Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hållsta fick NEJ om asylboende


ASYLFUSKET Det blir glädjande nog inget asylboende i Hållsta, enligt Migrationsverket. Det företag som skulle hålla i trådarna och driva boendet missade att visa upp viktiga dokument.

Trots att Migrationsverket påminde företaget fler gånger om det nödvändiga dokumentet fick Migrationsverket aldrig se något dokument. Detta är ett starkt bevis på att ägarna endast ville göra sig en hacka på asylsökares bekostnad. Hade de varit seriösa hade alla papper kommit in till Migrationsverket i tid. Bland annat saknades tillsynsprotokoll från brandskyddsmyndigheten.

Enligt Per Sörensen, ansvarig för kapacitetsplanering på nationell nivå hos Migrationsverket, finns ett stort behov av boende för asylsökande och man jobbar intensivt med att hitta flera platser i hela landet.

– Vi har inte trott på att det skulle bli en bra lösning med boende i Hållsta och det är skönt att de slagit planerna ur hågen. Det är problematiskt när väldigt utsatta människor bor så tätt inpå varann och långt från allmänna kommunikationer. Fastigheten har inte heller varit rustad för den typen av verksamhet, säger kommunsstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

Nästa vecka besöker Migrationsverket Kommunstyrelsens arbetsutskott i Eskilstuna för att diskutera hur det nyöppnade boendet i Hotell Eskilstuna ska fungera på bästa sätt.

SR

 • PKcensur

  I stället smäller man upp boende i någon annan glesbygd i stället

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Grattis Hållsta, tyvärr finns det nog andra kommuner i närheten med S/MP/V politiker som köper en herrgård åt dom endå….

 • tokeskil

  Brandskydd? Se bara till attdet inte finns bilar eller skolor i närheten .

 • feeder6

  Plocka in de närmaste 200 stycken,stäng av larmet och tänd på—-

  • tokeskil

    V isst måste det rymmas mer än 200 ?

 • feeder6

  Jag kräver också upprättelse!Blev kallad för FINN JÄVEL i början av 60 talet.Kom hit för att arbeta och bygga upp folkhemmet,det var tacken.Tycker att Ullenhag och co kan ge mig skadestånd 1121 kr som skall dravs av på löne kontot på MP

 • Oberst

  Jag KRÄVER upprättelse för alla miljoner etniska svenskar som motarbetas varje dag!

 • MrLeffe

  Jag KRÄVER upprättelse. Har levt i landet med världens näst högsta skattetryck i flera år nu, men får inget positivt tillbaka. Vad ska herr Ullenhag göra åt detta? Jag KRÄVER upprättelse.

 • PETER NYMAN

  Kära Hållstabor andas inte ut lokalerna finns och snart är papperna klara.Tyvärr