Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fast jobb krav för bostad i Karlstad


BOSTADSMARKNADEN Din bostad i Karlstad är hårdast när det gäller krav på hyresgästerna. De kräver fast jobb och att hyresgästen inte har försörjningsstöd eller ersättning från a-kassa.

Näst strängast är Stiftelsen Karlstadshus. – En hyra som inte betalas drabbar tyvärr de andra hyresgästerna, säger Harald Alvers, (M), som är ordförande i Stiftelsen Karlstadshus.

Stiftelsen Karlstadshus, som är ett samarbete mellan Karlstads kommun och Riksbyggen har som krav att hyresgästen ska ha fast anställning och inte leva på försörjningsstöd.

De kraven har funnits ”väldigt länge”, enligt Harald Alvers, (M), som är ordförande i stiftelsen.

– Tidigare hade vi ett stort socialt ansvar och hyrde ut till personer som av olika anledningar inte klarade sig utan hjälp från socialtjänsten, säger Harald Alvers.

Men successivt togs det bort, eftersom det var problem att få in hyra, säger han.

– Kalla det rättvisa eller struktur, men de som hyr en lägenhet måste betala hyra, andra hyresgäster ska inte drabbas.

Numera kräver Stiftelsen Karlstadhus att det finns någon som går i borgen för personer utan fast anställning eller personer som har försörjningsstöd. Studenter och unga är en grupp som drabbas av de här kraven, och måste till exempel föräldrarna ställa upp och skriva på kontraktet.

– Vi har drabbats av hyresförluster trots detta. Vi vill också ha en bra miljö för våra hyresgäster och nu har vi kanske två lägenheter som står tomma. Innan de här reglerna hade vi 100 lägenheter som inte gick att hyra ut, säger Harald Alvers.

Karlstads kommun äger 60 procent av Stiftelsen Karlstadshus och Riksbyggen 40 procent. De har 2 600 lägenheter i åtta olika områden i Karlstad.

Ansvariga på Din bostad har inte gått att nå för en kommentar.

VF

 • Guest

  Ursäkta mitt vulgära språkbruk – men vart i helvete
  har dom tänkt att vägglöss skall bo, med dom här
  hårda reglerna finns det risk för att lössen får frysa
  arselet av sig i vinter – grymma rasister !

 • http://twitter.com/solros05 Baltic Sea

  Så ska det var!

 • Tigeraldrig

  Ljuv musik att höra detta.
  Cred Stiftelsen Karlstadshus.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Snacka om bra förslag! Bara hyra ut till folk med egen inkomst kommer ger hela området med den reglen ett stort lyft. Slippa dagdrivare (invandrare, alkisar m.m) som bara ställer till med skit på andras bekostnad.

 • pica_pica

  ”Snabba-klippare” ser säkert till att ha ryggen fri och andra (skattebetalarna) som garanterar pengarna. Men bland kommunala och privata bostadsbolag kommer detta att spridas. Annars flyr ju skattebetalarna.

 • PETER NYMAN

  Det är så här privata fastighetsägare agerar.Det garanterar inte bara hyra,utan även och minst lika viktigt trivsel hos hyresgästerna.En annan plus faktor är att kostnaderna för skadegörelse är minimerade

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Stort tack. Stå på er. Skönt att det finns folk med ryggrad kvar i Sverige.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Nämen usch – sicket rasistiskt ställe?? Kräva att man har jobb när man vill bo hos dom??? Det är välan för otäckt!!??? 

 • kokoo

  Det ordnar sig. Reinfeld,t och hans nickedockor i Alliansen dom kan använda våra skattepengar till borgen. Sedan kan alla lägenheter fyllas med nya svenska berikarna från Afganistan,Somalia samt Syrien.

 • Oberst

  Grattis till alla som har röstat fram Alliansen! Mår ni bra nu?

 • surkart

  Det här är naturligtvis den enda hållbara hållningen i längden för att inte sugas ner i det multikulturella dynghålet! De kommuner som lyckas hålla emot galenskapen kommer att bli framtidens vinnare för att locka kompentent folk! Det blir en win to win för både inflyttare med jobb och kommunen. Kommuner utan skattekraft och möjligheter till att ordna med skolor och service kommer ratas av de med utbildning och social kompetens.  

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Kraven gäller väl inte de nyanlända, precis som i andra fall?
  Regeringen betalar ju miljoner till de kommuner som kan uppbringa lägenheter till somalier och afghaner, så det skulle förvåna om Karlstads fastighetsägare tackar nej. Vänta bara tills Ullenhag ryter till och pk-media sätter klorna i de ansvariga.

  Innerst inne tror jag att de flesta vill bo i områden utan stök, bråk och otrygghet. Tyvärr skapas detta ofta av personer ur socialgrupp 3.

 • modernghost

   Svenska ungdomar är därmed inte välkomna till Karlstad. Första gated community för dem  lyckligt lottade och bättre bemedlade?

 • Emse1

  BRA att bidragstagande invandrare torskar på detta och bra för de som redan bor där att slippa bli kulturberikade. Synd om våra skötsamma svenska ungdomar som får bo kvar hemma.

  Grattis Karlstad,ni slipper förhoppningsvis att bli allt för kulturberikade!

 • Nohjarntvatt

  Det är tydligen lättare att få lägenheterna uthyrda nu när de ställer högre krav?