Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Asylsökare får ännu bättre skydd i EU – Dublinförordningen ändras


VANSINNET UTÖKAR  Asylsökande i EU ska skyddas ännu mer, så till vida att de inte ska riskera att sändas tillbaka till det första land de sökte asyl till om de riskerar inhuman behandling, föreslår EU i sin migrationspolitik.

En övertygande majoritet av parlamentets rättsutskott (LIBE) röstade i veckan för ändringar i den så kallade Dublinförordningen som ligger till grund för hur asylökande behandlas i EU. EU-kommissionären Cecilia Malmströms (FP) våta dröm verkar ta ett steg till i hennes önskade riktning. Dublinförordningen säger att en asylsökande ska utvisas till det första EU-land som var anhalten i EU. Nu kommer detta förmodligen slopas.

Förordningen kom till för att förhindra att migranter söker asyl i flera länder på en gång, eller resa vidare till nästa EU-land, och sedan nästa igen, vid avslag. Den nya förändringen som väntas träda i kraft nästa år gör så att en afghansk eller irakiskt kriminell man kan söka asyl i 13 länder och sedan välja det bästa, som 15 gånger av 14 blir – Sverige.

Europarådet för mänskliga rättigheter anklagade så sent som i onsdags Italien för landets dåliga behandling av främst afrikanska migranter. Men ingenstans kan man hos Europarådet läsa att afrikanska migranter behandlar svenska eller vita europeiska kvinnor ännu sämre. Det är lite märkligt. Enligt parlamentets ändringsförslag så ska EU-länder inte kunna sända tillbaka en asylsökande till ett land där de riskerar ”omänsklig eller kränkande behandling”.

Men ingenstans står det att parlamentets ändringsförslag gör att om de arabiska eller afrikanska migranterna ger en kvinna ”omänsklig eller kränkande behandling” ska de sändas tillbaka till sitt land. Även detta är ett märkligt utspel av EU där de skyddar kriminella araber och afrikaner, samtidigt som de missgynnar den inhemska befolkningen.

Myndigheterna måste intervjua varje asylsökande och inom tre månader ge besked om sändning till ett annat land, men beslutet ska kunna överklagas, som givetvis då kommer att kosta ännu mer pengar för skattebetalarna. Bara om de utgör ett hot för sig själva eller för andra kan migranter hållas inlåsta, och då i max tre månader. Med andra ord borde 70 procent sitta inne bakom lås och bom.

– I en idealvärld så skulle inte Dublinförordningen behövas. Men nu formar vi ett nytt ramverk som stärker de lagliga garantierna för enskilda flyktingar och ger tydliga regler som medlemsländerna måste följa. Målet är att skapa ett humant asylsystem innan årets slut, sade en av utskottets ansvariga, EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) efter omröstningen.

EU-kommissionären för migrationsfrågor Cecilia Malmström, som ansvarar för att ta fram de lagförslag som sedan bollas runt i utdragna förhandlingar i EU-parlamentet och ute i EU-länderna, var mycket nöjd efter omröstningen i utskottet. Den enighet som uppnåtts är så bred att förslaget utan problem förväntas bli klubbat av hela EU-parlamentet och de 27 medlemsstaternas regeringar senare i höst.

–Dagens beslut är ett stort steg mot ett gemensamt asylsystem, under vilket alla asylsökande kan få en rättvis och riktig behandling av sitt fall, skrev Malmström efter utskottets omröstning.

Gemensamt asylsystem? Borde inte alla länder då ta emot lika många som Sverige, per capita och inget annat? Inte förrän alla länder gör det, och EU inrättat ett EU-fängelse för alla kriminella asylsökare och invandrare, så kan vi kalla det för ett gemensamt asylsystem. Måtte Malmströms mandatperiod ta slut fortare än kvickt, men Cecilia Malmström vill se EU:s femårsstrategi för migrationspolitiken, Stockholmsprogrammet, vara genomförd innan dess.

Enskilda regeringar har gjort det svårt att driva dessa frågor, för de vill ha kvar rätten att begränsa och beskära invandringen som de vill, och i finanskristider vill de visa sina medborgare att de håller utlänningar ute.

– Jag måste påminna om att det faktiskt är EU-länderna som bestämt att man ska ha gemensamma asylregler, säger Malmström.

EU-kommissionen har föreslagit en ny asyl- och migrationsfond som ska ha 3,9 miljarder euro tillgängliga för länder som inte klarar att leva upp till kraven på värdigt mottagande av asylsökande. Pengar fattas då inte när det gäller den kriminella högadeln som kommer ta över Sverige.

SvD

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Regeln om att sprida ut asylsökare, borde väll göra så vi inte behövar ta emot några alls på en bra stund? För att jämna ut det hela.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Jag gick ned på räkning, där………

 • Andersonszkan

  Vi svenskar är världens största idioter som gått omkring i ett par skor.

  En svensk politiker driver igenom att all världens asylsökande som kommer till EU ska få rätt att komma till Sverige och få livstidsförsörjning på fyra miljoner skattebetalande svenskars bekostnad.

  Är det någon som tror att dessa nya regler kommer att få folk i Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike att gå ut på gatorna och protestera?

  Nej, alla kommer att korka upp champagnen och fira att man äntligen har enats om en mänsklighetens soptipp i den avlägsna provinsen Sverige – en soptipp där avskrädet garanteras skyhögt högre levnadsstandard än den lokalbefolkning som står för fiolerna.

  Jag har redan gjort avbön och erkänt att jag röstat för ja till EU, men kom inte och anklaga mig för att det är EU som prackar på oss detta – 26 EU-länder sitter nu och ler i mjugg åt den dumme svensken som blir först på plan att avskaffa sig själv.

  • Andersonszkan

   Jag ger mig f-n på att detta har funnits med i förhandlingarna inför EU-inträdet – att Sverige skulle få behålla Systembolagets monopol, världens högsta skattetryck, det statliga presstödet och statliga stöd till diverse föreningar från SNF till afrosvenskars riksförbund – allt i syfte att kontrollera, manipulera och slutligen förinta allt vad svenskt och svenskar heter – MOT ATT VI BLIR EN MOTTAGNINGSSTATION FÖR LYCKOSÖKANDE ASYLTURISTER FRÅN ALL VÄRLDENS HÖRN SOM DOM ANDRA EU-LÄNDERNA INTE VILL VETA AV!

 • antidotes

  Så blir det när man har efterblivna politiker etc etc etc.

 • antidotes

  Vad är dom rädda för? Har dom hjärnspöken??

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Fritt fram för asylshopping, alltså. Det land som erbjuder de mest generösa villkoren vinner storvinsten. Gissa vilket land det blir…? 

 • pica_pica

  Var det inte Malmström som ivrade för detta. Tror jag det att de sydeuropeiska länderna röstade jag när de vet att soptippen Sverige tar emot vad som hellst – då slipper de.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Säger som Jigsaws cyklande docka: Game Over!

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Jigsaw skulle behövas nu. Jag vet ett helt gäng som skulle kunna få leka på hans playground. Mina tankar går givetvis till politiker och mediafolk.

 • PETER NYMAN

  Detta problemet är redan löst SVERIGE har skrivit under på att ta samtliga asylsökande från andra EU-länder som inte uppfyller den SVENSKA standarden i boende,behandlig eller ersättnings norm(Det är inte bara EU som inte kan uppfylla storleken på SVENSKT bidrag det kan inget annat land i värden)Men detta har inte media rapporterat