Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rättspsykiatrisk vård fastställs för Tullingemördaren


TRIPPELMÖRDARE 41-årige Pietrus Friono döms i både tingsrätt och hovrätt för två mord i Tullinge utanför Stockholm. De mördade var mannens far och dennes sambo och hovrätten uttalar att såväl den tekniska bevisningen som den muntliga bevisningen visar att 41-åringen är skyldig till morden.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i fråga om rubricering och påföljd, och mannen döms nu till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

41-årige Pietrus Friono fälldes 1997 för att ha mördat sin mamma med en större mängd knivhugg i bröstet. Påföljden bestämdes till rättspsykiatrisk vård som upphörde 2001. Pappan, som bodde tillsammans med sin sambo i Tullinge, hade efter mordet begränsad kontakt med sin son.

I februari i år inkom ett samtal till larmcentralen där sambon kunde höras skrika på hjälp. Polisen anlände fyra minuter senare och hittade pappan och sambons döda kroppar med var sin kniv i bröstkorgen. 41-åringen nekade till inblandning.

Tingsrätten uttalade att det våld som riktats mot pappan och sambon varit likartade det som mamman utsatts för och att den tekniska bevisningen, i form av bland annat skoavtryck och blodfläckar på den tilltalades kläder, talade starkt för att det var han som var gärningsman.

Flera vittnen kunde dessutom berätta om hur de sett en man som betett sig konstigt i området vid tiden för morden, och rätten konstaterade att det var troligt att det var den tilltalade de sett.

Mot den bakgrunden fann domstolen mannen skyldig för morden och han dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Efter överklagande konstaterar hovrätten att det är visat att mannen befunnit sig i lägenheten vid tidpunkten för morden och att den muntliga bevisningen talar för att det varit han som lämnat klättrat ned från lägenhetens balkong. I likhet med underinstansen finner hovrätten det också styrkt att 41-åringen uppsåtligen mördat de båda. Tingsrättens dom fastställs mot denna bakgrund i sin helhet.

Relaterat:
Dubbelmördaren i Tullinge bedöms psykisk sjuk
Rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet i Tullinge

Den dömde är:

 • Pietrus Friono 1971-05-24 Saknar adress

 • kripokommissar

  Hur kunde han släppas ut efter första mordet på sin mamma?

 • Oberst

  Hur många proteshjärnor springer det omkring ibland oss?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Säkert upp emot en miljon skulle jag tro. Minst.

 • tokeskil

  Han trodde nog att han jobbade åt Antisimex, så 10 timmars samhällstjänst vore lämpligt.