Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalier med fyra identiteter fängslas och utvisas för khat-smuggel


DE SOMALISKA BÖSEN Den khat-smugglande somaliska medborgaren som vi tidigare skrivit om två gånger, dömdes nu till 1,5 års fängelse och fem års utvisning för att ha smugglat in över 200 kilo khat i Sverige.

Afrikanen som alltså är medborgare i Somalia uppgav flera olika identiteter och dessutom registerförts med två olika svenska personnummer, ett där han är född 1996(!), det andra 1991. När somaliern greps hade han fyra(!) olika identiteter på sig. Han körde då även mycket vingligt i en stulen norskregistrerad bil med kolsvarta rutor som polisen inte kunde se in genom. Negern satt även och tuggade khat medan han körde bilen, enligt polisen. Och 150 000 sådana här ska vi ta in till Sverige snart.


I maj stoppades han först av polisen i Strömstads kommun efter att ha smugglat in en mindre mängd khat från Norge via Svinesundsbron. Och nu i augusti greps han alltså i Sandsjöbacka, mellan Lindome och Kungsbacka i Norra Halland.

Då hade afrikanen tryckt in hela 226 kilo khat i bilens alla utrymmen, som han då hade smugglat in från Danmark via Öresundsbron. Somaliern som saknar uppehållstillstånd i Sverige utvisas på fem år, något som blir knappt fyra år efter avtjänat fängelsestraff.

Han döms även för narkotikabrott och olovlig körning. Samtidigt förnekar mannen smuggling, men erkänner att han använt khat och innehaft en mindre mängd.

Relaterat
Somalisk man mellan 16 och 26 år greps med bilen full av kat
Somalier med två olika personnummer smugglade 200 kilo khat

GP

 • TorgnySund

  Dagens Goda Nyhet, tack SweCon! Man får vara glad för det lilla – eller att det inte var värre. Inte många som fängslas och utvisas dessa dagar, tyvärr!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Lite glada nyheter såhär på kvällen iaf.

 • tokeskil

  Skicka med några till som liknar de andra på fotona.

 • kirre

  Är det någon som vet orsaken till varför livstidsutvisning inte tillämpas som regel i samtliga fall där en utlänning har blivit dömd för brott?

  • Pantertanten

   Orsaken är idioter i tingsrätterna.

  • Odalmannen

   Ja, vad tror du själv? Juristerna i domstolarna är inte några dumskallar. De är naturligtvis rädda om sina arbeten och vill självklart inte att deras kriminella ”kunder” bara ska försvinna på livstidsutvisningar, de innebär ju en ständig källa till nya lönsamma inkomster för dem. Genom att bara döma till korta straff och korta utvisningar räknar juristerna förmodligen kallt med att de utländska kriminella hela tiden ska återkomma gång på gång och begå nya brott i Sverige så att deras arbetstillfällen som åklagare, försvarare och domare garanterat kommer att finnas kvar även i framtiden. Juristerna tjänar stort på att brottsligheten hela tiden ökar i Sverrige, fler och grövre brott innebär fler arbetstillfällen i domstolarna och högre advokatlöner. Samtidigt tjänar brottslingarna på att detta ruttna system vidmakthålls, kortare och mesigare straff är bra för att hålla de kriminella grytorna kokande. Inne på fängelserna kan de kriminella knyta nya kontakter och lära sig massor av nya kriminella knep av mer erfarna brottslingar, fängelserna fungerar i praktiken som ett slags läroanstalter för de kriminella. Om det inte vore för att de kriminella blev hopbuntade tillsammans så skulle de inte kunna bedriva så raffinerad brottslighet som de faktiskt gör, om de hölls helt åtskilda från varandra så skulle brottsligheten naturligtvis vara betydligt mer amatörartad än vad den faktiskt är. Polisen tjänar naturligtvis också på en galopperande brottslighet, kortare straff innebär att fler av deras brottsliga ”klienter” kommer ut fortare i samhället så att fler poliser behövs som kan jaga dem och arrestera dem. Brottslingar, rättsväsende och polis lever i fullkomlig symbios med varandra och är helt beroende av varandra. Vem sa att brott inte lönar sig?

 • Pantertanten

  Född 1996 (16 år) och hade körkort? Jo, tjena.

 • antikomunisten

  Ar tullverket nerlagt?For ett antal ar sedan nar man kom fran Danmark
  fanns en skylt att om man hade nagot att fortulla skulle man ringa.
  Sverige ar fantastiskt.

 • pica_pica

  Det är inte ovanligt att just somalier och afghaner har flera identiteter. Undrar ibland om de har en familj till varje och bidrag? Fattar politikerna inte att snart är Sverige degraderat till bottenposition ute i världen?

  • http://openid.anonymity.com/yfxfal Trött

   Självklart har de fullt bidrag till varje identitet, fattas bara annat.

 • kokoo

  Otroligt ! en kriminell har utvisats ! Vad har hänt med Svensk domstol ?

  • PETER NYMAN

   Det var inte svårt för domstolen att utvisa hoom då han är från Zooland,dit kan nämligen ingen utvisas