Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kultur- och fastighetsborgarrådet: ”Helt oacceptabelt att man börjar rensa på bibliotekens hyllor”


SERIEVÄRLDENS ”RASISM” Incidenten om TinTins etniska utrensning från Kulturhusets bibliotek Tiotretton som Behrang Miri stod bakom fick kultur- och fastighetsborgarrådet i Stockholm stad, Madeleine Sjöstedt, att ryta till.

”Det är helt oacceptabelt att man börjar rensa på bibliotekens hyllor. Kulturhuset ska inte ägna sig åt att bedriva censur, och bara visa det som passar in i schyssta värderingar, utan även visa att det finns människor med andra uppfattningar”, säger Madeleine Sjöstedt (FP). Även journalisten  Dilsa Demirbag Sten uttryckte sin åsikt genom att säga  att man gör sig till övertolkare om vad barn får läsa och inte, och att man är i ett läge i Sverige där man vill strypa den fria konsten.

Behrang Miri, konstnärlig ledare för barn- och ungdomsverksamheten på Kulturhuset i Stockholm, anser att Tintin-böckerna ger en nidbild med kolonialt perspektiv, och skulle starta en etnisk utrensning av TinTin.

Relaterat
Kulturhuset i Stockholm backar om Tintin

SR

 • pica_pica

  Men snälla, boken är ca 80 år gammal och den västliga världen har utvecklats under den tiden. Den där Miri har hamnat på fel plats. Han borde söka plats i ett annat land där de tom censurerar barnböcker – om det finns några.

  • Prellen

   Han viste inte av det skett en del förändringar de senast 1300 åren.

  • Andersonszkan

   Du menar åka hem till Iran – kan bara hålla med, det är där han hör hemma.

   Han skulle platsa på sedlighetspolisen och jaga kvinnor som inte vill se ut som sopsäckar, med dom talangerna han besitter.

   ”-På med burkan, du är besatt att koloniala västerländska klädideal!”

  • Pantertanten

   Han kan åka till sitt hemland.

  • Pantertanten

   Boken var för ny kanske. Dom gillar ju riktigt gamla böcker…

 • antidotes

  Men vad var det soim han reagerade på då? Vad är rasisiskt i Tintin? Hjärnspöken?

 • laippajuusto

  Kräv Behrang Miri’s avgång! Inkompetent och slösar med skattebetalarnas pengar. (För att inte tala om dyr bandbredd som kunde nyttjats till bättre saker än protester på facebook).

 • antikomunisten

  Hur fan har han overhuvuttaget kommit dit.Med hjalp av svenskar som 
  befinner sig i coma och det finns annu inga kanda medel att vacka dom.

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Så kan det gå när imbecill inavel inkvoteras. För övrigt har inte dessa rasfrämmande element inte någon som helst talan i vårat nordgermanska land. I sinom tid kommer dessa efterblivna horder att jagas på porten!

  • Pantertanten

   Önsketänkande. Jag börjar ge upp. Blir tröttare för varje dag när jag läser om allt elände i mitt Sverige.

   • ledsenfarmor

    Du får INTE ge upp. Jag har också ibland dessa tankar. Men slår bort dem. Eftersom vi gör ett bra arbete, som enligt vad jag tycker ser ut att fastna hos människor, även om de inte än vågar göra sin röst hörd. Men det kommer. En stor kram till dig.

    • Pantertanten

     Ok, hänger med ett tag till. Tack. Kram till dig också.

     • ledsenfarmor

      Skönt att höra. Jag förstår din frustration. Man känner sig hjälplös ibland.

     • Oxis

      Ge inte upp, damer! fast jag är nära att göra det också ibland. Men eftersom jag känner igen sorten Miri är det ett stort steg framåt att han backat åtminstone ett steg.

     • ledsenfarmor

      Nej, vi ger inte upp. Vad ska mina barnbarn/barn säga om mig, om jag gör det. Usch, vill jag inte tänka på.

 • valfisken

  Det ligger tyvärr en agenda bakom hela uppståndelsen. Den går ut på att ta små antisvenska steg framåt och samtidigt inbilla svenskarna att vi har något inflytande. Iraniern gjorde en liten förväntad pudel men sitter kvar på sin skattebetalda tjänst. Ingen debatt om hur det kom sig att denne man fått tjänsten på kulturhuset. I statens media benämns bilderna rutinmässigt som nidbilder trots att det inte är nidbilder. På tv slogs en obetydlig eu-rapport upp stort för att stämma i bäcken . Så här går det till varje gång något sker som inte faller kulturmarxisterna på läppen. Tintin är kvar men vi förlorade.

 • ledsenfarmor

  Så här gjorde nazisterna på 30-talet i Tyskland. Men de brände även böckerna. Det görs med dessa också, då de kastas.
  Nu ser vi verkligen vad som sker när muslimer får lite makt, här i landet.

  • Allanoskar

   Nja, de brände inte det första de gjorde. Det börjande smygande även där…

   • ledsenfarmor

    Ja det har du rätt i. Som här. Jag ser med vånda på framtiden.

 • Prellen

  Jag är upprörd för att han inte blev avskedad med omedelbar verkan.

 • ankakalle

  Det här är bara en förpostfäktning. Sjöstedt verkar skrämd men det
  är bara på lotsas och borttagningen av Tintin och återtagningen
  är helt efter 7-klöverns sverigehatande agenda. Nästa som
  rensas ut blir Astrid Lindgren och Pippi. Bara tänk på hennes
  far, kungen i Söderhavet. Förfärligt. Detta är bara början, Reinfeldt
  gratulerar.

 • Kuckuu

  Kulturhusets bibliotek ingår i Stockholms stadsbibliotek och där har tiden stannat och möglet brett ut sig. Censurmaffian köper inte in någon alternativ eller samhällskritisk litteratur och de vägrar fjärrlån av ”undermåliga böcker” som andra bibliotek har köpt in. 

  • Allanoskar

   Kan de verkligen neka det? Stå på dig och kräv fjärrlån!

   • Kuckuu

    Enligt bibliotekslagen är de skyldiga att förmedla böcker från andra bibliotek. Jag ska på prov göra nya försök för att se hur långt de är villiga att gå i sina försök att hindra spridning av information. Jag har sparat ett par mejl där de hänvisar till ”undermålig kvalitet” som svepskäl till att vägra förmedla något för dem obekvämt. 
    Ja, tänk vad hemskt om nollåttorna börjar tänka själv och får läsa böcker som andra bibliotek ute i landet erbjuder sina kunder. Det måste ju hindras, tänker de goda tanterna.

    • Oxis

     Säg att du forskar (går hem i alla lägen) och dra till med vilket påhittat forskningsprojekt som helst, helst så att säga  intrikat förankrat i någon organisation med kopplingar till diverse projekt i någon kommun utanför Stockholm. Att allt ihop är båg behöver du inte tala om. Låt allt bara bli så snårigt att ingen har någon chans att kolla upp det hela. Det kan gå vägen. Lycka till!

 • Suecote

  Hmm intressant att etablissemanget verkar ha vaknat till och säger ifrån för en gångs skull. Undrar varför samma människor inte reagerar mot censur när t ex Lars Vilks avbokas från diverse evenemang…

 • Pantertanten

  Jag kom just in från ett regnigt väder, torkade av mina skor på min gamla, ärvda, iranska matta som jag lagt innanför dörren numera. Den har legat på ett finare ställe förut. Det är rasistiska motiv på den, kvinnor som dansar för männen blabla.

 • http://twitter.com/Lobuz1 Lobuz

  Kulturhuset har backat, men innebär det att  Behrang Miri har ändrat åsikt? Det tror jag inte.
  Han var bara för tidigt ute. Vi lär nog få se fler krav av den här typen i framtiden.
  Det börjar inte bara bli lågt i taket i Sverige, väggarna och golvet kryper också allt närmare.
  Jag börjar bli mörkrädd 

  • ledsenfarmor

   Att bli mörkrädd är du inte ensam om, vi är många som är det idag. Han är som du säger för tidigt ute. Och indoktrineringen har redan börjat med de små i lekis, dagis och småskolan.
   Bäva månde människan

 • antidotes

  ”Vänsterdojorna” fortsätter trilskas! http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7960264

 • antidotes

  En vacker dag sådana kräk en yxa  i dörr’n! Nån tröttnar helt enkelt….

 • Umtali

  Bara för ordningens skull skrivs Tintin… just Tintin. Inte Tin Tin. För övrigt tycker jag Tintin böckerna borde vara läromedel i skolan. Bättre ungdomslitteratur finns inte. Man får en geografi och -historielektion gratis i och med att barnen tycker det är rolig läsning. För hur det än är, historia är ju inte bara den tillrättalagda som anses rumsren.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det är uppenbarlligen så att låg eller ingen impulsnivå tillsammans med låg eller ingen bildningsnivå ihop med låg eller ingen begåvning är default för blå- och sandnegr*r. Vi går en spännande tid till mötes.

 • Pingback: Kulturhuschefen och TinTinhataren Behrang Miri jobbar för Expo « Sweden Confidential