Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Förbud för niqab i Oslos skolor


BIZARR KLÄDSEL Efter att politikerna på landstinget inte kunnat enas om huruvida det bör vara förbjudet att använda niqab i gymnasieskolor i Oslo, var det en ny omröstning efter lunch.

Det resulterade i att distriktet vann en majoritet, och det är numera förbjudet att använda niqab under skoltid, skriver SA.no. Utanför skoltid kan man använda niqab. Politiker skulle idag rösta om två saker. Det blir i alla fall tillåtet att dölja ansiktet ute på rasten på skolgårdarna och i skolornas allmänna utrymmen.

Det andra förslaget var utbildning, kultur och hälsokommiténs inställning och omfattade sammanlagt förbud mot att bära full-face plagg i Østfold Landsting. Båda förslagen fick 16 röster – varför det inte fanns någon majoritet och landstinget avslog ärendet. Således bedömdes att skolans regler inte skulle ha något förbud mot niqab alls.

Efter lunch öppnades fallet igen för en ny omröstning, och distriktet Administratörledamöterna var då majoritet.

Bland publiken under landstingets hantering av ärendet var bl a  tre niqab-klädda kvinnor.
De var naturligt nog besvikna på det slutliga resultatet av ärendet.

Leyla Hasic använder niqab och började gymnasiet i höstas. I juni berättade SA att hon fruktade att hennes dröm om utbildningen aldrig kommer att uppfyllas.

- Med ett sådant förbud kommer att bli någon stor skola för min del, sa hon då.

 Läs också: Hagen vill förbjuda bönerum på Oslos skolor.

NA.no   NA.no Hagen, SA

 • Brite_Liner

  Vore det ändå inte bättre om samtliga muslimer virade in sig själva fullständigt en gång för alla och om de därefter aldrig tilläts ta av sig lakanen? Kanske vore det dags att ställa krav: alla muselmaner måste vara inlindade i blöjor, lakan eller vad som nu finns till hands.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Jag håller med dig. LInda in dom. Kräv att de skäggiga svettiga manliga muhammedanerna också skyler sig så vi slipper se dom och deras skägg..

  • Bulldoggen

    Gärna i Gladpack.

   • Saxtorparen

    Hellre tom icapåse över huvudet och ett straps runt halsen.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Norge verkar vakna mer och mer, hoppas bara det sovande landet Sverige kan göra detsamma….

  • antidotes

   Det är ju där SC och SD kommer in i bilden.

 • svartamalin

  Förbjud hela kött och fisk förpackningen,för retur till avsändande land i MENA.

 • Saxtorparen

  Den dag motståndet startar är det bra att ni är utklädda för ni kommer att bli dom första offren , lätta att urskilja från mängden.

 • pica_pica

  Hela Europa bör följa Frankrikes exempel med förbud mot niqab och burka. Jag vet många flyktingkvinnor som skulle bli mycket tacksamma för det. Det händer ofta att de tvingas av sina manliga anhöriga att klä sig striktare här för att avskärmas från svenskar. Männen är rädda för att deras kvinnor ska skaffa svenska vänner och således bli svårare att hålla nere. Hjälpte själv en niqab-klädd kvinna som tappade en sak i en livsmedelsbutik och vi bytte några ord tills hennes man kom rusande och viftade med knytnäven åt mig.

  • Pantertanten

   Hon fick nog stryk när dom kom hem.

 • Oberst

  Man MÅSTE ta seden dit man kommer. Skandinavien skall vara en niqab- och burqafri zon! På allmän plats skall INGEN vara maskerad, det säger sig själv. Vänj er av med dessa beduinmässiga medeltidskläder!

  • ren_svensk

   Ska även gälla Afa och andra vänsterflummare. MP inräknat. Ingen jävla utstyrsel för att dölja sig. Ska de inte stå för sina åsikter och visa sina nunor?

 • Andersonszkan

  Jag har alltid varit emot sopsäcksdraperade kvinnor i det offentliga rummet, men ju mer pekfingrar vi kommer med desto mer inspirerar vi dom i deras hat mot vårt fria västerländska samhälle.
  Vi måste ta initiativet och lära oss att spela spelet med deras spelregler. Dom vill ju ha sina sopsäckar för att deras kultur har hjärntvättat dom med att männen skulle bli kåta på dom om dom fick se deras hår och kvinnliga former – men männnen kan även bli kåta på deras ögon, deras lukter, deras röster och deras kroppsrörelser.

  Alltså – ska dom vistas i det offentliga rummet så ska dom vara emballerade i luktsäkra heltäckande sopsäckar, för säkerhets skull av plast och sitta helt tysta och inte röra sig – annars kan dom råka kåta upp nån pervers muslim eller hemska tanke – en otrogen gris.

  För att göra en lång historia kort – dom beter sig som horor!

  • Brite_Liner

   Horor i sopsäckar – ett fall för ”obducenten” och ”allmänläkaren”

   • Andersonszkan

    hehhe….nu trillade polletten ner… ja vilka föregångare dom var :)

    • Brite_Liner

     Säga vad man vill om dessa herrar men en sak kunde dom; ljuga, ljuga,ljuga – låter det bekant? och denna gång med profetens goda minne!

 • Brite_Liner

  Äh – vi ska inte vara så kinkiga – tänk vad skönt det vore om Helle Klein t. ex. kunde dra på sig en sopsäck och bara liksom ”försvinna”.

  • ren_svensk

   Samt Gudrun Fulman och Måna Muslim

   • Brite_Liner

    Ja alla som bekänner sig till islam får vara med!

 • PKcensur

  Det är bara att flytta till ”fristaten” Sverige

  PK som gör dessa till offer att INTE få bära när samma PK gör samma burkor till förtryckta i sina hemländer är bara sjukt!

 • PETER NYMAN

  Om dom niqaberna slutar skolan så är det en seger bara det för Norska elever

 • http://www.facebook.com/mikkieboy Mikkie Kokklo

  Vad i hela helvete ”
   Läs också: Hagen vill förbjuda bönerum på Oslos skolor.”
  Har de egna bönerum på skolorna?

  Men kom ihåg… det pågår ingen islamisering

 • biran

  Släng ut det muslimska slöddret, de hör inte hemma i civilisationen.