Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Svensk” man åtalas för folkmord i Rwanda


UPPDATERAD SVENSKHET  I november väcks Sveriges första åtal om folkmord. Som vi redan skrev i december 2011 gäller detta Stanislas Mbanenande 54, från Rwanda, boende i Södra Åbyggeby, Stigslund i Gävle, misstänks för delaktighet i folkmordet i landet 1994. Han ses på bilden till vänster med sin hustru.

Afrikanen har varit efterlyst i flera år för folkmord på 50 000 människor i Rwanda och dömdes i sin frånvaro till livstids fängelse för två år sedan. Myndigheterna i Rwanda har tidigare försökt få honom utlämnad för bymassakern till Rwanda, men då denna massmördare även besitter ett svenskt medborgarskap har Sverige avslagit(!) denna ansökan. ”Det är nog det allvarligaste brott som svensk polis har utrett, det är min bedömning”, säger Hans Melander, gruppchef vid polisens krigsbrottskommission, till radion.

Afrikanen är 54 år och greps i december förra året och hade då varit internationellt efterlyst. Polisens krigsbrottskommission hade utrett mannen sedan i april.

– Det började med att myndigheterna i Rwanda begärde honom utlämnad, men det går inte eftersom han är svensk medborgare, säger Hans Melander.

Hälften av den 5 000-sidiga utredningen består av vittnesförhör, många av dem har hållts på plats i Rwanda. Folkmordet i Rwanda dödade runt 800 000 människor på 100 dagar. Vad den 53-årige Stanislas Mbanenande  formellt är misstänkt för är ännu inte känt.

– Han är misstänkt för att ha medverkat i ett antal massakrer i Rwanda 1994, mot människor i folkgruppen tutsi, säger åklagaren Magnus Elving till Ekot.

Aftonbladets version av ”Svensken” i dec 2011

Men det är det allvarligaste brott som svensk polis har utrett menar åklagaren.

– Det är en utmaning givetvis. Det är ett ganska komplext brott, rent juridiskt. För det är inte bara enskilda handlingar som åklagaren måste bevisa utan man måste också gå in på syftet och bevisa att syftet var att utplåna hela eller delar av en folkgrupp.

I november väcks åtalet och rättegången kommer då också att starta. Ännu en unik detalj i åtalet är att delar av rättegången kommer att hållas på plats i Rwanda.

– Det är lättare att hämta in uppgifter i Rwanda, och det är unikt tror jag att en svensk domstol är beredd att resa till ett annat land för att genomföra en rättegång, säger åklagaren Magnus Elving.

Relaterat
”Svensk” man dömd för massaker och folkmord i Afrika

AB

 • Falangen

  Men vad dessa svenskar ska begå terrorbrott och folkmord. 

 • TorgnySund

  ”… det är unikt tror jag att en svensk domstol är beredd att resa till ett annat land för att genomföra en rättegång”, säger åklagaren Magnus Elving.

  Hur kommer det sig att det låter sig göras – att åka till Rwanda – när det tycks vara omöjligt att ta sig över pölen till England, för att hålla förhör med Assange?!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Sverige måste vara den perfekta fristaden för alla typer av krigsförbrytare och efterlysta personer. Bara kasta passet när du kommit hit och hitta på ett alias. Inget krav på giltiga dokument tillåter detta….

  Bara för dom i Somalien tex inte har fungerande system för sina medborgare, betyder inte det vi kan ta in vem som helst utan kontroll…..

 • Tigeraldrig

  Mördande grottfolk, hur kan  skriva att negern är Svensk.
  Hur står de ut med sig själva de som blåljuger.

 • pellesverige

  Hur i helskotta fick denna mörka lus svenskt put.
  Ljög vägglusen?
  Har lusen fått det på oriktiga grunder, kan väl pk-staten ta tillbaka vad dom givigt.Eller?

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Hur han fick det? Han ljög som alla andra lögnaktiga grisar. Och dumma MV går på allt.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Varför skulle det inte gå att utlämna en svensk medborgare för ett brott han begått i ett annat land?

  Sen måste migrationsverket börja kontrollera vem fan det är dom ger medborgarskap! Kommer dyka upp floder av Syriska rebeller och Afghanska Talibaner, dom kommer fortsätta sitt krig i förorterna…..

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Sverige får inte lämna ut ngn som riskerar tortyr eller dödsstraff när de fått asyl här som flykting eller politisk flykting. Det är det som är det fina i kråksången när de får ett svenskt pass. Därför vill alla raketforskare just ha det. Jävla snyltare är dom. Nu ser man vilket pack de är. Massmördare.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Till vänster? Har frugan mustasch och keps?

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Bild finns till vänster och UNDER. Han ses till vänster… !!!

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    Jaja, jag förstod det, Jag försökte vara rolig. Förlåt.

    • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

     Var stressad… :)

 • Sighsten

  Frågan är hur många krigsförbrytare vi egentligen har i paradiset Sverige?

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Flera hundra säkert

  • boonkaan

   En jävla massa. Men ingen vågar nog ta reda på exakta antalet. Men eftersom dom flesta kommer som illegala, foerlåt, pappersloesa, så är det kanske inte så lätt att loesa? Vilket land Sverige har blivit, och jag är LYCKLIG over att jag lämnat landet! Ska bli kul att se när riksdagen beslutar om nya namnet foer sverige, NORDZOOMALIA!!!! 

  • Andersonszkan

   1000 är den officiella siffran.

   • 585961

     Säkert många fler om man räknar  hur många från från Jugoslavienkriget som fortfarande  finns i landet

    • Andersonszkan

     1000 är ju PK-siffror så du har antagligen rätt.

 • Talibananas

  Lämna ut hen till Haagtribunalen.

 • PETER NYMAN

  VI kanske skulle ta en viss hänsyn till medborgarskapet då brottet begåtts och inte det medborgarskap massmördare gömmer sig bakom.Och det bör gälla alla brott,då landet där brottslingen var medborgare Detta ger inga problem med en utlämning

 • boonkaan

  Hade skrivit ett långt inlägg, och sen kastas jag ut? Fan så irriterande! 

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Tyvärr inget VI kan styra :(

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Har skrivit det förr och skriver det igen. Sverigestan har blivit en vidrig skurk och terrorstat.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Hur länge skall sverige dras med skammen att skydda massmördare och terrorister,och hur länge skall slaskmedia kalla detta patrask för ”svenskar”.Hoppas dom kniper honom i hemlandet och sätter en (eller 2) kulor i skallen på skithögen!

  • j_london

   Sedan kan ju hoppas att de där svenska domstolsfjollarna står tillräckligt nära då den den där ”svensken” blir sprayad med  7,62×39:or så de slipper återse muslimträsket Sverige igen. Och vi slipper dem!

 • kokoo

  Som vanligt allt skit från hela värden kommer till Sverige,. Varför ? Bidrag,åter bidrag, vid brott ingen utvisning. Det går snabbare och snabbare med vårt lands nedgång och förfall

  Alliansen ni har ca. 2 år på er att totalförstöra Sverige. Hinner Ni ?

 • j_london

  Ja, svenskt så kallat rättsväsen lär väl ha de närmaste decennierna intecknade då det gäller förhandlingar kring massmördare och krigsförbrytare. Det blir väl till att ”jobba” övertid.

  Vill minnas att jag för inte så länge sedan läste någonstans att det i muslimträsket skulle uppehålla sig (många naturligtvis med svensk medborgarskap…) bortåt ett par tusen krigsförbrytare…
  Sannolikt då främst från Balkan och Afrika, fast de kommer säkert från andra skitländer också – eftersom massmördare, krigsförbrytare, terrorister och allt annatt slödder och mänskligt avfall tas emot med öppna armar i muslimträsket Sverige.

  Finns det någon som känner till detta, med krigsförbrytare i beskyddarlandet Sverige?

 • Kleagles

  Ett hembesök av några tutsi så är det hackat, packat å klart.

 • tobigforyou

  Ytterliggare ett exempel på hur den svenska ”flykting” politiken fullständigt havererat sedan tidigt 90tal.
  Och till dessa krigsförbrytare,terrorister etc. står PK maffian,under pompa och ståt på bla.Skansen den 6e Juni och delar ut svenska medborgarskap till höger och vänster.
  Det är lika lätt att få ett medborgarskap som att få en godispåse i en fiskdamm på ett barnkalas.
  Lägg där till att vi har med största sannolikhet försörjt dessa krigsförbrytare med skattemedel under ett antal år.
  Den Svenska staten borde utan tvekan dömas i Haag för att ha hjälpt till att skydda dessa mördare.

 • YOTHI_TARZAN

  Vi har mellan 1000 och 6000 krigsförbrytare och mördare i Sverige – minst hälften får såssehjälp

 • kokoo

  Har Hitler flytt till Sverige då har han varit skyddad från värdens rättsväsenden. Det är tydligen inga problem för värdens värsta förbrytare att undgå rättsskipning, bara att ta sig till Sverige. Det är en jätteskandal att Sverige skyddar all värdens värsta brottslingar

 • http://ulfertz.blogspot.com/ Edward Ulfertz

  En svensk domstol åker till Rwanda?
  Men att en svensk polis åker till England och förhör Assange det är omöjligt att genomföra.

 • tokeskil

  Hur i helvete kan nån påstå att en neger är svensk,skicka fanskapet till Haag eller närmaste krematorium.

 • baxbax

  Varför ska svenska män alltid ner till Afrika och folkmörda för? Typiskt svenskt (ja, nu snart börjar det väl bli vanligare och vanligare).

 • Legimitation

  Aftonhoran döljer ansiktet med en jättepixel men har missat händerna.

 • j_london

  Åhhh… dessa idioter i svenskt rättsväsende… nu skall man utreda massmord i Afrika, när man inte ens klarar av att utreda brottsligheten i muslimträsket Sveriget.

  Byfånelandet/muslimträsket Sverige förnekar sig aldrig… Hur långt ner i träsket år egentligen ett land sjunka, innan det blir revolution eller eller seriös revolt, där man sparkar ut alla oduglingar ur respektive kontorsmodul?

   Man tar tar sig för pannan… och hoppas man inte svimmar av all den makalösa idioti som dagligen produceras av muslimsvenska myndigheter… Det är fullständigt sanslöst. Utreda massmord i Afrika… begått av en ”svensk”. En ”svensk” neger…

  • Andersonszkan

   Det går inte att utlämna honom till dom som bäst kan ta hand ärendet men det går bra att utlämna hundratals miljoner till folk som begår samma brott – nu senast i Syrien.

   Ska vi gissa på att han får 1 år villkorligt och hundra timmars samhällstjänst?

   • j_london

    Innan rättegången kommer till stånd, och är avslutad, lär väl ”brottet” vara preskriberat.

    I annat fall blir det väl samhällstjänt… lövkrattning i någon stadspark då det innebär billig arbetskraft för aktuella kommun!

    Alltså, du… Vilket land – vilken metamorfos som Svea Rike genomgått – och som vi i dag tvingas konfrontera oss med… Det är fullständigt surrealistiskt!

    Tror inte ens självaste Dalí skulle förmått illustrera muslimträsket Sveriges nedgång och förfall…
    Fast varje gång jag ser Dalís tavla ”Premonición de la guerra civíl” tänker jag på spillrorna av Sverige.

    • Andersonszkan

     Ja du, Sverige är i sanning så surrealistiskt så att surrealisterna hade fått kortslutning i hjärnorna om dom hade fått göra en framtidsutflykt till vårat muslimträsk. Den franska konsteliten gick i taket pga ett avhugget hästhuvud som myrorna festade på – vad skulle dom sagt om dom hade sett hur ohyran festar på det svenska ”smörgåsbordet”?

     • Andersonszkan

      För 25 år sen ville ju socialstyrelesen att vi skulle äta 6-8 brödskivor om dagen – det väckte en enorm vrede och våldsamma protester från svensken som ville ha sina matvanor ifred.

      I dag vill dom att den svenska kvinnan ska ta 6-8 blattar åt gången, men nu håller svensken med utan den minsta protest, trots att den svenska kvinnan vill ha sina ”matvanor” ifred.

 • Andersonszkan

  Han har ljugit sig in i Sverige och det borde vara den självklaraste sak i världen att återkalla hans medborgarskap och dumpa honom i Rwanda eller Haag, men istället kommer man att bränna hundratals miljoner på en pajasrättegång som kommer att kosta oss åtskilliga miljoner till i ”fängelsevård” om han får ett någorlunda rättmätigt straff. Dessutom ska vi försörja hans feta kärring.

  Svenne vakna!

  • j_london

    Fullständigt sanslöst…! Gnistan till ett inbördeskrig har tänts för mindre…

 • http://www.facebook.com/people/Lennart-Johansson/1604932372 Lennart Johansson

  ABB är rena rama konfirmanden jämfört med dessa ”mörkhyade gentlemen”

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Skicka hem kaffern till Rwanda! Det svenska medborgarskapet är endast en pappersprodukt som kan makuleras på 0,36 sekunder.

  • tokeskil

    Bättre med en maskin som makulerar kafferna.

 • mGTFO

  VA!? Har Svenne Banan vart i Rwanda och folkmördat!??
  …Ja, jag säger då det! Förskräckligt!! ;)

 • Grimhild

  Att svenskar har blivit så aktiva på utomlands. Hur kommer det sig? :)

 • biran

  Negern har fått sitt medborgarskapet på falska grunder, då skall det återkallas. Brott skall icke löna sig eller belönas. Att något så självklart är ofattbart för 7-klövern, endast SD ser klart på saken.

 • Ericage

  Hur f…n kan det vara möjligt att svenska myndigheter missar detta och dessutom utfärdar svenskt medborgarskap till massmördare?!?!   Detta torde vara ett säkert bevis på att tjänstemännen på migrationsverket inte klarar av att sköta sitt arbete… fy fy fy . och detta kommer kosta svenska staten åtskilligt med tanke på att domstolen ska åka till Rwanda. Jag har väl aldrig hört på maken,  vilka stolligheter… svenska rättväsendet ska utreda folkmord i Rwanda och som dessutom inte utförts av någon svensk. Det är hög tid att våra myndigheter tar sitt ansvar och börjar arbeta utifrån SVERIGES BÄSTA.

 • bibo57

  Borde väl vara ett ypperligt tillfälle att göra sig av med en kriminell då? Men han kan ju bli avrättad den stackarn!!!!!
  Tänk på alla liv han har på samvetet och det är väl rättsväsendet i hans hemland som ska bestämma hans öde?
  Här lever han som en fri man med bidrag och allt?

 • Siegfrid Olsson

  I USA finns regler om att man inte får inresa om man deltagit i folkmord. Skulle en sådan här gynnare resa in och lyckas få medborgarskap så upphävs medborgarskapet eftersom det är sökt på falska grunder.

 • 585961

  Ja sånt nergerslödder  släpper  landsförädarna i Regeringen och migrationsverket  in , massmördare , självmordsbombare, ja vilka kriminella som helst och   KRÄVER att bli försörjada av skattebetalande svenskar , vem vet hur många fruar och ungar den djäveln  släpat med sig hit , knulla verkar ju vara deras stadigvarande sysselsättning i Sverige , man får verkligen hela skithögen åker ut ur Sverige eftersom han kommit in på felaktiga grunder