Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skärpt straff i HR för ligister som rånat 70-åring


LIGISTSVIN Två vid gärningstillfället 18-åriga killar från Huddinge åtalades för grovt rån. Robin Idström och Ludvig Krantz skulle upprepade gånger ha sparkat en 70-årig man samt tagit hans plånbok med 800 kronor i kontanter på Rättartunet i Huddinge.

Tingsrätten konstaterade det inte visat vem som utdelat sparkarna, och fann att ingen av 18-åringarna kunde dömas för dem. Däremot ansåg tingsrätten det styrkt att båda 18-åringarna var att anse som gärningsmän i förhållande till att ta plånboken, och att det skulle rubriceras som rån. Påföljderna bestämdes till fängelse i ett år.

Den ena 18-åringen skulle även utge skadestånd med nästan 40 000 kronor, för vilket den andra svarade solidariskt för drygt 30 000 kronor.

Domen överklagades till hovrätten, som anser det styrkt att båda 18-åringarna haft uppsåt till sparkarna. Vidare anför domstolen att 70-åringen drabbats av inte obetydliga skador, att 18-åringarna visat synnerlig råhet samt utnyttjat 70-åringens skyddslösa och utsatta ställning på ett hänsynslöst sätt.

Mot bakgrund av detta finner hovrätten att brottet ska rubriceras som grovt rån. Påföljden bestäms till fängelse i två år. Skadeståndet höjs till drygt 45 000 kronor, varav knappt 40 000 kronor solidariskt.

Svea hovrätt dömer:

 • Robin Leif William Idström 1993-10-03 Rådsvägen 14 i Huddinge till fängelse i 2 år för grovt rån.
 • Ludvig Robin Erik Krantz 1993-08-20 Kommunalvägen 18 i Huddinge till fängelse i 2 år för grovt rån.
 • Mål nr B 4019-12

 • Andersonszkan

  Detta är ju helt otroligt!

  När ett blattegäng misshandlar en svensk sjukpensionär nästan till döds, med bestående allvarliga men för livet – då blir det några timmars samhällstjänst för två av dom och fyra av dom blir inte ens åtalade.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Precis. Varför vill man etniska svenskar så ont och varför förstår inte merparten av dessa att de är de utpekade målen? Jag begriper inte. Som ett lämme4ltåg över ett stup (fast det har jag en förklaring till).

 • LtHornblower

  Fängelse för misshandel och rån? Jag trodde man dömdes till samtal med soctant. Aha, förövarna var svenskar!

 • kirre

  Ett litet framsteg. Det är väl för helvete klart att båda två skall betraktas som gärningsmän, då dom utfört brottet i samförstånd. Jämför med polismorden i Malexander där det var en gärningsman som sköt de båda poliserna och dom två andra förbrytarna var på plats. Alla tre fick livstidsstraff för mord trots att det bara var en som avlossade dom dödande skotten på poliserna.

 • farsartat

  Kvittar om det är Svenskar eller invandrare. Det märkliga är bara, att invandrare kommer undan lättare i många fall.

 • Johan Rydberg

  Missförsta inte detta. Det är bra och rättvist att dessa unga förbrytare far sitt straff, men jag kan inte undga att reflektera över kontrasten.

  I Göteborg slog ett antal unga araber nästan ihjäl en svensk 61-arig sjukpensionär. Tva av dem ställdes inför rätta och dämdes till mycket milda straff, Ungdomsvard och böter. Böter som de naturligtvis inte kan betala utan det är skattebetalarna som far sta för detta.

  Rättsväsendet spottade den svart skadade sjukpeniosnären, som lag i koma i tva manader, i ansiktet och förklarade att hans liv inte var värt nagonting.

  Alla människors lika värde?. Jaha

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Tja, Jämfört med de araber som fick mellan ingenting och 2,5 veckors socialtjänst för att ha misshandlat en svensk till invaliditet så var ju det här ändå ett nämnvärt straff.

  Jag läste förövrigt en undersökning för ett par år sedan där forskare menade att kroppsliga straff har en mycket högre presumtiv inverkan på viljan att begå nya brott än andra straff.

  Ett riktigt kok stryk kan alltså vara effektivare än 2,5 veckors socialtjänst eller 2 års fängelse. Det är billigare och möjligen karaktärsdanande istället för nedbrytande som fängelsevistelse anses vara. Därför är Swecons utmärkta bild :) till artikeln inte alls malplacerad.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Löljiga straff även här. Men hade det varit araber. Då hade det väl räckt med lite anger managment, med en socialtant.