Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fängelse och utvisning för knivattackerna i Växjö


TINGSRÄTTSDOM En mycket ovanlig dom av tingsrätten. Förmodligen kommer denna dom att överklagas. Då blir det väl som vanligt en mildare dom, skadeståndet sänks rejält, och utvisningen lär nog inte tillåtas.

Flera helt oprovocerade knivattacker i centrala Växjö straffas med fängelse i tre och ett halvt år. Den dömde 21-åringen ska därefter utvisas efter avtjänat straff under de närmaste tolv åren. Han knivskar en ung kvinna i ansiktet och hennes vän på över­kroppen. Han ska dessutom betala cirka 265 000 kronor i skadestånd till offren.

”Tingsrätten finner att den brottslighet NN (21-åringen) gjort sig skyldig till är av mycket allvarligt slag. Våldet har riktats mot ansikte, hals och bröst på de angripna personerna”, skriver Växjö tingsrätt i domen.

Mannen ska stanna kvar i häkte och förbjuds efter avtjänat straff att återvända till Sverige under de närmaste tolv åren.

I domen påpekas att 21-åringen i princip saknar anknytning till Sverige och att utvisningsbeslutet inte medför något men för honom. Därför blir det inte heller någon strafflindring i form av kortare fängelsestraff, vilket annars är praxis.

De uppmärksammande knivattackerna inträffade vd 02.30-tiden under natten till den 1 juli. Den drabbade 19-åriga Växjökvinnan satt på en parkbänk på Storgatan, mitt emot klädbutiken Carlings, tillsammans med en manlig vän.
Den nu dömde knivskar utan förvarning kvinnan bakifrån. Följden blev ett närmare decimeterlångt sår på ena kinden. Efter attacken gick knivmannen runt parkbänken.

– Jag minns två ögon som stirrade tillbaka på mig, som om han visste vad han gjorde och ville försäkra sig om att det var någon skada skedd. Jag såg ett blänkande knivblad, berättade kvinnan under rättegången.

Kvinnans vän tog upp jakten, men blev själv knivskuren när han försökte stoppa 21-åringen på Storgatan och Sandgärdsgatan. Knivmannen försökte även skada två andra nattflanörer som ingrep.

21-åringen fälls för två fall av grov misshandel och två fall av försök till grov misshandel. Han ska betala 185 000 kronor i skadestånd till den knivskurna 19-åriga kvinnan, 50 000 till hennes vän och ytterligare 15 000 vardera till de två andra nattflanörerna som ingrep.
Knivmannen döms tillsammans med en kamrat från Alvesta även för övergrepp i rättssak. En natt i juni misshandlades en man på Storgatan i Alvesta eftersom denne lämnat uppgifter till polisen om misshandeln vid Hörnans Grill i slutet av april. Kamraten straffas med fängelse i tre månader

smp

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Till de som säger ”mångfald” och ”mångkulturellt samhälle”

  Hur kan ni med glimten i ögat förneka detta oavsett om det är svenskvåld eller invandrarvåld?

 • tokeskil

  Åter igen döms skadestånd ut att betalas av SVENSKA knegare !

 • Bolpen

  Varför bara tolv års utvisning?? Varför inte utvisning på livstid?? skulle vara väldigt intressant om tingsrätten kunde svara på detta. Vart ligger logiken???

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Man verkligen VILL ha honom tillbaka in i landet igen. Hur ska ska vi annars tolka det? Alltså dessa rättegångar är rena hån mot samhället och folket.

 • PETER NYMAN

  Sverige betalar inte ut skadestånd till brottsoffer,man får själv kräva in dom från förövaren.Orsaken är att dom flesta förövare är innvandrare med låg IQ-nivå,som alldrig kommer att kunna betala.VI SVENSKAR får nöja oss med att försörja DOM

  • kripokommissar

    Om inte IQ, så tänk på din stavning!