Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fyra års fängelse för tidigare friade män


KULTURBERIKNING Tre män, 27-årige Imad Ekasriouen, 31-årige Ali Sidia och 35-årige Yasin McHater åtalades för bland annat grovt narkotikabrott efter att på olika sätt ha medverkat i en försäljning av knappt 67 kilo cannabis på Ängsbacken i Nacka kommun.

Yasin McHater skulle i överlåtelsesyfte ha köpt narkotikan eller i vart fall transporterat och förvarat den, medan de andra två skulle ha transporterat den till köparen alternativt förmedlat kontakten med köparen.

Tingsrätten konstaterade att det var uppenbart att de tre männen haft samband med narkotikan, men att utredningen vad gäller händelseförloppet var bristfällig.

Efter en sammantagen bedömning fann tingsrätten att åtalet var styrkt gällande Yasin McHater och att de andra två skulle frias. Påföljden för Yasin McHater, som även dömdes för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen, bestämdes till fängelse i fyra år.

Åklagaren överklagade domen gällande de två friade männen till hovrätten, som efter genomgång av bevisningen finner att det inte finns någon annan rimlig förklaring till männens agerande än att de transporterat narkotikan, och att åtalet är styrkt. Påföljderna bestäms till fängelse i fyra år.

Svea hovrätt dömer:

 • Imad Ekasriouen 1985-09-08 Emil Sjögrens Väg 2 i Knivsta till fängelse i 4 år för grovt narkotikabrott.
 • Ali Mohamed Ben Mohamed Nejib Sidia 1981-05-27 Bäckgårds vägen 37 i Vårby till fängelse i 4 år för grovt narkotikabrott.
 • Yasin McHater 1976-11-28 Sandfjärdsgatan 12 i Årsta till fängelse i 4 år för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen.
 • Mål nr B 6776-12 (Domen i helhet finns här.)

McHater har den 29 februari 2012 på Sandfjärdsgatan i Årsta i Stockholm innehaft en halvautomatisk pistol och en kulsprutepistol utan att ha rätt till det. Brottet är grovt eftersom det avsett två vapen varav det ena saknat legalt användningsområde. McHater har vid samma tillfälle innehaft 125 skarpa patroner, som passat till vapnen ovan, utan att ha rätt till det. McHater begick gärningarna med uppsåt.

Mats Floden tillerkänns ersättning av allmänna medel med 55 241 kr i hovrätten och med 210 429 kr i tingsrätten. Göran Hjalmarsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 45 628 kr i hovrätten och med 156 331 kr i tingsrätten. Nils Uggla får ersättning av staten med 163 152 kr för sitt arbete i tingsrätten. ”Kostnaden för målsägandebiträdet och försvaret ska du som skattebetalare stå för”.

 • Johan Rydberg

  Straffsatserna i Sverige synes vara absurda. 4 ars fängelse för s.k grovt narkotikabrott innebär ungefär samma straff som för mördare. Det är inte rimligt!

  Ungdomsvard och samhällstjänst för mycket grov misshandel av en 61-arig sjukpensionär. Var finns proportionerna ?

  Av artikeln att döma har ingen människa kommit till skada.  Sverige framstar mer och mer som Absurdistan.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Hovrätten måste skrivit fel. Det är väl första gången de skärper en tingsrättsdom när det gäller kriminella invandrarbös.

  • antikomunisten

   Do kanske led av svar baksmalla.

   • Pantertanten

    Det gör dom varje dag.

 • PETER NYMAN

  Det är MP-älsklingar konstigt att dom fick ett straff.Nu eller vid frikännande så sitter VI med räkningen.Advokat åt DOM och asylsökare samt flyckting och asylmottagning är dom mest lönsamma verksamheterna som kräver minst kunnskap.Det VI förut kallade brännvinsadvokater har gått från RF-mål till asylsökare 300asylsökare som klienter säkrar din inkomst

 • kokoo

  Som vanligt = Ingen utvisning ! Men vi skattebetalare skall stå för adv.kostnaderna.

  • Pantertanten

   Advokater som försvarar sådana här as, borde göra det på frivilligbasis och gratis.

 • janrickolina

  Det var billigt med fyra år har en svensk bekant som smugglade in typ samma mängd på nittiotalet och han fick tio år.

  • Pantertanten

   jamen han var ju svensk.