Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fortsatt bidragsberoende för flyktingar efter etableringsinsats


POLITISKT MISSLYCKANDE Första december har de första nyanlända flyktingarna genomgått regeringens så kallade etableringskedja – som snabbt skulle leda till jobb och kunskaper i svenska. Men arbetsförmedlingen räknar med att 70 procent av deltagarna fortsatt kommer att vara beroende av bidrag.

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) lanserade för två år sedan etableringskedjan som den största ändringen av integrationspolitiken på 25 år. Inriktningen skulle vara att snabbt komma i jobb och lära sig svenska språket.

Ullenhag tror att metoden kommer att fungera bättre än de tidigare formerna, trots att arbetsförmedlingen räknar med att en majoritet av deltagarna fortsätter att vara beroende av bidrag.

– Det är lite tidigt att dra definitiva slutsatser därför att du håller på i två år, under de två åren får du arbetsförberedande insatser, svenska för invandrare och samhällsförberedande insatser. Precis som du beskriver går de första ut den första december och dessutom ganska få som kommer ut den första månaden.

Är det ett bra eller dåligt resultat?

– Jag tror vi kommer att se att vi har ett bättre resultat med det här sättet att jobba än vad vi hade tidigare, säger Erik Ullenhag.

Arbetsförmedlingens enhet för integration räknar med att 70 procent av de flyktingar som lämnar etableringskedjan fortsatt kommer att vara beroende av ersättning. De kommer att få gå över i jobb och utvecklingsgarantin.

– Jag tycker att vi är i en situation att så länge inte folk kommer in på arbetsmarknaden så har vi mer att göra. Det jag sa om man ska vara noggranna är att det här är ett första steg i en ny integrationspolitik och att man ska vara ödmjuk till alla nya reformer. Och det kommer finnas problem på vägen som vi behöver göra något åt.

Etableringskedjan innebär att Arbetsförmedlingen tagit över ansvaret för den nyanländes introduktion. Många kommuner menar att de inte kompenserats fullt ut, att kostnaden för försörjningsstöden ökar.

– Nu har vi gett ett besked att staten tar ett fortsatt ansvar. Sen har vi ett system där vi ska ersätta kommunerna fullt ut för flyktingmottagande. Det är alltid en dragkamp och en diskussion mellan stat och kommun som det är i alla de här förhandlingarna men vi ska stå för dom kostnaderna som kommunerna har, säger Integrationsminister Erik Ullenhag.

SR

 • tokeskil

  Dåligt resultat? Det kunde en vandrande pinne ha räknat ut.

  • NE_Mannen

   De har förmodligen också en högre snitt IQ än ZOO-malierna har.      ;-)

 • svartamalin

  Lopp-cirkusen Sverige!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Alla dessa etableringsbidrag, nykomlings peng och vad fan det heter. Är pengar i sjön. Dom kommer hit för att leva ett enkelt liv på bidrag, inte för att jobba 10 timmar om dagen. Dom Somalier etc som verkligen vill jobba sticker till andra länder, som USA.

 • Oberst

  Ullenhag är inte ens värd förakt.

  • PKcensur

    Det är helt otroligt en 28 åring kan få sådant ansvar och trots upprepande fiaskon får sitta kvar

   • Oberst

    28 år? Han är född 1972.

    • PKcensur

     Skitsamma

     Vad hade han för ”ansvar” innan detta? Totalt osynlig för mig i alla fall

  • NE_Mannen

   Men han har jävligt bra betalt för att spela dum, för så dum kan ingen vara som han är utan att hamna på mentalsjukhus !

   • Oberst

    Han befinner sig väl på ett mentalsjukhus – Rosenbad.

 • pica_pica

  Jag har varit på sfi-undervisning. En japanska och en från Canada klarade av svenskan på 5 respektive 7 månader. Samtidigt fanns där män från Iran och Irak som efter 7 års studier fortfarande inte kunde säga en korrekt mening på svenska. De förbjöd dessutom sina fruar att gå på sfi:in.
  När ska politiker fatta att dessa människor måste tvingas ta ansvar själva för sin framtid? Inga krav ställs för alla pengar som vräks över dem, varför ska de då anstränga sig?

  • PKcensur

   Och dom fjäskar väl för att få SFI bidraget

   Hur många länder ger ut bidrag och bonusar för att lära sig språket?

   Man får ju inte bli dum för då kan man ju bli svensk och det vill man väl inte?

 • PKcensur

  Men jobben är inte det viktigaste

  Vi vet 400 av 10000 fick jobb efter 6 månader praktik Då går dåren ut med 24.000 praktikpaltser till 2013-2017

  Och vi vet ju redan idag vad det kommer resultera?

  Jag tror ”etableringsreformen” bara är en #swedengate att ta in billig arbetskraft över Schengen helt enkelt.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Jag lägger till att med den IQ invandrarna besitter så är hälften av dem så dåligt rustade att de klassas som borderline intelligenta/mentalt handikappade och de är i behov av stödperson för att klara sina dagliga sysslor. Den andra hälften har så låg IQ att de inte klarar ett arbete i en snabbmatsrestaurang.

   • PKcensur

     Jag har noterat

    1. Flera kommuner går ut och tigger pengar av Ullenhag

    2. Ullenhag ”lovar” pengar

    3. En månad efter tiggeriet ser man flera kommuner nu planerar nedskärningar, besparingar och höjda skatter

    4. Många av dessa kommuner har tagit emot flyktingar.

    Dessa 1,3 miljarder för 27.000 somalier, jag tvivlar de någonsin kommer betalas ut, varför måste kommunerna som tar emot då spara?

 • Andersonszkan

  Inte f-n satsar man 50-100 000 på att ta sig till Sverige från MENA för att jobba ihjäl sig!

  Fortsätt du Ullenhag med att banka huvudet i väggen och hitta på den ena floskellösningen efter den andra – tids nog inser du att negrerna och araberna inte har kommit hit för att betala din feta oförtjänta lön.

 • Brite_Liner

  Är det  någon som vet något om Ullenhags historia? Ibland (om inte oftast) finns svaret i historiska fakta! Den här ÖVERTYGELSEN är mer än bara en politisk vinkling!

  • tokeskil

    Gick i hjälpklass plus extra stöd av 2 -3 lärare .Tyvärr gav dom upp ganska fort .

 • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

  skicka denna person i en omloppsbana runt månen,där kan han väl inte göra någon skada , eller….

  • tokeskil

    Säg inte det.

  • NE_Mannen

   Han skulle säkert krocka med någon satellit efter fem minuter och GPS nätet skulle fallera.

 • MrLeffe

  Det är provocerande att läsa om hur Ullenhag verkligen vägrar att se problemen och bristerna i den bisarra invandringspolitiken.
  Gränsar faktiskt till att bli komiskt när förnekelse går såhär långt.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Jag är så otroligt mätt på alla dessa skriverier om efterblivna invandrare , speciellt dom från mena länderna!
  Vi är i ett läge där det efterfrågas högutbildade arbetare som behärskar språket SVENSKA i första hand och gärna andra europeiska språk utöver det.Det är ställt utan något som helst tvivel att IQ nivån är låg på dessa låg stående individer som väller in över gränserna som inte längre är gränser i och för sig.Att finna arbeten i ett land som redan innan massinvandringen hade svårt att finna jobb till våra egna etniska svenskar tror jag lite blir som att trolla fram en kanin ifrån hatten.Men vi har ju en fin trollkarl i Ullenhag och en hoper med batikhäxor som kan stå för trolllandet :) När ska dessa förmodligen insnöade politiker vakna upp och se och framför allt erkänna att det dom håller på med att driva världens största socialbyrå och inget annat på dom etnisk svenska arbetarnas bekostnad?

 • PETER NYMAN

  Som Ullenhag säger det är en dragkamp om VÅRA skattepengar.30% i arbete det är enastående siffror.Zoomalierna ligger stadigt kvar på sina 17% men med 68IQ så får man se 17% som en relativt hög siffra.Om den kulturberikande delen av boende här inte 2030 nått upp till samma anställnings % som OSS ETNISKA-SVENSKAR,så är vi i Greklandsläge.Detta oavsett hur goda tider det råder.Våra låneräntor kommer att stiga då kommande befolknings ökning sänker SVERIGES IQ-nivå trovärdigheten för SVERIGE försvinner på lånemarknaden