Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

86-årig rullstolsburen kvinna knivhöggs i ryggen


NU FÅR DET FAN VA NOG En rullstolsburen 86-årig kvinna i Sandhem har förts till Länsjukhuset Ryhov med livshotande skador efter att ha blivit attackerad i ryggen med en kniv.

En kvinna i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord. Enligt uppgifter till Jnytt attackerades den äldre kvinnan i hemmet – sedan hon trott att den misstänkta kvinnan kom från hemtjänsten.

Enligt en kommuniké från Länssjukhuset Ryhov vårdades kvinnan vid lunchtid för livshotande skador – efter att han blivit knivhuggen i ryggen.

Vid röntgen visade det sig att kniven gick rakt igenom stora kroppspulsådern, uppger Ryhov. I en senare kommuniké från Ryhov uppgavs det att ”patienten mår efter ingreppet väl”.

Polisen grep den andra kvinnan vid tiotiden på förmiddagen och hon sitter numera anhållen misstänkt för försök till mord. Enligt vittnesuppgifter ska såväl ambulans som räddningstjänsten varit på plats under förmiddagen utanför bostaden, en radhuslänga med äldreboenden längs Stråkenvägen.

Enligt samma vittnesuppgifter ska polisen haft dragna tjänstevapen då kvinnan greps.

- Det är ingenting jag kan bekräfta, säger Magnus Roman, presstalesman för polisen i Jönköping.

Polisen vill i nuläget inte lämna några fler uppgifter. Man är överhuvudtaget mycket förtegen om vad som har skett.

- Det finns risk för men i vår utredning om vi går ut med fler uppgifter och därför kan jag inte säga så mycket mer, säger polisens förundersökningsledare Johnny Hellström.

Enligt uppgifter till Jnytt ska den äldre kvinnan varit rullstolsburen. Samma uppgifter säger att den gripna kvinna släpptes in i bostaden då offret trodde att hon kom från hemtjänsten.

Området var under förmiddagen avspärrat för en brottsplatsundersökning. Polisen har även hört vittnen. En person som var i närheten av avspärrningarna säger till Jnytt:

- Det är fruktansvärt. Det är otäckt att något sånt här kan hända i lilla Sandhem. Just nu går det många rykten, säger personen.

Jnytt

 • biran

  Törs jag gissa på en av Leissners skyddslingar.

 • antidotes

  Ush!!

 • antidotes

  Släng in henne i ett amerikanskt värstingfängelse – utan kläder!

 • Tollessss

  Rätteligen borde detta kosta livstid.  

 • svenskeman

  Svårt att tänka mig att det kan vara någon av nordiskt ursprung eftersom bara tanken på gärningen är grotesk.

 • j_london

  Synd att inte fler människor som jobbar på, och befinner sig i anslutning till dessa platser där det ständigt händer saker och ting, läser SweCon och kan rapportera närmare kring omständigheterna.

 • 585961

  Säkert en  feg lättkränkt av tullen insläppt tjuv som ger sig på de mest utsatta i samhället  , när i helvete ska regeringen vakna , skulle vilja flyga till Rosenbad och skrika utanför en hel dag blir så dj-la förbannad för denna slapphet mot sitt eget folk, det blir SD 2014

 • kripokommissar

  Nja, verkar vara någon sorts galning. Kan ju vara en svensk toka.