Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ungrare döms till fängelse för hundsmuggling


DJURSMUGGLING Efter en tullkontroll vid Trelleborgs hamn av en bil hittades elva hundvalpar, tio mopsar och en chihuahuablanding, och 29-årige Attila Szöke från Malmö och 56-årige Jozsef Buchammer åtalades för grov smuggling.

Männen skulle vid införsel till Sverige ha brutit mot förbud eller föreskrivna villkor genom att tio av valparna inte hade varit identitetsmärkta med chip och därmed inte haft giltiga pass eller rabiesvaccinationer. Vidare skulle ingen av hundarna före avresan ha genomgått veterinärbesiktning samt så hade männen inte haft föreskrivet intyg för handelsdjur.

Männen bestred ansvar, och hävdade att de inte haft uppsåt. Tingsrätten finner det utrett att männen brutit mot förbud eller villkor gällande identitetsmärkning, pass, vaccinationer och veterinärbesiktning samt att männen i vilket fall skulle sälja några av hundarna och därmed hade brutit mot kravet på intyg för handelsdjur.

Efter en sammanvägd bedömning finner domstolen att männen haft uppsåt, och att de ska dömas för smuggling. Mot bakgrund av den allvarliga smittorisken vid införsel med levande djur, anser tingsrätten att gärningen är en allvarlig kränkning av ett betydande samhällsintresse och ska bedömas som grov. Påföljderna bestäms till fängelse i sex månader.

Kammaråklagare Magnus Johansson yrkade inte
på att männen skulle utvisas vid fällande dom.

Ystads tingsrätt dömer:

 • Attila Sandor Szöke 1983-09-26 Professorsgatan 10 i Malmö, medborgare i Ungern till fängelse i 6 månader för grov smuggling.
 • Jozsef Buchammer 1956-03-79 Saknar adress i riket, medborgare i Ungern med tolkbehov på ungerska till fängelse i 6 månader för grov smuggling.
 • Mål nr B 2372-12

 • Valet2014

  Vad f-n håller de på med!!Ut med skiten och det snabbt!!!!

 • Andersonszkan

  Stäng in dom j-vla bärplockarna en natt med Mariannelundsafghanerna!

  Förresten gäller inte detta våra tvåbenta handelsdjur också: ”Mot bakgrund av den allvarliga smittorisken vid införsel med levande djur…….”

 • Nemasproblemas

  Om folk kunde sluta vara så jäk*a blåögda och sluta köpa dessa stackars valpar.
  Blir vansinnig när det handlar om oskyldiga djur som utstätts för lidande..

 • Pantertanten

  I stället för att sätta hundarna i karantän sex månader, som var vanligt tidigare, så hamnar dom här ungrarna i karantän i sex månader. 

 • tokeskil

  ÄR det inte mer troligt att smugglarna har rabies ?

 • PETER NYMAN

  Det var endast lite länge straff än för en Zoomalisk våldtäktsman Men jämfört med dom fina mena ugdomarna i Kortedala så var det alldeles för långt.Givetvis förstår vi alla att hundsmuggling ligger betydligt högre på den SVENSKA straffskalan än att försöka sparka ihjäl en pensionär.HEJA SVERIGE