Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Grattis till Norges första muslimska minister


POLITIK Hadia Tajik, 1983, representerar Arbeiderpartiet. Den 21 september 2012 blev hon utnämnd tillkulturminister i regeringen Stoltenberg II. Hon blev då Norges yngsta statsråd genom tiderna.

Hadia Tajik har pakistanska föräldrar som invandrade till Norge, som gör att Hadia även är den enda med utländskt påbrå bland ministermedlemmarna. Tajik tar över från Anniken Scharning Huitfeldt (AP) som blev Arbetsminister samma dag. Stoltenberg har även gjort rockader bland utrikes-, försvars-och hälsoministrar, och detta drag ses som en sista stor ansträngning att forma ett team för att vinna valet igen.

- Vi har gjort dessa förändringar för att göra plats för nya värden, ny kraft och nya idéer, sa Stoltenberg för reportrarna efter att först ha informerat kung Harald om förändringarna.

- Det är en kombination av förnyelse och kontinuitet.

aaj.tv

 • PKcensur

  Bär hon en Palestina sjal? Undrar om Israel är utraderad på den versionen?

 • Mimmi Mus

  Multi-kultiminister!

 • PETER NYMAN

  Hon är kusin med Pakistans järnvägsminister som utlovade skottpengar på en filmare.Så familjen har djupa rötter i ministerposter

 • Andersonszkan

  KULTURMINISTER – FY F-N!

 • hva410e

  Grattis Norge!!!!  Undrar hur länge ni får fira ”17:e Maj”

  • Andersonszkan

   Hela ramadan!

 • Andersonszkan

  Om inte detta kommer att stärka Fremskrittspartiet så vete f-n vad det ska till.

 • antidotes

  Dessutom så har hon en tvättäkta talibansjal runt halsen - det säger ALLT!

 • tokeskil

  Namnet är nog förfalskat tycker hon liknar en Taikon.

 • kokoo

  Muslimerna närmar sig övertagandet av väst. Det är bara en tidsfråga innan samma händer i Sverige.  Synd om kommande generationer.

 • NE_Mannen

  Det enda possitiva med palestinasjal är att den är utmärkt att strypa folk med…

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Det var dom här ABB var ute efter, bara så ni vet.

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Yes och Bruntland. Är helt införstådd med det.

 • j_london

  Detta var väl ändå en Norge-historia som heter duga…! En muslimsk minister, och till på köpet KULTURMINISTER! Ha, ha, ha, ha… 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  URK!!

 • pica_pica

  Kanske är hon smartare än kulturansvarige Miri här? Jag trodde verkligen norrmännen var mera rädd om sin kultur. Men Stoltenberg är väl ute efter väljare.

  • Andersonszkan

   Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket – må AP brinna i h-lvetet!

   (och det kommer dom att göra om jag känner norrmännen rätt – Breivik har precis blivit rehabiliterad av självaste statsministern)

   • j_london

     Ja, det är ju precis vad AAB har blivit…!

 • Leikin

  Jag frågar mig: Var finns denne ministers lojalitet? Finns den hos Norges demokrti med tanke- och yttrandefrihet, eller hos sin religions intoleranta och totalitära ideologi? Hur ställer hon sig till rätten att avporträttera profeten Muhammed?

 • Andersonszkan

  Hur kommer Ola Nordman att reagera på detta?

  A B Breivik har knappt hunnit fisa in sin nya lya där han ska tillbringa en lååång vistelse och så händer detta – det parti som han höll som ansvarig för islamiseringen av Norge väljer en islamist som KULTURMINISTER! Och hon levererar:

  ”Nyheter24 skrev tidigare om att polisledningen i Norge skulle tillåta kvinnliga poliser att ha en religiös huvudbonad, hijab, som en del av uniformen. Det var åtminstone vad som offentliggjordes då.

  Nu kommer det emellertid ändå inte att synas några hijabbeklädda kvinnliga poliser på gatorna i norska städer eftersom justitieministern Knut Storberget tagit tillbaka det tidigare beslutet. Detta på grund av den massiva kritik det fått. Både polisfacket var, som tidigare nämnt, emot beslutet precis som det högerpopulistiska Fremskrittspartiet. Knut Storberget säger, enligt Variety News, att han inte kan genomföra beslutet om det inte har en tillräcklig politisk förankring.

  Storberger vill, enligt NRK Nyheter, inte kommentera påstendena om att stadssekreteraren Aastri Aas-Hansen och politiske rådgivaren Hadia Tajik offentliggjort tillåtandet av hijab utan hans vetande i en för tidig del av beslutsprocessen. Istället poängterar han att myndigheterna ska arbeta vidare för att finna sätt att locka människor ur minoritetsgrupper att bli poliser.”

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/57913-poliser-far-nu-inte-bara-hijab

  Nu har hennes förslag om att norska polisen ska anpassa sig efter islam gått igenom och mer är väl att vänta – frågan är bara om hon inte blir den kvarnsten som kommer att sänka Arbeiderpartiet.

 • Andersonszkan

  Tidigare utomeuropeiska politiska stjärnor i den norska regeringen (2 st):

  Manuela Ramin- Osmundsen (född på Martinique) blev 2007 barn- och jämställdhetsminister men fick avgå fyra månader senare efter att ha utnämnt sin vän Ida Hjort Kraby till BO i stället för den mer kvalificerade Reidar Hjermann.

  Saera Khan, landsmaninna med den nytillträdda kulturministern, som avgick från Stortinget 2008 efter att det hade uppdagats att hon hade ringt spådamer på Stortingets bekostnad.

  ”2008 psychic phone call controversy

  Controversy erupted in late September 2008 when it was revealed that Khan had racked up extremely high phone bills using the mobile phone with which she was provided for free by the Parliament.[1] The president of the Storting, Thorbjørn Jagland, refused to pay these phone bills because of the extremely large amounts involved.[1] First, Khan claimed that the reason for the high bills was that she had called her family abroad.[2] When this was shown to be false, she instead claimed that she had a boyfriend who was a special operations soldier, and that the phone bills originated from satellite telephone calls to this boyfriend,[3] triggering an investigation by the Norwegian Army because Norwegian soldiers are not allowed to receive private satellite calls while on duty. The result of this investigation was that the Army denied that Khan’s boyfriend was a Norwegian soldier, upon which Khan told media that the alleged boyfriend was attached to the British ISAF force,[4] and that his identity could not be disclosed for security reasons.[5] The British Ministry of Defence subsequently denied[6] that soldiers in the ISAF force were allowed to receive satellite phone calls. Following these revelations, Khan admitted that the phone bills were not due to overseas satellite calls, but rather from calls to Norwegian premium-rate numbers offering psychic advice services.[7][8] The morning after these revelations, October 8, Khan went on sick leave[9] and announced later in the day that she is resigning as candidate for the 2009 parliamentary elections.[10] Khan has repaid the part of her phone bills that exceeds reasonable use for a member of Parliament.[7]
  The BBC reported on 10 October 2008 [11] that she had made 793 calls and that ”her calls became so frequent that many fortune-tellers told her to stop ringing”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Saera_Khan