Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Högutbildad, prisbelönt PK-favoritmuslim avslöjad som frontman för Irans blodiga regim


INSÄNDARGRÄV Hur ska Twittervänstern trolla bort detta? Trita Parsi och hans familj, säger sig ha flytt Iran för Sverige, när Trita endast var 4 år, för att undkomma politiskt förtryck i sitt hemland. Väl i Sverige så har han lyckats på ett sätt som borde vara omöjligt i Sverige, med tanke på “den enorma islamofobin och strukturella rasismen”.

Parsi har nämligen en magisterexamen i internationella relationer vid Uppsala universitet, en andra magisterexamen i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och har dessutom doktorerat i internationella relationer vid Johns Hopkins University i det mot muslimer “så mccarthyistiska USA”. Idag är han VD och grundare av det nationella iransk-amerikanska rådet National Iranian American Council (NIAC).

Men på vägen dit har han lyckats vinna flertalet priser för sina böcker om internationella relationer, arbetat för Sveriges ambassadör till Förenta nationerna i New York, han har arbetat med frågor inom generalförsamlingens tredje utskott som behandlar mänskliga rättigheter i Iran, Afghanistan, och Irak, varit assisterande professor i internationella relationer vid Johns Hopkins University och hans otaliga artiklar om Mellanöstern-frågor har publicerats i New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Financial Times, Jane’s Intelligence Review, The Nation, The American Conservative, Jerusalem Post, The Forward, och andra. Och han är en ofta sedd gäst på CNN, PBS:s Newshour med Jim Lehrer, NPR, BBC och Al-Jazeera.

“Parsi grundade NIAC för att ge en icke-partisk, icke vinstinriktad organisation som iransk-amerikaner skulle kunna delta i det amerikanska samhällslivet. NIAC är en högröstad förespråkare för dialog och samarbete mellan USA och Iran, som Parsi konsekvent har hävdat skulle stärka den nationella säkerheten genom att hjälpa till att stabilisera Mellanöstern och stärka de moderata krafterna i Iran.”

Och är:

“mest känd för sin prisbelönta bok ”Treacherous Alliances: The Secret Dealings of Israel, Iran, and the United States”.”

Som hyllad muslim, och ännu mer på grund av sin svenska koppling, har han såklart också prisats och lyfts fram i svensk media. I år var han till exempel sommarvärd för P1, där SR skriver på sin sajt:

”Flitigt anlitad av CNN och BBC. Är framförallt expert på relationerna mellan USA, Iran och Israel och har gett ut två böcker i ämnet. Blev tilldelad The Grawemeyer Award med motiveringen ”för idéer som kan förbättra världen”. Född i Iran, men flyttade till Sverige som barn på grund av pappans politiska engagemang. Har grundat organisationen National Iranian American Council, som verkar för att iranier bosatta i USA ska få en starkare röst i samhällsdebatten.”

Populärt bland Sveriges media-elit, så gick det ringar på vattnet och Parsi lyftes till exempel fram av Ida Nilsing på Länstidningen Östersund, i en ledare om nationalism, ‘antirasism‘, ‘trångsynthet‘ och att “bejaka flera identiteter”, som tog avstamp i ett stöd för Anny Berglin från ”Inte rasist men” och hennes svenskfientlighet.

Av Carl-Henric Jaktlund på tidningen Dagen:

“Sett & hört: årets ”Sommar i P1″ har bjudit på några riktigt bra program som gett moteld till främlingsfientlighet. Ladda ner och lyssna på Trita Parsi, Daniel Sjölin och Soran Ismael och upplev hur förenklingar krossas.”

(Vilket Carl-Henric plockat bort nu i dagarna, men som återfinns i Mediearkivet).

Av Anders Mellbourn på tidningen Sändaren:

“I ett av årets verkligt minnesvärda Sommarprogram i P1 – de verkar annars bli få denna säsong  -  berättade den i Washington verksamme iransk-svenske samhällsvetaren Trita Parsi om utanförskap, kampen att hitta en svensk identitet och den slutliga upptäckten av  svenskheten  när han kommit till USA.”

Av Aftonbladet”Tritas Rain man-expertis var helt jävla fantastisk

Vilket. Jävla. Program. Tusen tack, Trita Parsi! Fredag den 29 juni 2012 och ­ännu en dag i sommarpratar-fabriken. Så var känslan.

En statsvetare är på något sätt ändå alltid en statsvetare. Oavsett kunskap, meriter och erfarenhet. Hur pass bra kan han eller hon egentligen anpassa sin Rain man-expertis till radiomediet? Många föregångare har förlorat sig i obegripligt och sömnframkallande detaljnörderi för de närmast sörjande.

Jobbar för iranier i USA
Så ja, hur bra kan ett statsvetarprat bli?

Svaret? Helt. Jävla. Fantastiskt.

Trita Parsi är en av världens främsta Iran-kännare – flitigt anlitad av CNN och BBC – och expert på relationerna mellan USA, Iran och Israel. Han är född i Iran, men flyttade till Sverige och Uppsalaförorten Gottsunda, på grund av sin pappas politiska engagemang. I dag bor Parsi i USA där han också bildat National ­Iranian American Council, som jobbar för att iranier ­bosatta i USA ska få en ­starka­re röst i samhällsdebatten.

Uppfriskande insyn
Hans sommarprat blev en uppfriskande och ­insiktsfull insyn i Sveriges oförmåga att inter­agera. En insyn i utanförskap och parallella identiteter. Men även en insyn i formandet av Obama-­administrationens utrikespolitik. Samtidigt lyckades Parsi väva in det personliga: mötet med sin blivande hustru, hur han googlade texten till ”Små grodorna” inför midsommarfirandet och hans pappas skräckfyllda återfärd till Iran.

Hann nästan säga allt
Ett sommarprat är alltid nittio minuter långt. Av den tiden består ungefär hälften av prat. De flesta hinner säga en del, andra ingenting alls. Sedan finns det också de som tillhör kategorin som hinner säga nästan allt. Dit hör Trita Parsi och han är också årets bästa sommarpratare så här långt. Tack.”

Alla dessa lättlurade individer med PK-glasögon som haussade upp denna muslimen Parsi och satte honom på en piedestal är väldigt dragna vid sina näsor. Varför skriver de inte lika mycket om honom nu?

Han har också fått agera oberoende sanningsvittne och expert, av Tidningarnas Telegrambyrå:
btvksvtdndndnkristianstadsbladet

Och fått breda ut sig och sina analyser om ”maktspelet mellan Israel och Iran”, i Aftonbladets kultursidor.

… Men nu är det tyst från samma figurer, när det visat sig att organisationen som Trita Parsi startat i USA, och är VD för, egentligen är en frontgrupp för den blodiga iranska regimen:

“PHILADELPHIA, September 14, 2012 – Federal District Court Judge John B. Bates for the District of Columbia yesterday granted summary judgment for Seid Hassan Daioleslam, editor of the English Iranian Lobby website ”In Search of Truth: Reports on Mullahs’s lobby in US,” the defendant in a defamation suit brought by Trita Parsi and the National Iranian American Council (NIAC). Judge Bates also ordered sanctions against Parsi for failure to comply with the discovery phase of the litigation. The Legal Project coordinated and financed the defense of Mr. Dai; Sidley Austin LLP represented him pro bono.

Trita Parsi sued Seid Hassan Daioleslam for defamation in April, 2008 after Mr. Dai’s investigative reporting exposed Parsi’s and NIAC’s deep and incontrovertible ties to high-level agents of the Iranian regime. The suit went through 53 months of litigation that included 24 months of discovery and over 30 court motions. These ultimately confirmed the accuracy of Mr. Dai’s investigative reports.

The case reached national prominence when Parsi’s e-mails (produced during discovery) not only confirmed his ties to the mullahs but also that he has delivered lectures to the CIA, briefed Secretary Hilary Clinton and visited the Obama White House starting in 2009. As recently as this past July, he was hosted by Senior Adviser to the President Valerie Jarrett.

”Judge Bates decision in favor of Seid Hassan Daioleslam is a victory for both the First Amendment and our national security,” said Sam Nunberg, director of the Legal Project. ”Mr. Dai has been the victim of a predatory lawsuit simply because he exposed the direct connection between the Iranian Regime and NIAC. In light of the sanctions ordered against Parsi, this decision should also serve as a warning to all Islamists who seek to use our courts as a shield in order to intimidate researchers who work to expose them. I also would like to commend Sidley Austin LLP and specifically Mr. Timothy E. Kapshandy for his tireless effort in defending Mr. Daioleslam’s rights under the First Amendment.”.”

legal-project.org

“A ‘Moderately Intelligent Agent For the Iranian Regime’?

A U.S. district court finding spells trouble for Trita Parsi.

Trita Parsi has some explaining to do. The Iranian-born and Swedish-raised president of the National Iranian American Council is perhaps the most outspoken advocate for engagement with the Islamist regime in Tehran. If that posture has won him praise in certain foreign policy circles, this may be an uncomfortable moment for some of Parsi’s fans. Last Friday, a U.S. district court ruling lent some credence to the charge that Parsi is an agent of the Islamic Republic of Iran.”

weeklystandardrightsidenews

Men det är inte allt. En annan av styrelseledamöterna i NIAC är den i sammanhanget kände, Reza Aslan, en av PK:s mest älskade ”moderata islamexperter”, som inte minst använts som en sanningsexpert och ett vapen mot Robert Spencer, Jihadwatch, Pamela Geller och alla vi andra ‘islamofober’.

En figur som också (såklart) hyllats av svensk PK-media.

Här har ni t.ex. en SVT-artikel tio år efter 11:e september, där dom snyftar för muslimers skull om hur hemskt det varit för dom sedan attackerna, och hänvisar till den “prisbelönte filosofen” Reza Aslan.

En och annan av er nytillkomna läsare tycker kanske att det är sjukt att PK okritiskt kan lyfta fram tvetungande taqiyya-muslimer som motbilder mot oss hemska muslimhatande mörkermänniskor. Säkert vill ni tro att detta är ett ovanligt undantagsfall. Men då ska ni veta att detta snarare är det ett normerat mönster, som upprepar sig gång på gång, år efter år.

Exemplen är för många att rada upp, men en annan av PK:s allra högst älskade “islamexperter och moderata muslimer”, är t.ex. Tariq Ramadan.

En professor på Oxford University som länge helt okritiskt lyftes fram av PK, ja, t.o.m. prisades som islams räddare, trots att hans farfar var Hassan al Banna. Mannen som grundade Muslimska Brödraskapet vars plan, enligt egna ord, är att “förgöra den Västerländska civilisationen inifrån” med västerlänningarnas “egna händer”.

En organisation som t.ex. har gett liv åt terrororganisationen Hamas, vilken bl.a. Lars Ohly och Vänsterpartiet stödjer.

Och Hizb ut-Tahrir vilka vill avveckla demokratin och införa ett Khalifat, och som ju nyligen officiellt etablerade sig i Sverige, där dom har kopplingar till Mahmoud Aldebe (fd. Centerpartist/Riksdagskandidat, med fru som sitter i Riksdagen för samma parti), Sveriges största universitet, svenska folkhögskolor, islamiska friskolor, vanliga skolor, anställda på Migrationsverket, diverse ”integrations”organisationer, flera svenska moskéer, ännu fler muslimska ungdomsorganisationer, och Amanj Aziz, en av muslimerna som brukar bjudas in i TV och får breda ut sig i debattartiklar i media:

Men kopplingarna mellan Muslimska Brödraskapet och det offentliga samhället går faktiskt så långt, som till Hillary Clintons egen rådgivare, Huma Abedin, länken här.

Och det är alltså detta Muslimska Brödraskap, vilket som sagt startades av farfarn till Tariq Ramadan (en annan av PK:s favoritexperter på islam, muslimer, terror och integrering). En professor på Oxfords universitet, som lett böner i arabvärlden där han bett om Allahs hjälp att ”krossa alla islams fiender” från Kashmir, till ‘Palestina’, Tjetjenien, Afghanistan, Egypten, Sudan och ”på alla andra slagfält”:

Och hållit föredrag i USA om hur muslimer ska kolonialisera landet:

Vilket alltså inte hindrat svenska och ‘svenska’ journalister, såväl som internationella, att hylla, lyfta fram och använda honom som ett slagträ i debatten om islam.

Här åberopar t.ex. ‘journalisten’ Behrang Kianzad honom, i en snyftartikel om hur utsatta muslimer är för västerlänningars skepsis och fördomar. En artikel som handlar om de hemska Sverigedemokraterna, européers fördomar, rädslor och rasism, mångkulturens lov, och fått rubriken ”Att redan en Förintelse ägt rum, verkar uppenbarligen inte hjälpa”, där.

Här uppmanar en av Uppdrag Gransknings reportrar en läsare att läsa Tariq Ramadans böcker.

Här försvarar TT och SVT Ramadan, i ett försök att utmåla USA som fruktansvärda islamofober.

Och här är t.ex. ett antal snyftartiklar där Aftonbladets marxister tar ställning för Tariq Ramadan, och utmålar honom till ett offer för ”den nya mcarthyismen” etc.

… Välkommen till Västvärlden och Sverige, 2012, ser det ljust ut?

/MENA:s problemas

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det är något sjukt som måste försvaras med ”mångfald” när 1000 tals krigsförbrytare får stanna i Sverige

  Är förvåna det inte startats inbördeskrig än, är gängkrigen det moderna formen av inbördeskrig i Sverige?

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Sverige är och förblir en sann skurkstat. Än värre är att det dessutom sker under pedofilprofetens flagg.

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Snyggt grävt! Stärker än mer axiomet: ”Du kan aldrig lita på en muslim”.

 • http://ulfertz.blogspot.com/ Edward Ulfertz

  Bibeln Matteus 5:37 –  ”utan sådant skall edert tal vara, att ja är ja, och nej är nej. Vad därutöver är, det är av ondo.”

  Koranen – taqiyya

  Notice the difference!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1379089935 Göran Ohlsson

  Det är nog tur för oss att vi har grannar som inte köper det här!! Det är där vi skall söka solidariteten inte i MENA länder!!

  • http://dalkullansrevir.wordpress.com/ Karin

   Håller med dig, absolut

 • http://profile.yahoo.com/RGUTGMIQH3NYUKKIVD4UX5UGDE Neg-neg

  Det finns bara en äckelpotta som hatas mer än muslimen och zigenaren, det är juden. Ge mig en jude och jag ger dig en lampskärm och några tvålar i julklapp.

 • kokoo

  En muslim är alltid en muslim. ingen skall tro att det går att omvända en muslim,s tankar, därför skall västvärden vara observanta när ni har med muslimer att göra.

  Islam är den farligaste religjon som finns i dagens samhälle.

 • Andersonszkan

  Sverige har ju även utbildat dom iranska kärnfysiker som just nu är i full färd med att bygga Irans atombomber.

 • http://dalkullansrevir.wordpress.com/ Karin

  Mycket jobb har du lagt ner på denna avslöjande sanning av stort format. Tackar. Synd att AP inte kollar sina ”tips” oftare än vad de gör.

 • SM811

  Vad ska man dra för lärdom av detta? Ska man lita på en muslim? Nej, aldrig.

 • Nicklas Åkerman

  Vad säger AB nu då? Är de lika lyriska, eller är sådana småbagateller inget att hänga upp sig på?
  .
  Hur länge skall svensk massmedia obehindrat få sprida sin dynga? Varför är det knäpp tyst?
  .
  Sluta läs deras skittidningar och klicka inte på deras nätupplagor, den dyngan eller desinformationen som läcker ut den vägen kan vi vara utan!  

 • Kvotsvensk Deluxe

  Snyggt grävande minsann. Det drar ju ner brallorna på en och annan lallande verklighetsförnekare. Säcken knyts ihop mer och mer.

 • micklaren

  Ett stort tack för ett bra gräv och en mycket underhållande och intressant läsning.
  Det är ju precis sånt här som journalister ska syssla med, men ack nej inte de svenska.
  Deras ambition är tydligen att på enklaste sätt hålla igång verksamheten, hålla sig väl med den styrande makten och pusha för egna politiska åsikter.
   
  Tänk om man kunde läsa sånt här i svensk media.
  Tänk om man slapp alla svenskhatiska dumheter som uppenbarar sig när man någon gång dumt nog får för sig att läsa en svensk dagstidning.
  För blodtryckets skull bör man ju avhålla sig helt från svenskproducerad pkmedia.

 • boonkaan

  Som Magnus Uggla sjunger….det goer jag också nu….Jag MÅR ILLA.

 • BtgP

  Uj, vilken sammanställning..
  Bra jobbat!!

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  http://www.fffi.se/blog/2012/07/02/trita-parsi-sommar-pratare-for-irans-diktaur/

 • Robert Svensson

  Undrar om han tänker bli sommarpratare i P1 nästa år också. Varför inte? Taqqiyya behöver få ett ansikte.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Bra grävt

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Snacka om grävande journalistik. Jag är mer än inponerad. 

 • Not2LateIHope

  Suveränt, Tack för mycket intressant journalistik! Borde få några ”journalister” att börja undra om dom inte ska bli journalister istället!

 • Oxis

  Har hört honom några gånger som anlitad expert i Dagens eko. Jag har som vanligt varit misstänksam mot denne individ. Tänkasig.

 • antidotes

  Bögutbildad?

 • mickej

  Muslimer får zigenare se ut som hederliga!

 • mickej

  Underbart att muslimer och islam blir tagna med byxorna nere gång på gång, men var är svenska journalister?

  • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

   Tystnaden från dom, kan väl bara tolkas som att dom stödjer terroristerna.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  Här har vi EXPO, när dom hyllar Tariq Ramadan: https://www.google.se/search?oq=trita+parsi+site%3Aexpo.se&sugexp=chrome,mod=10&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=trita+parsi+site%3Aexpo.se&qscrl=1#hl=sv&safe=off&qscrl=1&sclient=psy-ab&q=tariq+ramadan+site:expo.se&oq=tariq+ramadan+site:expo.se&gs_l=serp.3…6651.9173.0.9925.13.13.0.0.0.1.162.1031.11j2.13.0…0.0…1c.1.ft2BbHaLZ6Y&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=24046a9289f3b73a&biw=1344&bih=740

 • YOTHI_TARZAN

  Ursäkta mig men jag har huvudvärk idag – kan någon berätta för mig kort vad som är det värsta med denna historia ???

 • Lodjuret

   Tack för en bra artikel. Bra jobbat!

 • BetulaL

  Huma Abedin är ett anmärkningsvärt exempel. Hon är Hillary Clintons ständiga följeslagare och rådgivare sedan 12 år. http://www.nationalreview.com/articles/310198/questions-about-huma-abedin-andrew-c-mccarthy

  Den moderate riksdagsmannen Abdirisak Waberi kan gärna presenteras närmare. Han kan förmodas ha stort inflytande på Reinfeldt http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk
   

 • Swithiod

  En formulering som jag undrar över är ”moderat islamist”. Vadå moderat? vad har denne islamist med moderaterna att göra? fast nu var det väl mera att det var en islamist som inte är fullt så relärig osv? Men det är som man skulle prata om en moderat nazist, en socialdemokratisk kommunist, eller en liberal fascist ung!

 • Swithiod

  Det största hotet mot muslimer kommer inte från västvärlden, nidbilder av Muhamed (hur vet man att det är Muhamed -han får ju inte avbildas, så hur vet man hur han såg ut, med bara ordbeskrivningar)? Största hoten mot muslimer kommer inte från yttrandefrihet, från judar, från kristna, från USA eller Israel!

  Största hotet mot muslimer kommer från ISLAMISTER! När skall trångsynta politiker och journalister med skygglappar inse detta?

 • Pingback: ”Svensk” efterlyst av Turkiska Interpol – utlämnas kanske till Turkiet