Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ånge kommun vill ta emot fler ensamkommande


SKÄGGEBARN Dubbelt så många platser för ensamkommande barn och ungdomar från utlandet, och en fördubbling av antalet integrationsplatser.

Det förslaget har kommunstyrelsens arbetsutskott lagt fram, vilket inte är nog enligt före detta oppositionsrådet Tage Påhlsson (C). – Med den ökade flyktingström som väntar så tycker jag det är synd om Ånge kommun inte kommer vara med i den svängen, säger Påhlsson.

Det var vid måndagens kommunfullmäktige som Tage Påhlsson tog upp frågan om hur Ånge kommun ställer sig till den ökade flyktingströmmen som väntas under 2013.

– De kommuner som redan tar emot flyktingar kommer att behöva fördubbla antalet, och andra kommuner måste känna sitt ansvar och ställa upp som nya mottagare, säger Påhlsson, och ser det som en självklarhet att Ånge är med på det.

– Vi har redan erfarenheten och det finns lediga lägenheter i kommunen, kom inte och påstå någonting annat. Ta bara en promenad genom Alby en kväll så ser du att det finns, säger Påhlsson med riktning till kommunalrådet, och beskriver en känsla av att klimatet mellan kommunen och Migrationsverket kanske inte är det bästa efter hur förläggningen på Åsgatan avvecklades.

Till viss del stämmer också hans känsla med den bild Sten-Ove Danielsson ger som svar.

– Det är väl ingen hemlighet att vi tycker att Migrationsverket inte varit bästa part att hyra ut åt, säger kommunalrådet.

– Med Åsgatan satt det som i tjära gällande löftet om att lägenheterna skulle återställas efteråt, och personligen skulle jag bara vilja att vi hyr ut lägenheter som finns på rivningslistan. Annars får vi nog kalla in Silbersky eller någon för att få ett vettigt avtal, säger kommunalrådet.

Han ser heller inte samma möjligheter som Påhlsson när det gäller bostadstillgången.

– I Ånge tätort har vi till exempel inga tomma lägenheter, och i Alby och Ljungaverk kanske ett 15-tal på varje ort, säger Danielsson, och tror att det skulle behövas större och mer samlade bostadsblock för att få Migrationsverket intresserade av att etablera en förläggning.

Han vill dock betona att Ånge kommun har en god dialog med Migrationsverket, och nämner också att man i kommunstyrelsens arbetsutskott precis har tagit ett inriktningsbeslut om att fördubbla antalet integrationsplatser och platser för ensamkommande barn och ungdomar från utlandet.

– Vi har alltså ingen dålig relation med Migrationsverket, men vi har dåliga erfarenheter av att hyra ut till dem, summerar han.

ST

Mer på ST
Boende rosas av landshövding

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Alby, snart Alban by ^^

 • j_london

   – Med den ökade flyktingström som väntar så tycker jag det är synd om
  Ånge kommun inte kommer vara med i den svängen, säger Påhlsson.

  Så talar en politiskt korrekt svenskfientlig centerpartistisk idiot, som sannolikt dessutom drabbats av dubbelsidig hjärnblödning.

 • majsan29


  – Vi har alltså ingen dålig relation med Migrationsverket, men vi har dåliga erfarenheter av att hyra ut till dem, summerar han.

  .
  Vad är det för dåliga erfarenheter? Låter aningens motsägelsefullt

 • ledsenfarmor

  Tage Påhlsson (C), tycker jag ska på ren svenska: håll käft och försvinn.

  • j_london

    Låt mig bara hålla med!

  • tokeskil

    Verkar vara lika hjärndöd som Reinfürer Ullendum ,fy fan.

 • PETER NYMAN

  Detta beslutet att öka mottaget kom efter råd från rektorer och lärare i Åmål som havdade att det blir inga problem att det finns kvinnliga elever som kommer med falska anklagelser mo dom stackars baaaarnen,det får ni räkna med men inte ens skolverket bryr sig med falska anmälningar så stå på er.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Folket i Ånge har tappat ballarna nånstans förmodar jag… Lika så bra… de unga flickorna i kommunen behöver få lite överraskningssex (för att låna Batikhäxans uttryck) förmodar jag…  Hålla på o anklaga de stackars blöjbärande barnen för att bete sig som pedofiler som ger sig på unga töser… *suck*

  Ordet ”Ensamkommande” borde förbjudas totalt!!

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Vilken sväng är det synd att Ånge kommun inte är med i? Ekonomiskt haveri pga skenande socialbidragskostnader?

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Ja det ger ju extra??? Vad är det man får nu igen? Mer kriminalitet?

 • pica_pica

  Tage Påhlsson är väl ute efter att tjäna lite pengar. Förra gången gick det inte så bra. Det gick så långt att den lilla servicebutiken måste hyra vakter!

 • Pingback: Ånges ensamkommande-boende kan bli för dyrt – ”baaarnen” får bo på hotell