Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ensamkommande får allt – sjuka Meta 80 år blev nekad hjälp och dog


SVENSKHATET Det är skillnad på svenskar och den nya högadeln som invaderar landet. 84-årige Carl-Axel Immell är förtvivlad och arg.

Förtvivlad över hur hans hustru Meta tvingades sluta sitt liv. Arg över hemtjänstens och hemsjukvårdens förnedrande behandling och deras lögner i journalen.

Carl-Axel Immell berättar vad som hände honom och hans nu avlidna hustru Meta i somras, under Metas sista dagar. ”Jag säger inte att kommunens brister orsakade Metas död. Men de har bidragit till att det skedde just då. Kan de inte se på en människa att hon är så dålig, så ska de hålla på med något annat”, säger Carl-Axel som berättar allt i villan utanför Torsebro, som han och Meta byggde när de gifte sig 1956.

Början till slutet kom den 13 juli, på eftermiddagen. Meta, som var 80 år gammal, hade diabetes, njursvikt och som tidigare hade haft en hjärtinfarkt, blev under dagen allt sämre. Hon hade ont, besvär av klåda och svårt att andas. Carl-Axel larmade, och hemtjänsten kom. Enligt Carl-Axel kontaktade personalen jourhavande sjuksköterska, men han fick inget besked eller något ytterligare besök.

– Meta blev mer och mer orolig, och behövde gå på toaletten. Men Meta var stor och tung, och jag klarade inte att hjälpa henne. Jag har själv hjärtbesvär och har haft en hjärtinfarkt, och är av läkare förbjuden att anstränga mig för mycket.

Metas besvär tilltog och Carl-Axel använde trygghetslarmet igen. Mellan klockan 22.00 och 23.00 kom nattjouren. De konstaterade att Meta var trött, men lovade att kontakta läkare för att Meta skulle kunna få smärtstillande medel och någon tablett att sova på.

– Jag sa, gör vad som helst. Det kan inte vara på det här viset. Men nattpatrullen gick och kom inte igen, säger Carl-Axel. Senare har de skrivit i journalen att vi nekade att ta emot hjälp. Men det är en lögn. Hur kan de skriva något sådant när Meta låg i sängen och skrek efter hjälp?

På natten fick Meta ont i magen och sa till Carl-Axel att hon var rädd att hon skulle få diarré. Carl-Axel försökte göra i ordning toaletten. Men innan han var klar gjorde Meta ner sig, liggande i sängen.

Carl-Axel gråter:

– Det var fruktansvärt förnedrande för en människa som varit så envis att behöva ha det så. Jag fick själv städa upp i hennes sängkläder och på golvet. Vi grät båda två.

Carl-Axel fortsatte att larma, utan att få någon hjälp. Istället fick han vid tvåtiden på natten ett telefonsamtal från ”en irriterad dam” från natt- patrullen, som hävdade att han missbrukade larmet. Enligt Carl-Axel sa ”damen” att ”så som ni bär er åt så borde ni söka er till ett äldreboende så att vi slipper besväret med er”.

– Jag gick in till Meta och sa att ingen vill hjälpa oss. Hon försökte sätta sig upp i sängen, sträckte ut armarna emot mig och sa ”Acke, jag dör, jag dör”, berättar Carl-Axel gråtande. Jag såg på henne att det höll på att gå åt helsicke och ringde då själv efter ambulans.

När Meta kommer in till akuten har hon enligt journalen förmaksflimmer, hjärt- och njursvikt. Senare samma dag stannar hennes hjärta.

– De lyckades få igång det igen, men knäckte i samband med det revben som trängde in i lungan. Några dagar senare – den 19 juli – dog hon, säger Carl-Axel. Jag satt hos henne i flera dagar. Hon hade så ont, så ont. Det var hemskt.

Carl-Axel har fått hjälp att skriftligen klaga hos omsorgsförvaltningen över både de uteblivna insatserna och det bemötande han och Meta fick den svåra natten i juli. Han har också fått möjlighet att ge sina synpunkter till enhetscheferna för sjuksköterskorna och nattsjuksköterskorna, som besökt honom i hemmet. Enhetscheferna skriver i ett svar att hans upplevelse av bemötandet kommer att tas upp i alla sjuksköterskegrupper. Men att insatser skulle ha uteblivit medges inte.

kristianstadsbladet

 • http://avpixlat.info/ Betty Boop

  Hela scenariot är som taget ur en skräckfilm!
  Hur kan sånt här få hända i Sverige?

 • TorgnySund

  Som anhörig är det nog så svårt att se vad som pågår i äldrevården, att kanske inte ha några anhöriga måste vara en fasansfull upplevelse i samma situation. Att våra gamla inte får ett värdigt avslut i sina liv, är bevis på ett samhälle i upplösning. Tyvärr är Carl-Axels historia inte ovanlig …

 • Broktorp

  Jag lider med honom!
  Tyvärr är det nog vanligt att livet slutar utdraget på en vårdinrättning med smärtor och förnedring. Man kan bara hoppas att ens egen final sker knall fall.

 • ledsen_farfar

  Nedrustningen av bananrepubliken Sverige fortsätter, vi satsar miljarder och åter miljarder på att ta in kulturberikare som skall använda alla kommunala resurser. Vård, skola, omsorg, tacka fan för att det inte blir något över till våra äldre. Vakna nu Ullenhag. SD 2014

  • Storeberg

    Det är enklare att rösta bort Ullenhag än att få honom att vakna.

 • LtHornblower

  Dessa vidriga människor inom vård och socialsektor anser att de är empatiska. Detta fall visar vilka värderingar och vilken människosyn de verkligen har.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Pengarna dessa stackars gamla människor har betalat i skatt för att säkerställa bra vård om det behövs. Har redan getts bort till Somaliska anhöriga. Släktingar till dom som invandrat till Sverige och lever på bidrag sen dess, är alltså viktigare än våra egna medborgare……

 • http://profile.yahoo.com/XGL22OIJZCSNTC2YA67ZFZAL7U Stig

  Jag lider verkligen med honom också. Men så blir det när alla ska ha allt. Det är helt logiskt.
  Ni som är medlemar inom PRO och ser detta: Ta med en dator och visa på era möten samt ta med statistik vad invadringen kostar kontra äldrevården. Det blir ett ödesval 2014 för Sverige och dess invånare: Pensionärerna har gett mer än man nånsin kan begära, så nu är det dax att dom får tillbaka för det dom har gjort för Sverige.

  • svartamalin

   Fnys..PRO-hahahaa kontakta PRO själv får du se vad du får för svar,om du öht.får något svar. Jag har kontaktat PRO många gånger ang. mina gamla i vår släkt.OCH de har varit MEDLEMMAR I PRO och betalt medl.avg. Det enda PRO är-En blufforganisation. PROs omsorg om våra gamla slutade den dagen-SANDBERG avgick som ledare för PRO Och det är länge sedan det!.

   • BirgittaSvenne

    Du ska veta att du inte är ensam. Har gjort detsamma, den dryge infantile som svarade, slängde utan att svara mig, på luren ! Ringde fler gånger, samme enfaldige, slängde på luren.

    Våra äldre som vi kämpar för, vad röstar de på ?

    • svartamalin

     Jag trodde aldrig att någon kunde köra ner Sverige så djupt utan att någon gång hejda sig under alla dessa år. Detta är en oerhörd katastrof o förräderi mot oss alla strävsamma.

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

   PRO vill bara ha in medlemsavgifter. 

 • farsartat

  Enligt 7-klövern är du inte värd ett ruttet lingon, den dagen du slutar att arbeta och bidra till att försörja alla zoomalier som väller in. Tragiskt men sant.

 • BirgittaSvenne

  All min sympati går till de drabbade.  
   Nu är det hög tid att vi slutar upp med att bara ta emot all nonchalans från etablissemanget. Etablissemanget vågar att behandla oss så här, det är ofarligt.  Vi får göra som invällarna, gapa, vråla ,demonstrera och framför allt KRÄVA.
   De är hotfulla och får därför alltid det som de kräver, etablissemanget är livrädda, för invällargrupperna är våldsamma ! 

 • SM811

  Hur skall man upplysa alla pensionärer att det endaste part som vill ändra på detta är SD.
  Håller de kvar vid sina gamla partier kommer de att få det ännu sämre.

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

   Dessvärre så håller de på sina gamla partier, de som är riktigt gamla. Men vi kärringar i 65 årsåldern, vi är medvetna!

 • kokoo

  Det är Alliansens policy att det skall jävl.. med oss Svenskar. Vi skall helst så fort som möjligt försvinna från vårt land Sverige Dö eller emigrera så att Sverige kan fyllas av muslimer eller andra utomeuropeiska folkslag .

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Pol Plot swedish style

  Tänk hur många 100000 anhöriga som kunde ha röstat på SD men ni har valt detta! Ni blir drabbade förr eller senare!

 • biran

  Parasiterna från arabvärlden och Zoomalia äter upp all vår välfärd.

 • Bolpen

  SKANDAL!!!! Ser fram emot valet. SD 2014.

 • svartamalin

  Det ingår i  nya moderaterna att avliva våra gamlingar i deras hem,”diskret”och inte i särskilda byggnader som kan avslöja institutionernas egentliga syfte:((

 • Tigeraldrig

  De gamla ingår inte i de ”mänskilga rättigheterna)

  Läs detta , kan man låta bli att bry sig hur samhället ser ut,,,svar ”nej”
  http://meritwager.wordpress.com/2012/09/17/skakande-berattelse-fran-en-familjehemsforalder-for-pastatt-eller-faktiskt-minderariga-asylsokande-pojkar-och-man/#more-60084

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Usch så hemskt – så fruktansvärt förnedrande. Man blir både ledsen och förbannad.
  Carl-Axel borde ha ringt ambulans redan efter första nonchalanta besök från hemtjänst.

  Hela detta skämt till omsorgsförvaltning borde göras om från grunden. Staten borde  bidra med stora pengar  till omsorg av äldre, istället för att bara vräka ut miljarder till ”nyinsläppta”.

  Det är sjukt!

  • Tigeraldrig

   Det är synd om de gamla. De klagar ju inte, de är tåliga i alla lägen.
   Stackars man, jag lider med han.

 • mspired

  Fy faaan!! Det är den enda kommentar jag kan komma på just nu. RIP Meta.

 • 585961

  Ja detta sker för att herr Pissfelt och Ullentott därför att dom hellre ger bort våra skattepengar till några inavlade  negrer från Afrika som aldrig kommer att göra annat än gå omkring och stjäla så mycket som möjligt sitta på kafe och röka vattenpipa för sin av svenska skattebetalare  stulet bidrag till skithögen , och kanske slår han nån svenne i skallen som tack och rånar honom på allt han äger, Nej vi måste resa oss och hjälpa vara gamla , skiten som kommer hit ska ut ur landet om dom inte kan försörja sig lagligt, SD 2014 det enda parti som vill göra något åt eländet och dom gamla 

 • Orregyllensnorre

  Ännu ett liv på politker/mediaetablissemangets samvete. Vi måste se till att de får sona sina missgärningar ! Vi måste se till att de får uppleva sin mångkultur där de bor och verkar.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Pengarna han betalade i skatt för att kunna få hjälp i form av personlig assistent etc. Används istället till att hyra herrgårdar till Somalier och Afghaner….  SD 2014!

   • Orregyllensnorre

    Ja, det sjuka är ju att de stämmer. FY SATAN SÄGER JAG!

  • Johan Rydberg

   Matte de skyldiga brinna i helvetet eller alternativt leva i en etta i bottenvaningen i ett hus i Rosengard.

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

   Det är dessvärre sant.

   Är du inte i produktiv ålder eller inte står till arbetsmarknadens förfogande så får du ingen hjälp till rehab.

   Det där fick jag klara besked av Försäkringskassan (Förnedringskassan) 1998 då jag fått beviljat förtidspension (som jag fått pga att ha jobbat för mycket)

   -”Rehab? Nähädu, sådant får du ta hand om själv nu”

 • PETER NYMAN

  Detta är inte det enda exemplet på hur SVENSKA äldre behandlas. Det är också det sorgligaste att läsa om.

  • Johan Rydberg

   De svenska aldringar som byggt upp det svenska folkhemmet, som nu skänks bort till analfabeter fran Tredje Världen, behandlas som sopor.Det gör mig sa rasande sa att jag saknar ord.

   Resurserna inom sjukvarden och äldreomsorgen skärs ner mer och mer eftersom landsförrädarna beslutat att pengarna i stället ska ga till somalier, irakier och afghaner,

   Jag läser och förfäras.

 • mspired

  SD 2014!

 • pica_pica

  Det är ovärdigt ett land som Sverige att behandla sina pensionärer och gamla så som sker idag. SKÄMS på er politiker!!! Ni tycks tro att ni aldrig blir hjälpbehövande själva? Våra äldreboende ska behandlas med respekt och ha samma rätt till omsorg som de ensam-
  kommande ”barnen” minst. Sänk pensionärsskatten till hälften så de kan äta sig mätta åtminstone. 

 • looneyleft

  Västvärlden måste skaffa flera barn själva – då slipper vi immigrationen. Då håller familjen ihop och blir en enhet i sig, de blir starka utan staten. Det kommer inte att finnas ett nätverk för äldre utan det kommer bara att bli anhöriga som kommer att ta hand om de äldre i familjen – de som ej har barn – good luck!!!

 • mike_dsq

   السويد وأوروبا يحتضر من مرض يسمى الإسلام، أتمنى أن تكون سعيدا جميع.

  • Bajen666

   Ok…….säkert nån idiot som begriper…!!!!!!!

   SD 2014.

   • Theobservermum

    Jag lät översätta texten på google translate…
    ”Sverige och Europa är döende av en sjukdom som kallas islam, jag hoppas ni alla nöjda”.  

 • mike_dsq

   Ha och det tror du kommer stoppa alla lyckosökare?

 • Tant_Stina

  Stackars, stackars Carl-Axel och Meta, det här ska ingen i Sverige 2012 behöva uppleva!

  Dubbelt tragiskt är att gamla människor drar sig i det längsta för att ringa ambulans. De har tidigt fått lära sig att klara sig själva (och det har de gjort också!), att inte ligga till last, att inte ställa till besvär.

  Ett gott råd till alla som har gamla anhöriga är: Tala om att man blir varken åtalad eller får betala dyra böter om man larmar ambulans och det kanske inte ansågs befogat.

  Berätta också att gamla som ringer efter ambulans inte ska vara så ”försiktiga” utan använda ord som: svårt att få kontakt, svarar inte på tilltal, svårt för att andas, är sig helt olik (naturligtvis under förutsättning att den sjuke är vid medvetande), då blir det nämligen fart på SOS.

  Dessutom, hjälp alla gamla med att kräva smärtlindring, ingen ska behöva dö i smärtor! (det är egentligen bara vid hjärnskador man är försiktig med smärtlindring eftersom man inte vill påverka medvetandet för mycket)

  Carl-Axel, mina tankar går till dig.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Är det inte märkligt vi aldrig får se äldre invandrare i samma situation?

  Varför får vi inte se äldreboende hos invandrarna?

 • Guest

  Har skrivit en liten dikt som kanske inte direkt kan mäta
  sig med Runeberg och Gullberg, men håll till godo.

  Neger Fredrik,
  Neger Fredrik,
  Svenskar får du stampa på,
  det måste var och en förstå.

 • BirgittaSvenne

  Inte ens anhöriga kan tänka sig sig att engagera sig för de äldre i samhället. Hörde från flera håll nu i somras, de är helt oengagerade, de har fullt upp med sin vardag och i den ryms det inga åldringar.
   De äldre genererar inte längre skattepengar, de tar bara del av det som de en gång med svett och tårar har betalat till.(äc”’l Sverige)
   Dessutom måste de om de är svenskar arbeta, svenskar måste arbeta i (trälarnas land), då blir tiden knapp. För invällarna råder ett annat senario, mattan är utrullad, en batik***** till varje invällare.

 • Oberst

  Det hÄr kan vara DIN framtid, Svenne Banan!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  SPYR!

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  I Sverige är det ensamkommande unga män som är högprioriterade. 1900 per dag får de kosta. Andra göre sig icke besvär!

 • Agera1

  Finns inget straff som är hårt nog för såväl de ansvariga i detta ärendet som ansvariga i pk-världen…

 • antidotes

  Dom borde anmälas för Orsakande till annans död!!

 • antidotes

  Från tvåa till husvagn. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15488774.ab

 • http://www.facebook.com/janne.westin.3 Westin Janne

  nä nu jävlar dom som har byggt upp vårt land och dom ska inte ha rätt att leva sina sista tid på ett värdigt sätt en skam är det till svensk omsorg stoppa invandringen och kolla upp alla politiker som åker och har möten i EU utan att göra et skit då skulle dom pengar som våra gamla har tjånat ihop räcka till svensk regering är en skamfläck