Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Taxichaufför får höjt straff för våldtäkt och våldtäkt mot barn


RAKETFORSKARE 50-årige Reza Ghasemi från Spånga åtalades för bland annat människorov, våldtäkt mot barn samt våldtäkt. Reza Ghasemi skulle ha tvingat in en 13-årig flicka i bilen och förmått henne att utföra oralsex samt vid ett annat tillfälle ha tvingat en kvinnlig kund att utföra samma handling.

Tingsrätten konstaterade gällande flickan det oklart hur hon hamnat i bilen, och att människorov inte var styrkt. Däremot ansåg domstolen att flickan i övrigt var trovärdig och att våldtäkt mot barn var styrkt. Övriga åtal ogillades av tingsrätten. Påföljden bestämdes till fängelse i två år. Han skulle även utge skadestånd med nästan 130 000 kronor.

Delar av domen överklagades till hovrätten, som gör samma bedömning avseende flickan. Gällande våldtäkten anför hovrätten det som anmärkningsvärt att det speciella tillvägagångssättet för den sexuella handlingen är likadant i båda fallen.

Mot bakgrund av bland annat detta finner hovrätten åtalet styrkt. Påföljden bestäms till fängelse i tre år. Reza Ghasemi ska även utge skadestånd med knappt 210 000 kronor. Ett hovrättsråd och en nämndeman är skiljaktiga, där hovrättsrådet anser att båda åtalen ska ogillas.

Ur domen:
Reza Ghasemi har närmare hörd över åtalet bl.a. uppgett följande: Han har haft försörjningsstöd sedan drygt två år. Sedan hans hustru kom till Sverige i oktober 2011 har han fått förhöjt försörjningsstöd till ca 13 000 kr i månaden. Under den aktuella perioden har han haft körningar. Hossein Mousavi som äger bilarna har låtit Reza Ghasemi behålla de kontanter som han har kört in. Det stämmer att han inte har anmält till socialförvaltningen att han har jobbat som taxichaufför.

* Förutom att han frias från bidragsbrott, så har han även tagit hit en fru som vi skall betala för.

Hans handläggare hos socialtjänsten, Minna Klemola har uppgett bl.a. följande: Reza Ghasemi har månadsvis ansökt om försörjningsstöd och har skickat in ansökningarna per post. Hon har träffat Reza Ghasemi vid ett tillfälle och det var i april 2011.

* Men hallå! Behöver man inte lämna in ansökningarna personligen? Och handläggaren har bara träffat han vid ett tillfälle i april 2011. Han kan ju lika bra befinna sig i sitt hemland och någon släkting eller vän här skickar in hans ansökningar. Skrämmande ….

Svea hovrätt dömer:

 • Reza Mahmoud Ghasemi 1961-09-23 Gullingeplan 46 i Spånga till fängelse i 3 år för våldtäkt mot barn. Följande åtal ogillas, människorov, våldtäkt, sexuellt ofredande och bidragsbrott.
 • Mål nr B 7143-12

Tobias Fälth tillerkänns ersättning av allmänna medel med 204 762 kr i tingsrätten och med 61 631 kr i hovrätten. Wasfi Al Bitar tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 129 918 kr i tingsrätten och med 47 575 kr i hovrätten. ”Kostnaden för målsägandebiträdet och försvaret ska du som skattebetalare stå för”.

Relaterat:
Taxichaufför döms för våldtäkt mot 13-åring

 • Andersonszkan

  Våra skattepengar rullar!

 • snuffid

  Hur kan detta få fortsätt år ut och år in.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Tack vare media, som uppehåller illusionen om ett välfärds samhälle, där invandrarna är så jävla snälla och bra på precis allt. Medans Svenskarna är barbarer som ändå förtjänar bli utbytta.

 • kirre

  Blev det ingen utvisning av svinet?

  • farsartat

   Precis vad jag också frågar. Fanskapet ska skickas iväg i en bananbåt.

   • scarface_sweden

    Mannen har förtjänat ett livslångt medborgarskap i det heliga landet Sverige och kan därmed inte utvisas dit där han hör hemma…..

 • 585961

  Det är ett djävla pack rent ut sagt , en massa muslimkramare som borde få sparken, se till att ni röstar rätt 2014, då ska alla  våldtäktsmän och bidragsparasiter ut ur landet, jag röstar SD dom enda som bryr sig bland svinen i regerigen

 • 585961

  Vill bara säga att sånt här kommer att drabba alla  utländska muslimska taxichaufförer i Sverige, där har vi rätt att själva välja och vraka , så får dom känna hur det känns att vara förnedrad som dessa kvinnor blev, så slut upp

 • Patrik999

  Inget sex innan äktenskapet, men våldtäkt verkar vara ok.