Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Gammal kvinna i Halmstad fick gå till domstol – får rätten till ren toalett.


ÄLDRE(OM)SORGEN Har inte nedragningarna gått alldeles för långt? Att behöva gå till domstol för att få städning av toaletten varannan vecka, istället för var tredje. Vaddå? Vänta? Ursäkta! Städas inte toaletterna mer än var tredje vecka?  Det vet väl alla människor hur ofta toaletten behöver rengöras.

Undrar om Anna-Lena Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden, städar sin toalett var tredje vecka?  Tvivlar åtskilligt på det. En nästan 100-årig kvinna, som har problem med inkontinens, var tvungen att överklaga till förvaltningsrätten för att få rätt till toastädning varannan vecka i stället för var tredje. Den gamla kvinnan är enligt ett läkarintyg vital för sin ålder, men har fått tilltagande besvär med inkontinens.

Med viss praktisk hjälp av släkt klarar hon av att bo själv men på grund av sina besvär ansökte hon om kommunalt bistånd med städning varannan vecka av kök och toalett för att dessa utrymmen inte skulle vara en sanitär olägenhet för henne själv eller för hemtjänstens personal.

Ansökan avslogs med hänvisning till en dom i Regeringsrätten som säger att städning var tredje vecka är en skälig levnadsnivå.

Efter att kvinnan överklagat kommunens beslut till förvaltningsrätten i Göteborg har hon emellertid nu fått rätt.

Domstolen hänvisar till att man ska ta hänsyn till särskilda hälsoproblem, exempelvis astma eller allergi, och menar att hennes läkarintyg angående inkontinens är ett tillräckligt skäl till tätare städning av kök och toalett.

Måste verkligen en så gammal kvinna behöva gå till domstol för att få rätt till toalettstädning varannan vecka?

–Visst är det tråkigt att det ska behöva gå så långt, medger Anna-Lena Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden.

–Hade hon haft läkarintyget från början hade det aldrig blivit ett fall för rätten, säger hon.

Men borde inte alla gamla ha rätt till ren toalett åtminstone varannan vecka?

–Eftersom det finns en prejudicerande dom om att var tredje vecka är tillräckligt för de flesta rättar vi oss efter det. Men i praktiken är det givetvis så att hemtjänstens personal torkar upp om de märker att någon råkat kissa utanför, säger Anna-Lena Mankell.

 HP 

 

 • tokeskil

  Gäller 3 veckor där asylråttorna bor också ?

 • antidotes

  ”Har inte nedragningarna gått alldeles för långt?” Svar: JAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

  • j_london

    Njaaa… jag tror att detta bara är en liten försmak om vad som komma skall.

   • Pantertanten

    Ättestupan.

    • j_london

     Ja visst! Det är de vita svenskarna som åker dit.

     Föreställ dig om detta drabbat en av de NYANLÄNDA feta parasiterna (10-barns mamma)  från Zoomalia…

     Vilket ramaskri om rasism och främlingsfientlighet det hade blivit i muslimsvensk DDR-media! Alla TV-sofforna i den statskontrollerade TV:n hade kollapsat under trycket från alla marxister, Palestina-sjalar, feminister, kommunister och övriga extremvänstern.

 • dibben49

  Toaletterna hos de ensamkommande skäggbarnen städas skert minst 1 ggr per dag. Fy fan vad jag skäms hur vi behandlar våra gamla.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Städning var tredje vecka?????
  Undrar hur det ser ut hemma i det Mankellska residentet.  

 • j_london

  Pengarna börjar ta slut i muslimträsket… Tänk bara på vad det kostar när varje skäggunge skall ha en personlig assistent 24 timmar om dygnet!

  Och vad kostar inte tolkar och handledare när zoomalierna skall besöka den fria sjukvården och den fria tandvården, och när de skall hämta ut den fria medicinen på apoteket!

  Visst… det kostar… Massor! Och som Jimmy Åkesson brukar säga: Det växer inga pengaträd…

 • kripokommissar

  Att kunna tänka verkar främmande för politiker och tjänstemän i Halmstad.

  • tokeskil

    Är inte det enda kravet ?

 • PETER NYMAN

  Asyl mottagen städas nogrant,på vissa har inte städarna vågat städa facket har av säkerhets skäl stoppat arbetet.Trodde inte facket var så fega,lite får dom väl tåla av sina nya landsmän.Det att städa hos asylsökare ger runt 500 jobb det är bra.Men inte kan man jämföra en äldre ETNISK-SVENSK dam med dessa berikare som vi måste vårda väl så dom stannar och ökar produktiviteten.Hela SVERIGE och massinvandringen börjar bli satt i katastrof läge

 • Bolpen

  Jag är knappast stolt för att vara svensk. SD 2014