Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

84-årig kvinna låg död i åtta timmar på golvet på äldreboendet


EN FÖRBANNAD SKANDAL För någon vecka sedan hittades en 84-årig dement svensk kvinna död i allrummet på äldreboendet i norra Skåne där hon bodde.

Den äldre döda damen släpades in till golvet på sitt rum. Där lät de liket av den döda kvinnan ligga kvar på golvet i över åtta timmar innan en läkare behagade att komma. Enligt äldreboendets verksamhetschef kommer fallet att utredas och arbetet med en lex Maria-anmälan är inlett. ”Det är väl inte utan att vi har brustit här”, säger verksamhetschefen till Norra Skåne.

Jaså, det har brustit?! Det borde vara åtalbart med ett hårt straff för denna skandal, anser vi. GP

 • Hummlan

  Man baxnar, vad för slags personal kan vara så respektlös? Blir stum…

 • Andersonszkan

  Tänk om det hade varit en neger eller arab som hade blivit behandlad så här – vilken kalabalik det hade blivit och svenska huvuden hade rullat som bowlingklot.

  • Johan Rydberg

   En hel del människor säger att de saknar ord när de läser om dessa missförhallanden. Jag saknar inte ord. men jag vill inte använda desa ord.

   Friska 25-ariga män, som gar under beteckningen ensamkommande barn, kan inte lämnas utan tillsyn i tva timmar men svenska aldringar behandlas som om de vore sopsäckar.

   Svenska äldreomsorgen har blivit förvandlat till dödsläger.

   • antikomunisten

    Den modera varianten av attestupan.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Alltså, ta det lugnt nu innan ni halshugger personalen. De är kraftigt underbemannade nuförtiden pga alla besparingar. (Pengarna går ju till nyanlända.) Troligt är att det endast var en person som arbetade på hela avdelningen och att hon inte ensam orkade lyfta upp den avlidna i sängen.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   8 timmar på ett golv? Jo, personalen skall”halshuggas”. Det har absolut inget med pengar eller antal personal att göra utan inställning. Kom inte och påstå att det saknas hjälpmedel för att lyfta upp folk i sängar. Det garanterar jag att det finns på varenda hem. Om man vill går det.

   • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

    Sänghissarna når inte ner till golvet(!)

    • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

     Men snälla, om man kan släpa någon från ett dagrum till det enskilda rummet lär sträckan var mer än ett par meter. Då orkar man nog dra upp individen två,tre decimeter till upp på sänghissen
     Eller påstår du det skulle vara för svårt för dessa fantastiska människor?

     • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

      Det beror allt på, det… dels kan det vara en rätt bastant kropp, dels kan det vara en liten och späd personal och dels är det inte lätt att lyfta en livlös kropp med ena handen samtidigt som man behöver två händer till för att sätta fast sänghissen…

   • Pantertanten

    Jag håller med. Det handlar om prioritering. Det räcker med att två personer tar tag i den gamla och lyfter. Min gamla mor ramlade på golvet en dag, en person sprang och hämtade en kollega, 10 minuter senare låg mor på sängen omstoppad med filtar. Hon väger nästan ingenting numera.

    • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

     Som sagt, tror detta hände under natten och att personalen var en ensam kvinna.

     • Pantertanten

      Usch så hemskt. Vi tar hand om nyanlända men inte våra gamlingar!

   • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

    Du är man och har aldrig jobbat i vården förstår jag. En ensam kvinna kan inte med hur många hjälpmedel som helst lyfta en död kropp.

  • antikomunisten

   Givetvis ar detta orsaken.Vi vet ju vad som prioriteras numera. 

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Men ärligt, gamla människor dör. Det behöver inte alltid vara någons fel. Säg jag dör, då spelar det väll ingen roll om dom håller värsta paraden direkt efter, eller om mitt lik får ligga vart som helst i dagar. Då individen jag inte finns längre och kroppen bara är ett föremål.

  Ska en läkare tex bara lämna sjukhuset och sina patienter mitt i natten för att sitta bredvid en död person? Istället för att vänta tills morgonen då resten av läkarna börjar jobba.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Nu är du bra dum. Man behöver inte sitta brevid någon död, men man kan ge dom repekt.

    Är det svårt att förstå?

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

    Hur ger man ett lik respekt? Vad ska man göra mer än lägga en filt över. Och som i fallet ovan ta undan kroppen från åsyn. Invänta läkare för formell döds förklaring. Sen personal från bårhuset.

    • bibo57

     Att visa vördnad för de döda är en väldigt gammal tradition/sed. Varför gav- och ger man dem annars ståtliga begravningar? Eller ska vi anamma någon ny tradition i vårt land tycker du?

     • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

      Var väll knappast begravningen artikeln handlade om. Utan att jourhavande läkare inte kunde lämnade sina levande patienter och sticka hålla en likvaka istället. Det var min mening.

      Fast antar det är inne klanka ner på läkare och sjukvård bara för att, utan att egentligen tänka efter först.

     • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

      Men sluta nu. Varför haka upp dig på en läkare? Man låter inte en död männsika ligga på ett skitigt golv efter ha släpat dit henne.
      Det är negerbeteende. 
      Så enkelt är det.

     • bibo57

      Vad jag påpekade var att man visar respekt för en död medmänniska. Likskändning är ju t.ex straffbart. Eller tycker du hanteringen av den döda är ok?
      Ingen har påstått att någon läkare ska överge någon patient för att dödförklara kvinnan.

    • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

     Det är inte mitt problem att du är obildad och trångsynt. Det finns hyfsat många ”regler” eller snarare rekommendationer för de som arbetar eller kan få tillfälle att arbeta med avlidna människor. Dom gäller även människor som arbetar inom åldrevården i Sverige serrö. En död människa är inte en trasig ipod.

  • 530729

   Visst, alla ska vi en dag dö. Men om din egen mors kropp fick ligga på golvet i åtta timmar? Du skulle inte bli det minsta upprörd då? Du skulle inte tycka att personalen åtminstone kunde lagt henne på sängen istället för på golvet?
   Jörgen

  • antikomunisten

   Det ar en fraga om prioritering.Pa aldreboende ar ju personal en bristvara
   medan varje skaggbarn har personlig betjant.

   • 585961

     Undra om det varit ett skäggunge som dött, hade han då också släpats in och fått ligga i 8 timmar eller hade hans personliga  betjänt suttit hos kräket i 8 timmar sedan han placerats på sängen, jag bara undrar  mulla  Svinfelt och Ulltott???????????????

    • antikomunisten

     Din undran r verkligen berattigad.Jag fragade mig sjalv detsamma.

     Den 26 september 2012 07:15 skrev Disqus :

 • Jan Ivarsson

  det är skillnad på boende och boende, hade det varit ensamkommande barn c:a 16/25 år  hade det varit en personal per boende, nu var det äldre, då har man i bästa fall två personal per c:a 25 boende

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Att varken namnet på hemmet , orten eller ansvarige tyder på att något är inte riktigt ”kosher” om man säger så.

 • Guest

  Men snälla nån, det handlar ju om en -
  Sveeeenssk, mao en person som inte
  längre är önskvärd i Sverige

 • Allanoskar

  Äldre svenskar är inte värda vatten i dagens Sverige. 50 kr mer i pension är ett hån mot de som byggt upp landet.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Hudfläng inte personalen, de få som fortfarande bemannar hemmen är så överbelastade med jobb att jag inte begriper att dom står ut. Nu vet vi inte om den avlidna var av det bastantare slaget och personalen liten och späd. Att lyfta en död människa är extremt svårt, av lätt insedda skäl ”hjälper” denne inte till så det är som att lyfta en stor säck med vatten.
  Om några ska straffas så är det de beslutsfattare som skapat situationen med sina felprioriteringar.

  • Hummlan

   Det kan så vara men liftar finns på alla boenden. Tanken att lägga kvinnan i sin säng borde poppat upp i skallen på någon. Ovärdigt att bli liggande på golvet i 8 tim, även övertäckt.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Skrämmande, skrämmande!
  Saknar ord…………

 • tokless

  Återigen så visar de vad en gammal människa är värd. ” Den äldre döda damen släpades in till golvet på sitt rum. Där lät de liket av den döda kvinnan ligga kvar på golvet i över åtta timmar innan en läkare behagade att komma” Att våra politiker gärna ser att de äldre dö*r snabbt är det väl ingen tvekan om. Äldrevården får inga resurser men samtidigt kan de betala upp mot 15 000 kr per DYGN för ett ensamkommande ”barn”, och de har heller inga problem med att bekosta ett boende för ensamkommande”barn” som kostar 380 000 kr DYGNET!!. Är inte detta som att betrakta att man sätter grupp mot grupp?

 • Grimhild

  Jag ser framemot att bli gammal i Sverige…. 

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Man får väl avsluta med en bang när det är dax. Ett bombbälte på rullatorn eller elrullen går väl att ordna. Sverige landet med pensionärsterrorister. Man kunde på så sätt ta med en och annan idiot. Skulle va något det.

 • 585961

  Tycker svensk äldrevård börjar likna  negerbetende, tycker för övrigt att de  gamla ska få överta boendet och personalen som  skäggungarna har och skäggungarna kan flytta in på äldreboendet med dess personal , dom betalar ju ändå inte ett öre för sin vistelse medan de gamla får betala en massa tusenlappar av sin lilla pension för vistelsen eller ska vi kalla det förvaringen , är så dj-la trött på dessa utsugare och behandlingen av gamla att jag spyr på Reinfelt, Ullehag och Ramson , SD 2014

 • ledsenfarmor

  Detta är det sista som ska få hända. Och ett otäckt bevis på hur, det står till hos människor numera. De verkar var totalt IQ-befriade. Fängelse i några år, anser jag är berättigad i detta fall.

 • hva410e

  Det är skillnad då det gäller ”ensamkommande skäggebarn”
  Då finns det mer personal än det finns boende på förläggningen!!!