Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hovrätten sänkte straffet för hedersmördaren Nihat Polat


HOVRÄTTEN SÄNKER Det blev i vanlig ordning sänkt straff i hovrätten för invandrare – denna gången för ”hedersmordet” på Mustafa Hasnawi inne på vattenpipcaféet Black Diamond på Wieselgrensplatsen, Hisingen i Göteborg.

Den 5 mars blev den irakiska kurden Mustafa Hasnawi 20, brutalt mördad med slag och minst 25 knivhugg. Sju invandrare satt länge hos polisen innan de släppte sex av dem, kvar blev Nihat Polat. I tingsrätten fick mördaren, den 40-årige Nihat Polat (bilden), 18 års fängelse, något han överklagade till Hovrätten fann att 16 år är tillräckligt.

Det 20-åriga offret hade haft en relation med den 40-årige mördarens 16-åriga dotter – straffet blev minst 25 knivhugg i kroppen. Det hedersrelaterade mordet inne på arabiska vattenpipsstället Black Diamond slutade med 16 års fängelse. Detta kan jämföras med samma instans dom i det så kallade Långaredsmålet förra veckan, där de två polackerna fick vardera 15 års fängelse för mordet på en äldre och värnlös kvinna. De friades ju som bekant för mordet på den äldre mannen.

Det var den 5 mars som Nihat Polat fick det definitiva beskedet – från företrädare för socialtjänsten – att hans tonårsdotter hade haft ett förhållande med en icke önskvärd pojkvän. En timme senare blev den irakiska kurden Mustafa Hasnawi 20 (bild höger), slaktad till döds på den restaurang på Hisingen där han jobbade extra.

Rättsläkare efteråt hittade stick- och skärsår överallt på den avlidne 20-åringen. Polat medgav bara ett par hugg, som han påstått skulle ha skett i självförsvar. Ursprungligen misstänktes flera av den misstänktes anhöriga, som anhölls och häktades. Men de släpptes senare i brist på bevis – på grund av att klåparna i svenska domatolar och åklagare inte har tillräckligt hög IQ för att kunna sy ihop tillräckliga indicier. Släktingarna uppehöll sig alldeles i närheten av mordplatsen vid tidpunkten för mordet.

Den 16-åriga flickan ska ha sagt till en social­sekreterare att 20-åringen våldtagit och misshandlat henne. Han ska också ha hotat att skicka ”vissa bilder” på henne till hennes familj. Tre dagar före mordet omhändertogs flickan av de sociala myndigheterna och bor sedan dess på hemlig ort. Det fanns en oro för att flickan kunde bli angripen – dels av 20-åringen men också av sin egen familj.

Nihat Polat förstod då att det var Mustafa som socialförvaltningen talade om och uppfattade alltså att han var orsaken till att flickan inte fanns hos dem längre. Åklagaren ville redan i tingsrätten att mannen skulle dömas till livstids fängelse, men tingsrätten dömde 18 års fängelse. Detta eftersom det, trots övervåldet, inte rört sig om ett utdraget förlopp, och eftersom mordet av allt att döma inte planerats under lång tid.

- Jag menar att det handlat om en ren avrättning, mer eller mindre en slakt. Utförandet har skändande inslag, med bland annat hugg mot offrets ansikte. Den döde visar också omfattande avvärjningsskador på armar och händer. Han har försökt skydda sig, men inte lyckats, summerar kammaråklagare Stina Lundqvist.

 • Nihat Polat, 720706-837*, Sommarvädersgatan 10, Lgh 1204, Göteborg, medborgare i Sverige, till fängelse 16 år för mord. Han ska även utge skadestånd med 660 000 till dödsboet och familj.
 • Mål nr B 2848-12 Tingsrättsdomen kan läsas här.

Nihat Polat, föddes i Turkiet, och har uppehållstillstånd sedan 1994 och är numera svensk medborgare. Mamman är Havva Polat, född 1973 i Botkyrka, Stockholm län.

Den numera döda Mustafa dömdes den 3 maj 2011 för misshandel och två fall av snatteri till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. En svensk högstadiepojke hade börjat visa intresse för hans syster. Mustafa Hasnawi sökte därför upp en pojke på Svartedalsskolan i Göteborg, drog ner honom på marken och sparkade honom sedan i ansiktet med en uppmaning att låta systern vara i fred.

Under rättegången framkom att det var fel pojke som Mustafa Hasnawi angripit. Han hade aldrig träffat systern. Mustafa Hasnawi dömdes även för att vid ett tillfälle ha stulit en MP3-spelare på Clas Ohlson i Nordstan, samt för att tillsammans med flera andra unga män ha tagit ett armband inne på Åhléns på Östra hamngatan i Göteborg.

Relaterat
Sju utlänningar misstänkta för cafémordet i Göteborg – hedersmord
Nihat Polat dömd till 18 år för hedersmordet i Göteborg
Hedersmördare överklagar domen på 18 år

 • Guest

  I ett normalt Sverige skulle Vi aldrig behövt läsa detta.
  Nu lever Vi tyvärr i en Twilight zone.

 • Klaus Cartesius

  En springer med kanonen i vädret, en annan med kniven. Avancerat – de måste ha IQ över 80 minst… samt en massa hormoner, drifter och urilska.

 • Brite_Liner

  Härligt – vilken j-a soppa! Hur många gånger kan man inte skriva detta? Lögner, anklagelser, historier, i en aldrig sinande ström – i kulturens namn; nog kan man förstå hur tusen och en natt uppstod, eller hur? 

 • antidotes

  Rapparen Leila K i knivdrama! Misstänkt för mordförsök! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15521396.ab

  • http://www.facebook.com/evalena.stridsman Eva-Lena Stridsman

   Raderat

 • antidotes

  Leila K är mest känd för sin internationella hitlåt Got to Get som hon gjorde tillsammans med DJ-duon Rob n Raz. Video: http://www.youtube.com/watch?v=o4HZPMuj6-o

 • tokeskil

  Svenska skattebetalare döms alltså att betala 660.000 i skadestånd för ett sånt där avskräde .

 • antidotes

  http://www.polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2012-09-27-2055-Misshandel-Stockholm/

 • antidotes

  Leila K har suttit inburad förr. http://www.expressen.se/nyheter/leila-k-inne-i-cellen/

 • PETER NYMAN

  SOM VANLIGT BARA,Sänkt eller inget straff åt C-nybyggare

 • Ernst_Hugo

  Så länge de tar livet av varandra, nysvenskarna, kanske vi ska ge dom fullständig straffrihet?

  • Pantertanten

   Dom kan stanna hemma i sina länder och ta död på varandra där. Varför ska vi importera eländet!?!

 • antidotes

  Leila K var enligt säker källa kaftigt påverkad vid det aktuella tifället..

  • Pantertanten

   Hon knarkar.

   • antidotes

    Jepp! Utav bara helv…!!

 • Bolpen

  Hallå! Blir det ingen utvisning??????