Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kraftig varning har gått ut – nytt virus i Afrika


EXOTISKA SJUKDOMAR En livsfarlig korsning mellan rabies och ebola. Det har forskare upptäckt i Kongo-Kinshasa. På torsdagen gick de ut med en varning.

– ”Dödsförloppet är väldigt snabbt”, säger Joseph Fair, en av forskarna.

Viruset har varit helt okänt för forskarvärlden. Men i går publicerades den nya upptäckten i den vetenskapliga tidskriften PLOS Pathogens. Upptäckten gjordes efter att forskarna intresserat sig för två mystiska dödsfall i sydvästra Kongo-Kinshasa 2009, uppger NBC News. Svenska regeringen borde utfärda resförbud till och från Afrika direkt.

Sjukdomen drabbade en 15-årig pojke och en 13-årig flicka som bodde i samma by. Ungdomarna drog på sig de vanliga symptomen för ebola: kraftiga blödningar från näsa, mun och andra kroppsöppningar.

Vad är det som händer runt om i vår värld? Varför händer detta? Vågar inte spekulera. Men har misstankar om vad som sker. Är för allvarligt för att raljera.

Joseph Fair, vid företaget Metabiota har undersökt viruset säger att ungdomarna inte hade en chans.

– De dog inom tre dagar, dödsförloppet är väldigt snabbt, säger han till NBC.

Några dagar efter dödsfallen upptäckte sjukvården att den sköterska som tagit hand om ungdomarna led av liknande symptom. Men mannen klarade sig. Nu har prover från sjuksköterskan gett svar på vad som dödade de två ungdomarna.

– Vi förvånades över att den här patienten hade spår i sitt blod från ett helt okänt och oidentifierat virus, säger Dr. Charles Chiu vid University of California som undersökte proverna.

Släkt med rabies  Viruset, som har fått namnet Bas-Congo, är besläktat med ebola och det virus som leder till blödarfebern lassafeber. Men virusets allra närmaste släkting är sjukdomen rabies, enligt NBC.

Enligt forskarna tyder mycket på att viruset sprids genom mänsklig kontakt. Men det finns också farhågor om att sjukdomen kan spridas via insekter.

– Det har troligen lurat ute i avlägsna områden och orsakat sporadiska utbrott av blödarfeber, säger Charles Chiu.

Efter fyndet av Bas-Congo arbetar forskarna nu för fullt med att hitta nya viruskloner.

– Jag misstänker att det finns ett flertal andra virus där ute som ännu inte har upptäckts, säger Joseph Fair till NPR.

Tillägg: Finns ingen information hos SMI.

AB,  SMI

 

 

 • Tomtomaso

  Det positiva med dessa dödliga virus är att de inte så smittsamma som man kan tro. De farligaste virusen är de som inte är direkt dödliga utan de som har lång inkubationstid och har lång tid innan den dödar.  

  • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

   Precis. Utbrotten är väldigt korta i tid.

 • Andersonszkan

  Då har vi den snart på våra svenska dagis…

 • ledsenfarmor

  Skulle precis stänga ner datorn, men var tvungen att titta in är. Det var ingen snäll nyhet så här dags på kvällen.
  Mina mardrömmar i natt blir inte snälla.
  Sov gott.

 • tokeskil

  Hela jävla Afrika är ju ett virus !

  • Pantertanten

   Snart i Sverige.

 • Brite_Liner

  Hur funkar det här ihop med TBC? Får man välja?

 • per22

  Snart i en överfull vårdcentral nära dig.

 • PETER NYMAN

  Inga problem kom hit är garanterar MP fri sjukvård åt all.Det hoppas jag gäller en enkel Ebola med eller hur MP

 • diedummenschweden

  Men oohh vad positivt ”berikande”! ;-)

 • Mariah_Magdalena

  Ju fler människor vi blir på jorden, ju fler virus och farsoter kommer att härja.
  Naturen reglerar alltid en alltför stor population av någon art, och kommer att göra det denna gång också.
  Balansen är redan rubbad, människan överexploaterad, och endast Kina med sin enbarnspolitik verkar inse överbefolkningsproblematiken och ta ansvar.
  Det går helt enkelt inte att hålla på att avla ”så många barn som Gud ger oss”, för den egoistiska idén är ett skenande tåg mot avgrunden.
   
  Det är egentligen bara en fråga om vilket virus som kommer att reducera den mänskliga överbefolkningen. Inget vi gillar att höra så klart, eftersom det nu gäller oss själv, men trots det måste orden uttalas.

  • NE_Mannen

   Det borde finnas ett virus som bara ser till att muslimerna insjuknar och sedemera framlider.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Kongo-Kinshasa är just ett sådant land som har extrema rikedomar i sin jord. Om det hade legat i Europa, Nord-amerika eller i östra Asien hade det med lätthet varit bland topp 10 länderna i världen. I stället har negrerna ängat sig åt krig. Krig och åter krig. Ibland har dom kallat det för frihetskrig. Ibland mellan folkgrupper  inbördeskrig. Men oftas krigas det bara av okända orsaker. Kontroll och makt är väl troligast. Samtidigt som fattigdom frodas är en liten klick rika som troll. Utbildning säger då den goda pk svensken. Nja, det finns säkert ett par miljoner högutbildade (i väst utbildade för väst pengar)som antingen skiter i sitt eget land eller åker tillbaka för att berika sig själva. Så, varför ska vi bry oss om folk som inte vill hjälpa sig själva. Dom har ju i, årtionden, visat att dom hellre vill kriga, mörda och äta varandra, ja, kannibalism är vanligt i Kongo. Även idag. Lika så skrock och mystik /trolldom. Sin fiendes hjärta äter man givetvis, hans frus gentalier skär man loss. En albino dödar man och äter för att få hans trolldom. Bushmeat är standard. Inte sällan apor. Råa hjärnor och dylik smasken är standard. I ett land i tropikerna växer allt i rasande fart, även bakterier och virus. Hygien i landet är minst sagt britfällig, vattnet är sällsynt och det som finns är söderbajsat. Där dricks det, tvättas och allt annat som behövs. 40 miljoner människor och ingen renar vatten. Att det i dessa miljöer frodas dödliga nya virus är inget märkligt. Det märkliga är att dom forftfarande lever. Hela centralafrika borde sedan länge varit utdött med tanke på hur dom lever..Men västmedicin ser ju till att dom överlever. Dra in den.

  • tokeskil

    Råa aphjärnor är det närmaste en hjärna en neger kan komma .

 • Slasher2

   Lite off-topic kanske men varför skriver man inte sjukskötare om det är en man och sjuksköterska om det är en kvinna?

  • Oxis

   Sjukskötare kallades manliga skötare på de gamla mentalsjukhusen. Eftersom det var ett tufft arbete innan alla mediciner kom var det oftast män som skötte de sjuka. Sjuksköterskor fanns självklart men lika självklart var de på den tiden kvinnor.

 • svenskeman

  Rabies och Ebola. Låter som en bra grogrund för Zombier.

  • H@ck£r

    Finns ju zombie poliser i USA redan så, hittar inte bilden just för stunden.
   -
   En intressant sak är att det som Amerikanerna är mest rädda för är inte jordens undergång, näää, hör å häpna det är en invasion av Zombies dom är mest rädda för.

 • NE_Mannen

  Skicka en dos till varje moske

  • Malmoman64

   Ja en stor dos.

 • Oxis

  Naturen är uppfinningsrik och slår hela tiden tillbaka för att åstadkomma en balans.

 • StefanTenn

  Nu skulle EU kunna göra nytta: Testa alla inresande från Afrika eller Mellanöstern. Den som testas positivt på kända eller okända virus nekas inresa.

  • Pantertanten

   Borde ha införts för länge sedan. Jag har i min enfald trott att det var så. Att man måste visa upp intyg, vaccinationsintyg etc.

  • clust

   Men det förstår du väl att det är kränkande och rasistiskt att neka sjuka inresande från dessa länder? 
   ;)

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Kalla mig domedags-minister – men jag har länge sagt att naturen sköter sin egen abortation… när det blir för mycket äpplen i ett träd så ruttnar en del frukt bort pga av att trädet i sig inte kan ta hand om det.

  Kalla mig galen – men jag tror vår jord vet om att det nu finns för mycket människor som skadar jorden. Så jorden kommer upp med sjukdomar som snabbt plockar bort det som skadar ”henne”. När befolkningsexplosioner händer – då kommer det sjukdomar som är ytterst smittsamma. Förr i tiden kallade vi dessa sjukdomar för pest…  i dagens läge får de egna namn…  men i det långa loppet – det handlar om att reducera den mänskliga populationen.

  Så vår moder Jord är som ett äppelträd – för mycket frukt – och trädet tar bort delar av det för att resten ska mogna och föra generna vidare…

  • Malmoman64

   Du har helt rätt Maria. Blir det för många kaniner så får dom kaninpesten som minskar beståndet. Älgarna jagar vi varje år, men inte tillräckligt många skjuts. Då blir det brist på mat och älgarna går in i samhällen och söker mat.

   I Afrika där varje kvinna i snitt föder 7-8 barn. Dom kan inte försörja sig själva. Vi i väst har hjälpt dom i över 50 år. Har det hjälpt? Nej dom har det ännu sämre nu. Dom hade det bättre när dom var kolonier. Vi skulle ha hjälpt dom med befolkningsplanering. 1-2 barn per familj. Då hade dom fått ett mycket bättre liv och kunnat äta sig mätta.

   Så ebola och det här nya viruset är ett sätt för naturen att rätta till det hela. Det sker med hjälp av en dödlig epidemi. Då min skas antaet människor fort och drastiskt. Dom blir kvar kan leva av landet.

   Även vi kan ta fram vaccin i väst ska vi inte göra det. För det so konstgord andning bara. Låt naturen ha sin gång och sköta det hela. Inom 10-12 så tror man det kommer att finnas en biljon människor i afrika. 1000 000000000 Människor. Maten kommer inte att räcka åt alla inte vattnet heller. Var tror ni alla vill åka?

  • NE_Mannen

   Dags att införa retroaktiv abort på muslimer, nu innan de har tagit över hela europa.

  • H@ck£r

    Wow, en till som tänker som mig, coolt ;)

  • clust

   Tänker precis som du. När jorden har fått nog visar hon det. Och för varje nytt virus som forskarna kan bekämpa, kommer det alltid ett nytt, ännu elakare. Undrar när ”zombie-viruset” kommer? Det ultimata viruset för att få ordning på vad människan ställt till med.

 • MartinA

  Snabb död betyder ett mindre farligt virus. Långsam död som i AIDS medför att viruset kan smitta många.

  • NE_Mannen

   Fast AIDS går för långsamt speciellt nu med alla bromsmedeciner å skit.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Jag känner mig febrig… Luftburet?

 • H@ck£r

  Jorden ska ju ”gå under om några månader” så varför inte en svår epidemi som start?
  -
  *ironi*