Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Jag vågar inte bo hemma nu”


SJÄLVFÖRVÅLLAT Beslutet att ta bort Tintin-böckerna från Kulturhusets barnbibliotek fick oanade konsekvenser för Behrang Miri, som på onsdagskvällen föreläste på Stadsparkens fritidsgård.

– Jag har fått massor av rasistiska påhopp. Det är även folk som har lagt upp min hemadress på olika sidor. Just nu vågar jag inte bo hemma.

Som enda media fick Östran på onsdagskvällen en intervju med Behrang Miri i samband med att han hade en föreläsning på Stadsparkens fritidsgård i Oskarshamn inför ett 50-tal ungdomar.

Men han vågade inte åka dit på egen hand. Dessutom fanns det två ordningsvakter på plats under den timslånga föreläsningen, där ett av budskapen var att bryta människors fördomar.

– Bästa sättet att bryta fördomar är kunskap. Jag begår hela tiden misstag, men jag lär mig hela tiden, säger Behrang Miri.

Han sade även att prata är bästa sättet att lära känna varandra och att han själv i 13-15-årsåldern inte visste om han var svensk eller invandrare.

– I dag har jag insett att jag är en människa. Det spelar ingen roll var vi kommer ifrån, sade Behrang Miri på sin föreläsning och passade även på att bjuda upp flera ur publiken på scenen. De bjöd både på rapp och sång och fick beröm av Behrang.

Även om han kom till Oskarshamn i egenskap som föreläsare, var det efteråt oundvikligt att inte komma in på den ilska och debatt som väcktes i tisdags efter beslutet, att som Kulturhusets konstnärliga ledare för barn och unga, plocka bort böckerna om Tintin från barnbiblioteket Tiotretton på Kulturhuset i Stockholm.

Behrang Miri menade att Tintin var för rasistisk och att han speglar en nidbild med ett kolonialt perspektiv och att små barn tar in det okritiskt.

Senare samma dag, efter att inte minst sociala medier gått till hårt angrepp mot honom, meddelade Kulturhuset i ett pressmeddelande att Tintin-böckerna får vara kvar. ”Jag ville lyfta ett debattinlägg omkring diskrimineringsfrågor, men inser nu att det är fel att plocka bort litteratur”, sade Behrang Miri i pressmeddelandet och har efter det valt att inte svara på några frågor.

Men när Östran träffade honom på onsdagskvällen berättade han om ett dygn han helst hade velat slippa. Han säger att han från olika håll blivit påhoppad med rasistiska förtecken.

– Jag har fått massor av rasistiska påhopp, som åk hem och mycket annat. Jag tog ett förhastat beslut. Metoden att ta bort litteraturen är fel. Jag begick ett misstag, men frågan är viktig och det måste man fortsätta att fördjupa sig i. Jag värnar om yttrandefriheten och är emot censur.

Enligt en intervju i Aftonbladet har Kulturhusets chef Eric Sjöström fortsatt förtroende för Behrang Miri.

– Jag och Kulturhuset har ett enormt förtroende för Behrang Miri som fortsatt konstnärlig ledare för barn och unga. Han har fantastiska idéer och ett stort strategiskt tänk för hur vi ska förändra och bli bättre när det gäller att arbeta med barn och ungdomar.

Själv säger Behrang Miri:

– Jag hoppas det blir lugnare snart. Som det är nu är jag rädd och vågar inte bo hemma.

Östran

 • Mariah_Magdalena

  ” Jag och Kulturhuset har ett enormt förtroende för Behrang Miri………”

  Jag bara undrar varför?
  Miri har ingen som helst utbildning på området, och hans enda kvalifikation verkar vara att han är invandrare.

  • NE_Mannen

   …och EXPO idiot…

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hiphop är inte ens musik. Vilken idiot som helst kan väl rappa och sampla andras musik. Så han är ingen riktig musiker/sångare ens.

   • NE_Mannen

    Ja se bara på Leila K. Men pissa på golvet det kan hon !

 • etnofil

  Vilket sabla dravel…
  Om det varit så att han kunde luta sitt handlande på ett brett folkligt stöd så må väl vara..
  Men eftersom han stödjer sig på en liten elitistisk, veklighetsfrånvänd samling människors ideer är det inget annat än just censur han sysslar med.
  Det finns ingen plats för hans tankegångar i ett friskt samhälle.

 • Fiona1177

  Men lilla gubben…. om du nu inte vågar bo hemma längre så vill jag tipsa dig att ta kontakt med någon av alla hotade SD:politiker och höra med dem hur de klarar sin vardag och vilka skydd de har tvingats skaffat sig. De kanske kan tipsa dig om något?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Han kan kanske söka asyl i Venezuela?

 • Storeberg

  Snart vågar igen bo hemma längre. Det är så mångkulturen ser ut.

  • NE_Mannen

   Veckans kommentar !!!!!!!!!!!

 • Sverigefritt

  ”att han själv i 13-15-årsåldern inte visste om han var svensk eller invandrare.”

  Hur kan det vara svårt att veta?

  • tokeskil

    Han är för dum för att fatta att en gång blatte alltid blatte.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Jag hade kunnat besvara den frågan om jag så varit 1-2 år gammal. Han ser inte svensk ut så lätt som en plätt.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Vågar han inte bo i Turkiet eller Armenien eller vad fan nu hans hemland är?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Det är det multikulturella paradiset Iran.

 • SM811

  Bra att knutpiskan viner över dig lite. Hoppas att vi slipper ditt dravel hädanefter. Tydligen besitter du inte den kompetensen som fodras för de arbetsuppgifter som du har.

 • Talibananas

  Kanske han kan söka asyl i Kongo, om det är för svårt att leva ett fredligt liv i rasistlandet Sverige. Pisselandet Danmark är väl inte att tänka på. Bort med fascistvänstern från hyllorna. Han försökte ett karriäravancemang genom ett opportunt, mediapopulistiskt yada yada-tilltag, men Tintins hund Milou bet tillbaka. Bättre tajming nästa gång? ; )

 • j_london

  Kasta i stället ut honom ur landet… den s-tans skitstöveln.

  Det är mycket förståndigt att människor i landet reagerar mot sådana här förbannade arabfasoner… Om han inte vågar bo hemma, kan han ju i stället själv emmigrera till någon grotta i Mellanöstern och bo där med sina själsfränder… För det är där han hör hemma!

 • gbmye

  Det enda av eventuellt förtroende man kan ha för Miri är att kommer att göra nya katastofala misstag om han kommer till Sverige, ett främmande land för honom, och talar om för oss att vi är rasister och inte begriper vad våra barn ska få läsa. Vi tål inte folk som försöker sätta sig på oss. Det kan han börja med att lära sig.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Jag vet hur man kan göra hen till en historisk person. Ge hen en ståplats mellan Sibirien och Alaska. Därefter känt som Behrangs Hav. :D

   • tokeskil

    Då kommer alla simpor att begå massjälvmord.

 • tokless

  Var inte han från expo?så då blev det lite läskigt för han men att expo har och vill ha(olagliga??) register över alla som är kritiska (man är tydligen högerextrem då)och att de får information direkt om alla domar i sverige till sin server är ok. Men sen när han får sk*i*t för att han tramsar om en serie och då går han och gnäller som ett barn. J*äv’la* sopa säger jag bara.

 • Professorn

  .
  Kulturmarxister som Behrang Miri är
  egentligen de allra största rasisterna.

  De skyr inga medel, för att få möjlighet
  att svärta ner den västerländska vita rasen.
  Pursvenskarna kan väl inte hjälpa om de
  är födda med ljust skinn?
  Men enligt dessa samhällsomstörtare
  bör man skämmas och må riktigt dåligt,
  på grund av sitt svenska ursprung.
  .

 • antidotes

  Se och lär…Behrang!!

 • farsartat

  Han ska enbart få en spark i arsl*t efter att ha missbrukat sin position på kulturhuset.

 • NE_Mannen

  Det står att han ska ‘fördjupa sig’, ja gärna i en sjö utan dykardräkt.

 • Oberst

  Sår man en draksådd så får man ta konsekvenserna.

 • MartinA

  Spel för galleriet.

 • Korpralen

  Behrang, jag är inte rasist men.. Åk gärna hem!
  Martyrrollen klär dig lika bra som hos alla andra ”kränkta” och ”rädda” muslimer.

 • mimi1999

  Var inom yrkeslivet kommer han ifrån och vilken adekvat utbildning har han för sitt arbete? Tydligen ingen om man får tro skvallret! Men det skulle vara kul att veta hans bakgrund, känner nämnligen inte till honom. Vissa verkar kunna få arbeten hur lätt som helst utan behöva redogöra på några som helst kvalifikationer. Ett välsmort munläder som säger vad de andra vill höra så vips är man anställd utan vidare preludier. Ett hån mot andra som söker arbete med goda CV:n och ändå inte får arbeten.

  Ett gott råd, av dig kepsen, raka dig och respektera andras åsikter så kanske det kan bli folk även av dig!

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Vilken nolla! Han fick vara i rampljuset i tio minuter och nu gråter han ut i media. Har han tur kanske han får sitta i TV4 och gråta ut hos Malou.

 • ledsenfarmor

  Men lille ponken. Vågar du inte bo hemma? Stackars dig. Har du fått mail som säger du ska åka hem? Ännu mer synd om dig.
  Vilka problem du har. Om du frågar mig, så anser jag att du ska lyfta på häcken och dra till varmare breddgrader. Att ge sig på, som du gjort, ta bort böcker som du anser inte ska finnas, är typiskt, old nazi thinkin. Du kanske hade ett litet förtroligt samtal med dina kompisar på Expo? Går du fortfarande deras ärenden? Klart du gör. En gång vänsterrasist, alltid vänsterrasist.
  Men du kan samtidigt ta kontakt med alla SD-politiker, (för att få tips om vad man gör) som också blir hotade. Hotade av dina vänner från AFA o RF.
  Lycka till i ditt nya hemland.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Kräket har i alla fall nånstans att flytta hem till. Det är mer än vad vi har. Vi blir väl tvungna till slut att bara börja simma planlöst tills vi drunknar eller fryser ihjäl i det kalla vattnet. 

   • ledsenfarmor

    Ja, det är sant.

  • Lucidor

   Det var en slagskottrsretur som hette duga! Go grandma go!!!

 • RealHippo

  vilken nöt. folk lagt upp hans adress på nätet.
  han finns ju med på Hitta bla. 
  http://www.hitta.se/behrang+miri/malm%C3%B6/person/yhMWWlPjZs?vad=Behrang+Miri&var=

 • PastorCash

  Välkommen till verkligheten, bidragsgeniet.
  Så ser det ut för många
  svenskar som har haft otur för att behöva bo där bidragsmaffian bor.

   

 • Orregyllensnorre

  Jag utnytjar min yttrandefrihet och säger: ÅK HEM !

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Han värnar inte ett skit om vare sig yttrandefrihet och demokrati utan enbart om sin egen plånbok. Åk hem och rensa ut skräpet i ditt eget land istället….

 • Guest

  Kära Behrang Miri, svenskar vågar knappt bo kvar i Sverige
  tack vare muslimers hat mot oss – men det bryr Du dig inte
  om – eller hur ? – Ditt egoistiska kräk.

 • Roland X

  Muslimer som Behrang Miri är verkligen experter på att framställa sig själva som offer. Det är Tintin-böckerna som är utsatta för hot, inte Behrang Miri.

 • Nemasproblemas

  P4 Wästmanland har på fredagarna ett ”snackis” om veckan som gått.
  Och det här ärendet kom ju upp förstås. De deltagande tyckte det var helt fel att plocka bort Tintin.
  Snillet till reporter kommer då med följande:
  ”Men om barnen läser Tintin, tror ni inte då att de kommer att växa upp och blir rasister”??
  Ridå.
  Själv är jag fullblodsrasist numera, men det beror inte på att jag läste Pippi Långstrumpböckerna som liten.

  • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

   Man anar att Tin-Tin-planscher kommer att sälja som varma frallor och hänga i vart nationalromantiskt hem den närmaste tiden ;)

  • NE_Mannen

   …och pappan var negerkung, det var säkert i Kongo det åxå    ;-)

  • svartamalin

   Ja och jag läste Kalle Anka, som sossarna ville förbjuda. Var det Maj Britt Theorin med hela sosse anhanget som körde drevet mot Kalle? Eller var det Margareta Winberg? Galningarna inom (S) är för många att minnas,som tur är!! PK- vänstern är de rätta rasisterna!!

   • NE_Mannen

    Muslimäcklen kommer att tvinga oss att förbjuda Kalle anka & co, detta beror på att spökplumpen liknar nästan exakt hur muslimska fruntimmer ser ut i burka. Slutsats spökplumpen gör narr av islam och då blir det flaggbränning igen. MENA-logik.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Om det är rasistiskt att hata det som Behrang Miri står för, då är jag gladeligen en stolt rasist!

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Mycket bra att Miri har insett att han ske ge f.n i att pilla på böckerna i biblioteket. Nu har han fixat sig en bra anledning till sjukskrivning.

  Sverige, landet där man riskerar att bli lynchad om man ritar en hund med turban och där stormtrupperna mailar bibliotekarierna till sjukskrivning. Hell fosterlandet.

  • 530729

   Han behöver inte sjukskriva sig, han har fått en time-out med full lön.
   Jörgen

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Time out eller Walk over? :)

  • tokeskil

    Blir man sjukskriven för hjärndödhet ?

  • Oxis

   Kan han inte hamna i fas 3?

 • Calaverra

  Rätt åt han.  Alla anti-vita kommer att få det de förtjänar.

 • tokeskil

  Har väl inga släktingar i tattarland som vill inhysa honom för dom är väl här som anhörighetsinvandrare på falska papper.

 • Nemasproblemas

   @ NE_Mannen  (Disqus bråkar med mig)

  Gott om hottentotter var det i alla fall på ön där Pippi’s pappa var Negerkung.
  Kurrekurreduttön ligger i Söderhavet. Kanske Kongo ligger där med när man tänker efter.
   
  Och till Miri skulle jag vilja säga:
  Det är en j’äkla skillnad på varifrån man kommer!
  Det ni för in i landet är det vi minst vill ha!
  Alla kategorier! 

  SD 2014!!

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Det spelar ingen roll var du kommer ifrån och har nu insett att du är människa ! Jahaja,men Vi Etniska Svenskar, vad är Vi för något ?

 • 530729

  Har ingen talat om för honom att Tintin är populär i Kongo, att det finns statyer av Tintin och en väggmålning med motiv ur denna så förhatliga rasistiska bok? Det finns tillochmed ett ställe i Kinshasa som heter Chez Tintin. ‘Svartingarna’ i Kongo känner sig inte ett dugg diskriminerade utan är bara glada och stolta över att Tintin var på besök hos dem.
  Jörgen

 • lundabo58

  Det var ju nyttigt för honom lära sig vad som händer när man väcker vrede hos den vanliga röstboskapen.

 • cellen

  Du kan ju alltid fly hem igen ifrån de onda Svenskarnas hot och förtryck. Inte mej emot i alla fall!!!

 • luttrad78

  Behrang Miri väckte till viss del ”den björn som sover”…
  Med lite friska böneutrop och nya boenden för ”ensamkommande” och ”asyl-sökande” i små kommuner med få innevånare kommer motståndet att öka rekordartat!
  Vi kan luta oss tillbaka och låta politikerna/kommun-politikerna göra jobbet.
  Dom gör det såååå bra….

 • svartamalin

  Den där B Miri är ingen människa som han tror,(! Fy för den lede, han är ingen svensk heller!

 • Saxtorparen

   Behrang Miri , så länge du befinner dig utomlands i Sverige kommer du aldrig att känna dig hemma .Åk tillbaka dit du kom ifrån så skall du se att hemkänslan infinner sig.

 • diedummenschweden

  Unge omogne Behrang Miri borde kanske ha tänkt till och reflekterat lite i förväg innan han så förnumstigt beskäftigt och förmätet fick för sig att ”rensa ut” i litteraturen!  Men, nu får han faktiskt ta konsekvenserna av sitt tilltag!

  • JohannadArk

   Miri är nästan 30 år gammal. Så stryk ”ung” och behåll ”omogen”. Eller ännu hellre, byt ut ”omogen” mot ”uppmärksamhetskåt”.
   Sen började det blåsa kallt i media och då drog denne nästan 30-årige man raskt på sig den varma och gosiga offerkoftan.

   Är det förresten någon som vet vem det var som gav Miri jobbet på biblioteket överhuvudtaget? Jag skulle tro att det har begåtts ett rejält tjänstefel i det fallet med överhoppande av mer kvalificerade sökanden. Och om jobbet inte har varit utlyst alls, är också det ett tjänstefel.

   • 530729

    Tja, ung och ung… åldern på araber är ju rätt svårbestämbar numera. Behrang skulle lätt passera som ‘ensamkommande flyktingbarn’, om han idag kom till Sverige och fick träffa några batikhäxor.
    Jörgen

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  I dag har jag insett att jag är en människa. Det spelar ingen roll var vi kommer ifrån,  << Om han nu har insett att han är en människa och det inte spelar någon roll varifrån vi kommer, så varför spelar det någon roll hur Tintin ritades? Just det, absolut ingen alls. Så dra den om trollen under bron istället, för lika många kommer tro på det som på dina bortförklaringar.

  Och om du nu har det så fruktansvärt svårt och folk förföljer dig, så välkommen till Sverige anno 2012 för de flesta SD'are. Kanske dags att sluta bete sig som en barnunge och gråta ut i tidningen i hopp om sympati, när du och dina gelikar behandlar demokratiskt valda politiker långt mycket värre.

  Nej, åk hem, där kan du känna dig hemma. För i Sverige så är det uppenbart att din människosyn inte hör hemma.

 • antikomunisten

  Det kan ju vara en nyttig erfarenhet for en arab med tanke pa att en stor del 
  av svenskarna knappt har vagat ga ut under manga ar,for att dom ar radda
  for att overfallas av rasistiska araber.Onskar att flera av dom fick prova pa.

 • 530729

  Varför är du rädd, Behrang? De enda som brukar använda våld mot meningsmotståndare är dina kamrater i AFA. Vi på den rätta sidan använder ord och argument därför att vi vet att vi har rätt. Då behöver vi inte bete oss som ni gör emot oss.
  Jörgen

 • loofon

  Lite samma känsla för honom då som EXPO och AFA skapar mot dem som har en annan uppfattning än vad de själva har.
  Är den egna medicinen besk?

 • gleipner

  Skitprat! Han gör allt för att PK media skall tycka synd om honom, han har fått jobbet på kulturhuset enkom p.g.a sin härkomst! Åk hem till Iran eller var fan du kommer ifrån, du behövs inte här! 

  • ledsenfarmor

   Jag tror han fick jobbet, eftersom han är så nära allierad med EXPO.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Man får vad man förtjänar. Kom inte hit till vårt land och peta bland våra böcker! 
  Ta istället din förbannade koran med dig och dra tillbaka där du kom ifrån!

 • PETER NYMAN

  Det var bra då ser han dom symtomen han driver fram med Expo och afa mot seriösa SD-politiker

 • 585961

  Mycket bra då kanske han har vett att flytta tillbaka dit han kom från, här i Sverige är han inte länge önskvärd, den lille muslimskiten

 • 530729

  Hördu Behrang, jag vågar knappt gå utanför mitt hem efter mörkrets inbrott, och absolut inte ner till centrum, av rädsla för att bli attackerad av ett gäng araber bara för att jag är blond och blåögd svensk. Och eftersom jag inte röker och inte kan ge dem några cigaretter, riskerar jag att bli svårt misshandlad. Men jag är väl bara full av rasistiska fördomar och har ingen kunskap. Stort ‘tack’ till regeringen och alla andra partier, förutom Sverigedemokraterna, för att ni gjort vardagslivet otryggt för oss som är födda i Sverige.
  Dessutom har man diverse vänstergrupper (Expo och AFA, Behrangs kamrater) som förutom att de stöder högerregeringens sverigefientliga politik, hotar och hatar oss alla svenskar som bara vill kunna leva tryggt i det land vi fötts i…
  Som om inte denna rädsla man numera dagligen lever med vore nog, hånas man i pressen och övrig PKmedia för att man inte vill ha det så här. Jag känner förtvivlan inför framtiden och känner en ångestklump i magen.
  Jörgen

  • ledsenfarmor

   Bra sagt. Du pratar för flertalet av oss.

   • 530729

    Farmor, jag känner inte bara förtvivlan, hoppet lever ännu i mig om att Sverige kan räddas. Vi är trots allt inte ensamma om att älska Sverige!
    Jörgen