonen och flytta sig tillbaka i tanken. För en kort stund. 

 • Suecote

  Gamla goda taqiyya igen, de kan ljuga så mycket det orkar för icke-muslimer, det är helt ok enligt deras Mohammed.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Att ha gay sex i syfta att utvidga anus för smidig bomb placering är också nånting den käre Muhammed har förmedlat är tillåtet via sina Imamer. ^^

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Dags att utvisa varenda en som har koppling till terrorister. Inget bra kan komma av att ha dom spridande sin hatiska propaganda här i landet, samt rekryterare folk till extremist rörelser…..

 • Krister Wuopio

  egypten har som bekant dock inte ett ord i gammelmedia  spörsmålat om att 9 åriga flickor ska giftas bort å därmed knullas!  det går inte att förklara bort  pedofilin bor där

 • Krister Wuopio

  sjukt å konstigt att en gammal gubbe fluktar efter ett litet barn  å det lagligt!  fan vad sjukt men ändock snart verklig i egypten    ni vet  den där jävla våren

  • 585961

    Där dom mist alla västerländska turister , tror att det är vinter där snart och blir aldrig vår igen

 • Krister Wuopio

  jag får inte ihop det  vilken kultur säger att det är ok att en skäggig farbror får tafsa å ännuvärre förgripa sej på en liten flicka????????? muslim

 • Mariah_Magdalena

  Muslimerna har dragit en enda slutsats av det som hänt, och det är att bli mer försiktiga i framtiden.

  • 585961

    Bra att dom gjorde bort sig  den gången åtminstone  det glömmer vi inte men vi visste ju redan vad dom gick för de lössen

 • PastorCash

  Ett pedofilavskum som parasiterar på vanliga människor. Något annat är de inte oavsett hur de ser på sig själva.

 • biran

  Detta nya Sverige är en gåva till oss alla från de kriminella politikerna i 7-klövern och deras nyttiga idioter i media.

 • pica_pica

  UG ”använde bedrägliga inspelningsmetoder ” säger de?! De besökte moskéerna öppet och med dold kamera och fick två olika svar? Vilka var då bedrägliga? De fastnade med skäggen i brevlådan!

 • 585961

  Är det någon som är bedräglig så är det dessa  okunniga outbildade skäggubbar(bara koranskolor) som borde frakta tillbaka alla muslimska sandloppor som invaderat Sverige  och äter upp våra skattepengar , frakta dom till Saudi där har dom pengar att försörja den muslimska skiten

 • PETER NYMAN

  Imam rådet bör vi inte reta dom betraktas nu som SVERIGES inofficiela regering.Samtidig kommer nu attaker mot SVT för att dom illåter homsar att visa upp sig..,det kan föra till moraliskt förfall och sådant skall inte islam baaaaaaaarn behöva se