Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Asylsökande kan bli placerade i Öjebyn


ASYLINVASIONEN Både Campus Holmen i Öjebyn och den nedlagda skolan i Långträsk kan bli anläggningsboenden för asylsökande flyktingar. Migrationsverket förhandlar dels med den privata fastighetsägaren Leif Ögren, dels med kommunen.

Madeleine Lindvall, teamledare på Migrationsverket i Boden, menar att man är i stort behov av bostäder till flyktingar. – Det som är aktuellt nu är Öjebyn och Långträsk, vi har ju fått ett beslut i kommunstyrelsen om att vi får gå in i Piteå kommun, säger hon.

Klicka för större bild

 • PKcensur

  Vad är det som driver/vem driver Migrationsverket – ”det är brist på bostäder”, man tar in fler? Lider alla av Bagdad Bob syndromet?

  Verkar läsa om detta var och varannan vecka. Det kom 25.000 asylsökande Augusti månad

  Gör man så här kommer man aldrig erkänna bostadsbristen och kan hålla på och fylla på i 20-30 år till?

  Varför är det bara lokaltidningarna som skriver flyktingarna dumpas i koncentrationsläger?

  Vem är personerna som tjänar på flyktingar denna gång? Vem har ”människosyn” här egentligen?

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Jag säger som Pat Condell: ”Goodbye Sweden”

 • micklaren

  Det här är det som många inte kan motstå. Pengar ,mycket pengar vill ju alla ha.
  Invandringsindustrin är en guldgruva för folk med rymligt samvete vilka placerat pengar i rätt sorts fastigheter.
  Tillräckligt med stålar kan nog döva det ömmaste samvetet.

  • PETER NYMAN

   Innstämmer med vad skall fastighets folket leva på då.Inga nybbygen ingen kan bygga villa totalt olönsamnt att bygga hyres hus.Sorry men det är sanningen

 • tokeskil

  Fattar inte den där negerhoran Madde att det fattas lägenheter för SVENSKAR också ?

 • PETER NYMAN

  Det fattas 300tusen lägenheter för att inte tala om studentbostäderna,och med VÅRA politiker och dom nya byggreglerna,samt den ökade SVENSKA byråkratin så är prognosen 20år innan vi är ifatt.Våra politiker ökar då befolkningen med runt 100tusen årligen.Vilket ökar bostadsbristen med runt 40tusen lägenheter årligen.Ett annat problem att ökningen består av betydligt större familjer,sådana lägenheter har inte vi byggt på 100år och då bara till rika.Skolorna är ävendet ett stort problem dom bränns ner.Lärarna saknas men vem vill bli lärare när du blir hotad och samtidigt som du undervisar SVENSKA elever med101IQ skall du även undervisa Zoomalier som inte kan språket och har 68IQ.
  Det skall bli inntresant och se hur dom löser detta.Då har vi ännu inte nämnt det stora brottsproblemet väldtäkter däe vi är värdsledande,ett annat svårt brottsproblem som ökat kraftigt är åldrings-rånen

 • Leikin

  Förmodligen är nu bostadsbristen så svår för migranterna att Migrationsverket får göra ett sista ryck och fråga samerna om de har några lediga kåtor över där de kan placera några somalier.

  • tokeskil

    Inte ens lappjävlar är så dumma och det säger inte lite.

 • El Cid

  Kommer bli en mardröm.

  Vad ska man sysselsätta dessa skägg med? Finns ju knappt bostäder och arbeten till Svenskar i Boden. 

 • helkoll

  Hon har fått tillstånd att gå in i Piteå kommun.
  Låter som det faktiska tillståndet, KRIG! 

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Piteå kommun har (i kontrast till många andra kommuner i landet) fortfarande en fungerande omsorg. Bl.a. håller hemtjänsten en mycket hög nivå – det vet jag eftersom mina föräldrar bor kvar där, och jag har haft mycket kontakt med dem (hemtjänsten). Framförallt har all personal svenska som modersmål, så att de kan göra sig förstådda (tänk att detta ska förtjäna BERÖM?!?!?). Övernitiska sparkrav förekommer (tänk på inlåsta åldringar + Uppdrag Granskning!), men det är inte Piteå ensamma om. Men om de nu inte lyckas/vill stämma i bäcken så är det snart försent. Då kommer budgeten att urholkas fullständigt, tills de mesta resurserna går åt till att tillfredsställa kravmaskinerna från Mellanöstern. Jag är, vad vårt media-frälse kallar, ”intolerant” och ”rasist”. Men eftersom jag bor där jag bor (Mälardalen), och omges av allt mer berikning, så orkar jag inte hålla fanan högt – jag har fullt upp med att sköta mitt jobb, mina barn och mitt hem. Ja, jag vet att jag böjer rygg, och det skäms jag för… Men den dag som den första minareten börjar byggas i Piteå, så hoppas jag att jag är vid sunda vätskor och att jag kan göra mitt yttersta för att den ska rivas. Med händerna, om så behövs :)