Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Besparingsförslag var omöjliga att ta i Östersund


BESPARINGAR Centrumchefernas arbete med att ta fram handlingsplaner för att få ner kostnaderna i landstinget fick inget gensvar hos politikerna i landstingsstyrelsen. Förslagen var helt enkelt politiskt omöjliga att ta.

Man kan säga att AFA-pengarna på drygt 48 miljoner i stället räddade landstinget från bankrutt den här gången. Även om de faktiskt får leva ur hand till mun under en tid. Ett förslag var att plocka bort den ungdomspsykiatriska mottagningen, något som samtliga partier sa nej till. I handlingsplanen fanns även förslag på att lägga ned kvinnohälsan, vilket inte heller politikerna ansåg vara möjligt.

Dessutom kunde de inte ta beslutet att plocka bort IVPA, i väntan på ambulans. Därmed blev det inte många miljoner kvar när politikerna stuvat om i förslagen till bortprioriteringar.

Landstingsstyrelsen har under två dagar diskuterat bland annat den kraftiga uppförsbacke som landstinget befinner sig i när det gäller ekonomin.

Vid augustisammanträdet konstaterades att handlingsplaner inte hade hunnit utarbetats för att få en ekonomi i balans, därför fick landstingsdirektören återkomma nu.

Landstingsövergripande har det fattats beslut om inköpsstopp till årets slut, sedan tidigare gäller restriktioner för såväl nyanställningar, vikariat som resor.

Men klart är att planerna sammantaget inte räcker för ett nollresultat för hälso- och sjukvården 2012.

– Vi kan inte spara mer på vården, nu handlar det om produktion och effektivitet, säger landstingsrådet Harriet Jorderud (S)

Christer Siwertsson, oppositionsråd (M) är av samma uppfattning.

– Vi ställer inte upp på fler besparingar inom sjukvården, men det finns säkert annat som det går att spara på. Men det måste finnas en politisk vilja och den finns inte i dag, säger han.

Alliansen ser allvarligt på hanteringen av frågan. De tycker det handlar om bris på planering och att åtgärdsplanerna kommer alldeles för sent.

”Alliansen tvingas acceptera att sjukvårdsverksamheterna kan komma att visa underskott vid årets slut. Dock skall alla ansträngningar som krävs för att minimera underskott göras”, skriver de i ett pressmeddelande.

När det gäller årsprognosen beräknas den till 4,5 miljoner vilket är två miljoner bättre än budgeterat. Hälso- och sjukvård samt tandvård prognostiserar ett underskott på 57,5 miljoner kronor för 20112.

LTZ

Relaterat:
Islamiseringen i Östersund närmar sig

700 flyktingar väntas till Östersund

Ungdomspsyk i centrala Östersund nedläggningshotat

Sjukhuspersonal får ta med eget kaffe

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Och när sossarna kommer till makten 2014, rättar man till det genom att höja skatten. Vips så har vi skaffat pengar för fler asylkommande ..

  • Bajen666

   Och…i så fall är det väl bättre, än att betala detta vansinne med lånade pengar som vi tydligen gör nu..!!!!!

   SD 2014

   • Bajen666

    För det är ju rätt korkat att betala två gånger för samma vansinne.

    SD 2014.

    • Professorn

     .
     Det är synd att hela 94% av svenskarna är idioter,
     och det är problemet med den s.k. ”demokratin.”
     .

     • NE_Mannen

      Tror inte det är så illa, de är nog bara dåligt upplysta eftersom de bara läser och ser på PK-bacillade media och inte förstår bättre, men verkligheten kommer snart ifatt de PK-bacillade och då kommer hornPer med eldgaffeln….

     • Professorn

      .
      Du har nog rätt, NE_mannen.
      Press-stöd är det stora skatte-
      finansierade giftet.
      .

 • PKcensur

  Om man söker i fältet flyktingar hittar man en hel del träffar

  Varför ser man då samma mönster

  1. Ta emot flyktingar

  2. Besparingar

  3 Höja skatter

  Är detta sjuk medveten strategi med ”solidaritet”?

  • NE_Mannen

   Undrar vad för slags ‘solidaritet’ vi får tillbaka av gluttarna ? Rånmord, våldtäkter, inbrott, bilstölder…..Just det ja ! det är ju Romernas år i år. Viken glädje vi känner för detta ute i byarna !

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Sägs om att spara pengar på folk som kommer från utlandet? Som aldrig själva eller med sin släkt ha bidragit till pengarna som finns i statskassan?

  • NE_Mannen

   Jävla rasist !!!   ;-)                 Just kidding.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  men det finns säkert annat som det går att spara på. << Finns ju massvis, asylboenden, retroaktiva barnbidrag, "goda män" för ensamkommande, osv osv.
  Men det är klart, det finns ingen politisk vilja för att genomföra något som de boende i Östersund skulle må bra av, eller spara pengar åt riket, nej nej, det vore rasism. 

 • pica_pica

  Vi har inte längre bostäder (trots garantin) till Mittuniversitetets studenter men vi har rum för 700 invandrare? Javisst, ja det har ju förtur överallt. Våra ungdomar sticker till Norge istället. Men de 700 plus tidigare anlända kompenserar nog för det skattebortfallet så vi kommer nog att få råd till allt vi vill så snart de är  på plats.