Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

88-åring utsatt för bedrägeri i Linköping


ZIGENARKULTUREN Vid 14-tiden på måndagen blev den 88-årige mannen kontaktad av en kvinna när han befann sig på Storgatan i Linköping.

Mannen hade svårt att förstå vad kvinnan ville men uppfattade att hon behövde hjälp att hitta en adress. Mannen följde med kvinnan till en mörkblå bil av okänt märke som stod parkerad i närheten. – Han blev ombedd att sätta sig i framsätet bredvid en man som pratade i mobiltelefon, säger kriminalinspektör Sten Frideborger vid bedrägeriroteln.

88-åringen förstod snart på det samtal som mannen i framsätet förde att dennes son var i behov av en akut operation och att paret behövde pengar för att finansiera ingreppet.

Paret skjutsade 88-åringen till en bank i centrala Linköping där han tog ut 10 000 kronor som han sedan överlämnade till paret. Som tack för hjälpen fick 88-åringen en väska som påstods innehålla motsvarande summa i amerikanska dollar. Detta var dock en lögn, enligt polisen.

- Den här mannen ville bara vara snäll. Det är verkligen ruttet att göra så här mot en gammal person, säger Sten Frideborger.

Polisen misstänker att kvinnan och mannen, som tros vara mellan 50 och 60 år gamla, bara befann sig tillfälligt i Linköping och att de kan ligga bakom liknande brott – bland annat ett snarlikt bedrägeri i Växjö.

- De är knappast kvar i Linköping. De gör ett klipp i varje stad och åker sedan vidare.

Corren

 • antidotes

  Linköping är väl någorlunda oki ändå! Vill ni ha riktriga puckon så ska ni åka till grannstan Norrköping. Där finns bannemej alla sorter, snacka om ämnen för en hel konferans!!

  • tokeskil

    Kan det vara så att Reinflummarn ochUllenbög har en massa okända syskon i Norrköping ? Förstår om dom inte vill träda fram.

 • mickke

  Maria Leisssner, Ännu en parasit som avlönas av skattebetalarna !!
  Franska revulutionen närmar sej!!

 • Hummlan

  Har hänt på flera håll i landet.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Men hur f-n kan man vara så lättlurad. Blir man tvär-ding i kolan när man blir gammal?

  • antidotes

   Tydligen!

  • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

   Nu tycker jag du var orättvis, Jan Ove Allan. Är man 88 år gammal har man växt upp och levt det mesta av sitt liv i ett helt annat samhälle än det vi har idag i Sverige. I 88-åringens Sverige var hjälpsamhet och tillit till sina medmänniskor inte förenade med risk för egendom och liv som är fallet idag. Vi som är lite yngre, och har levt en större del av våra aktiva liv i det mångkulturella Sverige har gradvis kunnat anpassa oss till de nya reglerna. Vi har blivit lite mer ”street wise” och har lärt oss vilka människor man möjligen kan lita på och vilka man definitivt inte ska ge sig i slang med. Till dem hör definitivt par liknande dem i den blå bilen.

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Nix. Vi pratar om 10 000 kr här. Det behöver man inte vara street smart för att fatta att man blir blåst. 

 • Leikin

  Skulle vara kul om detta hade hänt Maria Leissner själv. Denna zigenarkramande kvinna, som lever i en PK sagovärld, har förmodligen aldrig själv blivit utsatt för detta. Skulle sanningen om romernas historia i Sverige verkligen publiceras, så vore det ingen trevlig läsning för vare sig svenskarna eller zigenarna.