Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Är grannen smittad?


Ett nytt mystiskt virus – av samma typ som SARS – sprider skräck i Storbritannien. Två människor har dött och ytterligare en person vårdas på sjukhus efter att varit i kontakt med viruset. Nu förbereder sig myndigheter i Sverige på att möta smittan. Smittskyddsinstitutet kan i dag bara bekräfta två fall av viruset – varav ett fall haft dödlig utgång. Det finns ännu ingen känd koppling mellan de olika fallen.

– Eftersom det bara finns två fall rapporterade finns det ingen anledning till oro ännu, säger Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet.

Två personer som varit i Saudiarabien har insjuknat i allvarlig lunginflammation som tros vara orsakade av ett tidigare okänt coronavirus. Det rapporterar världshälsoorganisationen, WHO.

Det första fallet var en man från Saudiarabien som avled av sjukdomen. Det andra är en man från Qatar som intensivvårdas i Storbritannien. Båda personerna hade före insjuknandet vistats i Saudiarabien. I övrigt har man inte funnit någon koppling mellan fallen vilka inträffade med nästan tre månaders mellanrum. De undersökningar som gjorts har inte kunnat påvisa någon smitta till personer i omgivningen.

Det finns flera olika coronavirus som kan smitta människor. Det mest kända är SARS-viruset som orsakade ett multinationellt utbrott av allvarlig luftvägsinfektion 2003. Övriga coronavirus orsakar i huvudsak förkylningar.

Smittskyddsinstitutet följer den internationella rapporteringen och kommer så snart som möjligt att utveckla diagnostik av infektionen. Socialstyrelsen har informerat vården om behovet av ökad vaksamhet vid omhändertagande av patienter med svåra luftvägsinfektioner som nyligen har besökt Saudiarabien.

Detta är vad som finns hos SMI september ang epidemier i Europa 2012:

Salmonellautbrott i Europa

2012-09-13 Ett utbrott av en speciell salmonellatyp pågår just nu i fem europeiska länder. Smittkällan är fortfarande okänd, men arbetet med att spåra den pågår. Utbrottet har ännu inte spridit sig till Sverige.

SMI    SMI    AB      SMI 

 • svensk66

  Amerikanska chemtrails nu igen eller vad säger du Pernilla Hagberg?

  • YOTHI_TARZAN

    Vi kan vara 99,85 % säkra på att det inte är så …….

 • antikomunisten

  Araberna har kanske startat bakteriologisk krigforing for att paskynda utrotningen
  av den vasterlandska kullturen.

 • 585961

  All skit kommer från mellanöstern, människor så väl som sjukdomar och virus, ingen kontroll vid svenska gränser (bara frivillig)

 • PETER NYMAN

  Vårt stora smitto problem TBC som en mycket stor del Zoomalier bär på dagisbarn är denn grupp som är riskgrupp 1 vuxna kan undvika kontakt med Zoomalier,men inte våra barn Vi måste precis som personalen som handar DOM vaccinera oss att all vaccinaton som gjorts på personalen har varit hemlig för att inte framkalla rasism eller ilska över att våra barn drabbas.Norge har redan varnat och offentligt pekat på orsakerna Massinvandring

  • ledsenfarmor

   Enligt SMI behövs det ingen vaccination då TBC inte finns i Sverige i någon stor utsträckning.

 • Guest

  Tidigare har jag haft en tveksam förhållning till SweCon,
  nu är jag rädd för att Ni klart är främlingsfientliga mot
  sjuka invandrare.
  Därför vill jag som motreaktion starta en liten rörelse här
  på SweCon under mottot :  Krama en smittad nysvensk !

  • YOTHI_TARZAN

    Sjuka invandrare har ingen gudomlig rättighet att komma till Sverige

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Med privatiserade apotek och fri tillgång till sjukvård är hela världens spetälska en potentiell inkomstkälla för oseriösa svenska affärsmän och korrupta politiker. Svenne betalar.

  • Andersonszkan

   Lycka till, men jag vill passa på att varna dig för att det kan sluta med att du står på alla fyra och skriker som en gris medan araben står på knäna bakom dig och grymtar som en gris.

   • Guest

    Men erkänn att det skulle kännas fint att efter
    alla goa nysvenska kramar få utbrista :

    ”Kom och se nu har jag berikats med TBC”

    • Andersonszkan

     Spara det till julklappsrimmandet :)

  • 530729

   Är det främlingsfientligt att rapportera om fakta? SweCon, och många av deras läsare, är emot en sverigefientlig och sjuk invandringspolitik. Och krama på bäst du vill, men tro inte att du får en kram av mig också.
   Jörgen

  • SWEbuilder

   Det har du jävligt rätt i, så HEJDÅ!

  • ledsenfarmor

   Varför är de främlingsfientliga ? Vad jag kan läsa så står det ingenstans att det är utlänningar som är drabbade. Enbart att de varit på besök i Saudi Arabien och i Quatar.
   Verkar mer som om du, dragit den slutsatsen alldeles själv.
   Samtidigt läser jag dina inlägg som ironiska. Men om jag vill tänka annorlunda kan man även tolka inläggen du gjort i detta, som rasistiska.

 • BirgittaSvenne

  Endast som exempel, ett dårhus är och förblir ett dårhus tills den dagen då man beslutar sig för att stänga ner det.  Har vi nått dithän ? Nermontering av en tidigare väl fungerande stat ?

 • Pingback: Ytterligare fem personer inlagda för misstanke om, Coronaviruset « Sweden Confidential

 • Pingback: SARS-liknande virus sprids i Europa – Dödligheten hög