Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ytterligare fem personer inlagda för misstanke om, Coronaviruset


UPPDATERAD Som vi berättade igår, är det två personer som är inlagda för misstänkt CORONA-VIRUS i England.

Nu har detta inträffat igen, i DANMARK. Det är totalt fem personer, varav två barn inlagda på Odense Universitetssjukhus med symtom på infektion från sars-liknande virus. Det var en man och en kvinna som just hade återvänt till Danmark efter en resa till Qatar och Saudiarabien, som tidigare på dagen blev inlagda på Odense Universitetssjukhus med symtom på infektion från sars-liknande virus. (Detta är tydligen allvarligare än vad som sägs av SMI. Har inte hittat någon ny information idag om detta.) Fall nummer sex hittat i Danmark nu.

Det fastslår direktör Jens Peter Shen,Universitetssjukhuset, för Jyllands-Posten. Jens Peter Shen säger att de två personer som oberoende av varandra hade besökt länderna i Mellanöstern. Personerna, en man och en kvinna är i 20 och 30 årsåldern.,

Mannens familj är också inlagda på sjukhuset. Det handlar om en kvinna och två barn. Sammanlagt fem personer är på sjukhuset. Läkare befarar, att de fem personerna kan vara smittade med virus som kallas coronavirus, som är relaterad till SARS-viruset

-”Med de symtom de har, så de uppfyller de kriterier för Coronaviruset”, säger Jens Peter Steensen som väntar svar på prover från Statens Serum Institut (SSI) i morgon, onsdag. Fram till dess patienter i isolering, säger Jens Peter Shen, som säger att de alla ”mår bra.”

Igår måndag varnade rådgivare på SSI och Socialstyrelsen, att de som har rest till Qatar eller Saudiarabien, ska söka vård om de under de första 10 dagarna efter att ha återvänt fått feber och hosta, andnöd eller andningssvårigheter.

UPPDATERING Sex misstänkt smittade av ett sars-liknande virus är nu under observation på sjukhus i Danmark. I förrgår rapporterades att en svårt sjuk qatarier får specialistvård i London. Tidigare har en saudier avlidit av viruset.

Fakta från SMI-Sverige

Kriterier för svår akut respiratorisk sjukdom (sars) är den kliniska bilden med hastigt påkommande hög feber, ofta (i ca 75 procent av fallen) med frysningar och frossa, och

 • vistelse inom tio dagar före insjuknandet i ett av WHO definierat område med aktuell lokal smittspridning av sjukdomen, eller nära kontakt med ett fall av sjukdomen inom tio dagar före insjuknandet.

I den kliniska bilden kan ingå – initialt eller efter hand – en rad andra symtom som

 • hosta ca 60 procent,
 • muskelvärk ca 60 procent,
 • huvudvärk 20-55 procent,
 • snuva ca 20 procent,
 • ont i halsen ca 20 procent,
 • andnöd ca 20 procent,
 • yrsel 10-40 procent, och diarré (har rapporterats i varierande omfattning).

Inkubationstiden är vanligen 2–5 (upp till 10 dagar).

Praktisk information – Sars Coronavirus – diagnostiska analyser

Allmänt – Fakta enligt SMI-Sverige inkl symtom:

I början av 2003 blev världen varse en hittills okänd sjukdom kännetecknad av svår (ofta respiratorkrävande) lunginflammation med snabb spridning på vårdinrättningar. Den nya sjukdomen fick namnet svår akut respiratorisk sjukdom (sars) och på mycket kort tid kunde forskarvärlden identifiera ett ”nytt” virus, fastställa smittvägar och sätta in effektiva motåtgärder.

Sars orsakas av ett tidigare helt okänt coronavirus. Genetiska studier har visat att sars-CoV på avgörande punkter skiljer sig från de tre tidigare kända coronavirusgrupperna, vilka hos människa normalt ger upphov till banala övre luftvägsinfektioner. Mycket talar för att sars-CoV först nått människan från en hittills okänd smittreservoar bland vilda djur.

De stora matmarknader med vilda djur som på senare år vuxit upp i södra Kina ger goda förutsättningar för överföring av sars-viruset och andra smittämnen från djur till människa.

Sjukdomen överförs vid tät kontakt mellan virusutsöndrande sjuk person och andra människor i dennes omgivning, och tidig rädsla för luftburen smitta har visat sig obefogad. De som insjuknat har i mycket hög utsträckning varit sjukhuspersonal som direkt vårdat sars-patienter eller familjekontakter till dessa.

Detta mönster kan i undantagsfall brytas. En kombination av massiv virusutsöndring (hos personer med underliggande sjukdomar) och i övrigt maximalt ogynnsamma omständigheter har medfört att enstaka personer, s.k. ”super-spreaders” kunnat ge upphov till utbrott av varierande storlek. Det finns inget som tyder på att personer som bär på smittan utan att ha några symptom sprider sjukdomen vidare.

Inkubationstiden för det nya coronaviruset tros vara sju till 10 dagar.

Jyllands- posten 

SMI

 • Kubosuka

  Koranviruset!

 • PETER NYMAN

  Den allvarligaste smittofaran för OSS och VÅRA barn är TBC som den största delen av Zoomalierna bär med sig.Personalen på mottagen är i hemlighet vacinerade att det läckt ut beror på att en personal som blivit smittad före vacination har anmält det som arbetsskada.
  Om det är arbetsskada hos mottagar personalen,vad är det då hos dagisbarn eller elever med dessa smittade i samma rum.Att undersöka alla som kommer och sätta in advekata åtgärder som i andral änder är enl.MP ett brott mot integriteten och att betrakta som rasistiskt

  • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

   Tbc-vaccin ger inte fullständig skydd mot lungtuberkulos. Man kan bli smittad och insjukna även om man är vaccinerad.

 • Emse1

  Inga fall i DK enl DN artikel:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/ingen-sars-smitta-i-odense
   

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Bakgrunden till smittan har ju inga i media orkat eller vilja titta på. Ska vi försöka?

  Alltså smittan härstammar från Saudi. Saudi är ingen turistort direkt och det finns egentligen bara en anledning att folk bosatta i väst att åka dit, Mekka. 

  Så, Mekka, dit skall ALLA troende muslimer resa och besöka under religiösa förevändningar MINST en gång i sitt liv på sin pilgrimsfärd.
  Detta görs under hajj. Den tolvfte månaden i muslimsk tidräkning. Och då det är en månstyrd kalender blir det helt rubbat, som allt annat inom den religionen. De flesta åker just nu på hösten men folk åker mest hela tiden dit och traskar runt den där jävla stenen. Som för övrigt är ett utmärkt ställe om man ska smitta folk.

  Miljön är perfekt för en uppsjö olika sjukdomar och smittan, medvetet eller omedvetet, går löjligt enkelt att få igång. För det skall pussas, kladdas och äckla sig på allt runt den där stenen och folk där nere. Sedan åker dom hem, smittade.  Inkubationstiden är ca 10 dagar. Och då många av dessa religiösa rubbade arbetar inom servicenäringar såsom pizzabagare, chaufförer, torghandlare finns alltså utmärkta möjligheter att smitta många många västerlänningar om man vill. Och som religiöst troende muslim inte behöver man bry sig om sina egna, det gör Allah. Dom kommer, enligt sin religion, betraktas som hjältar. Det är en bragd och ett hjältedåd som garanterar evigt liv i himmelriket att man offrar sig och dödar otrogna, speciellt med sin egen kropp. Med det i minnet är det inte allt för otroligt att det kommer infekterade trojaner från den delen av världen.

  Ett biologiskt bombbälte om man så vill. För sprängmedel blir numer bli svårare och
  svårare. Biologiska lösningar är säkrare. Iaf så länge vi har godtrogna nyttiga idioter inom våra stater.

  Ego, håll er borta från muslimer och deras verksamhet den närmaste månaden.
  Sedan vet man.

 • pica_pica

  De sa faktiskt på nyheterna att sjukdomen kommer från Arabiska halvön. Vi kanske ska sluta betala flyktingarnas semesterresor?
  Som skattebetalare ”kräver” jag att alla invandrare genomgår en fullständig hälsoundersökning, även barnen. 

 • Pingback: SARS-liknande virus sprids i Europa – Dödligheten hög

 • Pingback: Paniken för Coronaviruset ökar i Saudiarabien och Europa