Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tbc-smittad rymde från tvångsvården


TBC-SMITTA En man som tvångsisolerats för en smittsam lungtuberkulos har rymt från Växjö lasarett. Ingen vet var mannen befinner sig och polisen är inkopplad.

– Vi hade tagit bort handtagen på fönstren i rummet och en vakt satt utanför i korridoren. Men på något sätt har mannen fått in ett verktyg och lyckats öppna fönstret, säger smittskyddsläkare Arne Runehagen.

Den eftersökte mannens lungtuberkulos bedöms som mycket smittsam. Han hoppade tidigare i veckan ut nattetid från sitt rum på andra våningen på Växjö lasarett och försvann spårlöst.

– Vi är ju inte riktigt anpassade för den här typen av vård, konstaterar Arne Runehagen.

Enligt en dom i Förvaltningsrätten i Växjö inleddes i slutet av augusti behandlingen av lungtuberkulosen. Redan efter någon dag ville mannen lämna avdelningen och han informerades då om smittskyddslagen. Mannen lovade att stanna kvar.

Fyra dagar senare ringde polisen till Växjö lasarett och meddelade att mannen gripits för snatteri på ett varuhus. De två poliserna som satt i bilen och förhörsrummet tillsammans med mannen utsattes för smittorisk. Poliserna följs nu upp under tre månader för att se om de blev smittade.

Den tbc-smittade mannen struntade i förhållningsreglerna om att enbart befinna sig på sitt eget rum på lasarettet. Han gick emellanåt ned till cafeterian och den tionde september avvek mannen från lasarettet. Polisen lyckades dock återföra honom.

Efteråt beslutade smittskyddsläkaren om tvångsisolering. Ett beslut som Förvaltningsrätten nyligen fastställde, men mannen är nu återigen på rymmen från infektionskliniken.

SMP

 • Roland X

  Otäckt.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Åtala packet för försök till grov misshandel, för varje person han kom i närheten efter sin rymning.

 • BirgittaSvenne

  Verkar att vara mycket säkrare att arbeta i ett kärnkraftverk än att vara anställd inom vården, räddningtjänsten eller polisen i dagens Sverige.

  • 585961

    Ja inom sjukvården törs dom inte ha namnbrickor längre , för dom ger sig på deras familjer också det vet jag från säkert håll, SD 2014

 • j_london

  Inkompetens och frånvaron av ansvar gastkramar muslimträsket Sverige.

 • etnofil

  eftersom han förmodligen är svensk….
  …men annars skulle det sitta fint med en biljett hem till resten av sina stamfränder.

 • snuffid

  Vi får väl hoppas att TBCen är av kraftfullare slag så processen går fort.

 • Guest

  Är det någon här som vet ifall han är rödhårig och har blå ögon ?

 • surkart

  Det här kommer att bli ett accelerande problem med den somaliska afrikanska invasionen. Vad händer en befolkning som helt saknar immunitet mot den här sortens sjukdom. Tänker i första hand på dagis grundslkolor och liknande. Kommer vi att få mer av förebyggande som vaccinationer för våra myndigheter måste väl känna till problemen? Det är kanske inte politiskt korrekt att nämna dem eller så blir man kanske stämplad som rasist!?

  • NE_Mannen

   Finns det vaccin mot islamistbaciller ?

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  ytterliggare ett bevis på att sverige inte är rustat att ta emot främlingar med andra värderingar.. hela sverige blir omstruckturerat inget vi kan göra något åt det kommer bli så om vi skall ha någon chans att styra upp det som pågår, bara en galning till svensk skulle få för sej att rymma från en behandling av en smittsam sjukdom.. alla främlingar med nedsatt förmåga att tänka konsekvent förstår inte varför de skall isoleras ifrån andra..

  sjukvården är bara en del i pusslet som fått ta stryk av importerade främlingar, många sjukhus har förstärkt sin säkerhet, byggt om så personal kan ta skydd, överfallslarm, utbildning i skydd osv pga krävande främlingar som invaderar.. och nu är det dags att fixa låsta avd även på smittskyddet, hela sverige är på väg att anpassas till våra nya svenskar som tvingat sej på oss, och det är tvunget många gånger att byta ut befintliga system som fungerat alldeless utmärkt innan främlingarna började välla in och ställa orimliga krav,, 
  våra svenska förhållanden suddas ut mer och mer de fungerar helt enkelt inte längre nu när den nya adeln sätter upp helt andra regler än de svenska..

  välfärden som var till för oss svenskar, (visst vi utnyttjar systemet oxå men det håller inte att  idka välfärd till alla som vill ta del utan motkrav) kommer att försvinna inom en snar framtid, migverket kör över kommuner och placerar ut främlingar som enligt lagen har rätt till skola omsorg mm vilket innebär enorm börda på kommunerna som inte alls är förberedda på antalet främlingar.
  ironiskt så är sjukvården belagt med sparkrav när de i själva verket borde investera för att kunna ta emot fler patienter (vi ökar varje vecka med flera tusen främlingar).

  vi försörjer främlingarna i två år med statens skattemedel för att sedan försörja dem med kommunala skattemedel på obestämd framtid, det håller inte rent ekonomiskt (jag misstänker att flera kommuner kollapsar ekonomiskt innan valet 2014).

  summan är att vi tvingas anpassa oss efter omständigheter som inte borde finnas i en självständig nation, och det måste vi göra som en del i problemlösningen för att undvika totalt kaos, vi lägger plåster på infektionen istället för att använda medicin mot infektionen som just nu antar allvarliga proportioner,, alltså vi löser problem som inte borde finnas för de är en bieffekt av ett annat mycket större problem,, 

  detta inser inte fritidspolitikerna, de har skygglaparna på och jobbar kortsiktigt med akuta problem istället för att öppna ögonen och tänka till för att undvika hamna i dylika situation, och så är det hela vägen från kommunstyret, nämnder, ner till kommunala förvaltningar,, förvaltningar har ett uppdrag att sköta de har inget självbestämmande de gör sitt jobb, de kan bara eska mer pengar till nästa år för att klara sitt uppdrag som ständigt växer varje dag, de är med andra ord tvingade av staten att skaffa bostäder och försörjning, skola, dagis osv till anlända främlingar.
  även på kommunal toppnivå  kan vi läsa att politikerna tycker det är bra med ständigt ökande befolkningstal i kommuner trots att det saknas underlag för arbete och bostäder, de tror att fler invånare betyder fler jobb och därmed mer klirr i budgeten per automatik, tänk så fel de kan ha

 • NE_Mannen

  Det vet ni väl att alla blattar har alltid kniv på sig (läs verktyg), så det var väl inte så svårt att rymma !

 • tokeskil

  En liter arsenik i droppflaskan kombinerat med spännbälte, sen tror jag det är godnatt med aset .

 • Steenson

  ”En femårig flicka avled i morse på Örebro universitetssjukhus. Hon hade smittsam hjärnhinneinflammation.”

  Är det hela sanningen!!??

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flicka-dod-i-hjarnhinneinflammation_7540958.svd

 • tokeskil

  Flickan kan inte ha blivit smittad av en blatte ,dom kan inte få hjärnhinneinfammation eftersom dom saknar hjärna.

 • 585961

  Obligatorisk läkarkontroll ska det vara vid gränskontrollen  av dessa  halvapor

 • PETER NYMAN

  EN mer eller mindre spelar ingen roll.Flertalet av Zoomalir bär på TBC i Norge har dom varnat för det men dom har ändå fått utbrott på vissa dagis.Detta har även drabbat SVENSK personal på mottag.