Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fel att neka 92- årig kvinna särskilt boende


GOD NYHET Förvaltningsrätten slår fast att en 92- årig kvinna i Halmstads kommun har rätt till stöd i form av särskilt boende. Kommunen avslog kvinnans ansökan eftersom man ansåg att hon inte var så sjuk att hon behövde personal dygnet runt.

Kommunen bedömde att hemtjänstinsatser skulle vara tillräckliga för att kvinnan skulle få en skälig levnadsnivå. Förvaltningsrätten anser att kvinnans hälsotillstånd i kombination med den känsla av otrygghet hon upplever av att bo ensam motiverar en plats på ett särskilt boende. SR

 • helkoll

  Politiker är numera empatilösa as med få undantag (SD). Deras inställning anammas av hjärndöda empatilösa Svenskhatande skitstövlar till tjänstemän som likt en hund tuktad till lydnad medelst aga följer sin herre. Ni får inga 72 oskulder i himlen om ni tror det.
  Ner i källaren och ös kol så islamisterna (muslimerna) har det varmt och skönt.
  Kolräkningen dras av på pensionen.

 • Riket

  Tacka för att kvinnan känner otrygghet av flera anledningar,
  i Vårt kära Rike så är det troligare att zigenare besöker våra
  äldre än att hemtjänsten eventuellt behagar dyka upp.

 • mimi1999

  Visst kan man verka pigg och alert vid den åldern. Men som volontär bland seniorer vet jag att det är dagsformen som avgör. De kan vara jättepigga på måndag och anmäla sig till en aktivitet, men 2 el 3 dgr senare när aktiviteten äger rum vara helt slut. Så någon aktivitet kan vi glömma. Undrar om de som sitter och bestämmer har någon susnings aning om hur det är att bli gammal? Undrar alltid när jag hör hurtfriska/hjärtlösa uttalanden: Har de inga äldre i sin närmaste omgivning? Mor-farföräldrar, eller rent av deras egna föräldrar??? Vore onaturkigt om de inte har det! Vet hur det var när min mamma var gammal, det som funkade ena dagen funkade inte nästa. Tack och lov fick hon sluta sina dagar på ett underbart äldreboende, där vi barn kände oss trygga hur mamma hade det och hon mådde efter omständigheterna bra!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Och ”flyktingar” trycks ihop på herrgård

  Varför gör man inte äldre till en vinstdrivande marknad?

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

   Det finns och tyvärr så går dessa vinstpengar till skatteparadis. Det var ju regeringen Reinfeldt & Co son införde privata alternativ. Ett av dessa företag är Carema där skandaler flera gånger har avslöjats då man sparar på personal och de boenden för att fylla sina egna fickor.

   Staten ger fullständigt fan i de äldre och sjuka.

 • antikomunisten

  Attestupan ar inford igen.Tack Fredrik. 

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Tänk att det numera i Sverige ska behöva bli en rättsfråga huruvida en 92 åring ska få ett tryggt boende. Men jag vet dock att det finns liknande problem i grannlandet Norge.

  Jag har aldrig varit rädd för att bli gammal eftersom jag har sett hur bra de gamla kan få det. Min mor jobbade nämligen på äldreboende några år på 70-talet. Även under 80- och 90-talet så var upplevelsen av ålderdomen tryggad, för min del.

  Nu är jag 65 och vet att om 20 år kan jag vara den som behöver annat boende, om jag får leva och ha hälsan. Ska man behöva skaffa advokat eller annat i förväg?

  • Guest

   Dina tavlor är jättefina, tyvärr tillåter inte min magra
   plånbok några inköp av Din konst. Jag har en känsla
   av att många skribenter och artikelförfattare är
   osedvanligt kreativa människor med ett mål i sikte -
   Ett Sverige värt att vara stolt över.

   Mvh

   • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

    Mmm… Fina saker du målar Gunilla. Påminner litet om Lempicka.

    • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

     Tackar djupast för denna komplimang. Igår fick jag höra likheter med Turner. Har precis börjat jobba abstrakt. Ska uppdatera min hemsida ikväll!

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

    Tackar så mycket och bockar :-)

    Jag tar inte hutlöst betalt för mina målningar. Det går åt väldigt mycket tid och arbete plus material.

    Förresten så har jag gjort många nya målningar som jag ännu inte lagt in på hemsidan. För skärpa till mig helt enkelt!

    Betalningen kan man alltid komma överens om ;-)

  • tokeskil

    Tyvärr så är nog varenda brännvinsadvokat upptagen med att försvara alla entreprenörer som Ulltorsken så gärna välkomnar.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Flykting ”barnen” däremot får personal dygnet runt automatiskt. Skrämande utveckling det här. Konstigt att vanliga Svenssons inte märker hur extremt fel det prioriteras i samhället, dom som har betalt skatt under hela sina liv får inte en krona extra utan bara mindre och mindre.

  Medans det forsar miljarder till flyktingar i alla dess former, både lagliga och illegala brottslingar får mer och mer rättigheter, och absolut inga skyldigheter. 

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

   Felet är att vanligt folk inte får reda på hur det egentligen är ställt förrän de själva drabbas, och då orkar de inte strida.

 • naviclima

  Stackars alla våra äldre som måste kämpa för att få ett drägligt liv medans baarrnneeenn som har rest 1000 mil och kommer till Sverige då kan man inte ett skit  och sitter med armarna i kors och tigger som en hund och säger stackars mig???Myndigheterna kommer springandes och säger stackars lilla dig ska jag hjälpa dig på med kläderna eller ska jag visa dig hur man knyter skorna…Så här gör man en knut å så kom tolken in och översatte fatta hur j-vla dumma Svenskarna är fortsätt i samma anda så bor du på ett lyxhotell och sen har du betalt för resten av ditt liv utan att lyfta ett finger?Hoppas ullentott är nöjd med sig själv,, men damen som är 92 det skiter du i fullkomligen i..När ska Svenska folket vakna det är våra äldre som haft ett tufft liv och sen inte ska få njuta av ålderns höst???Fy f-n!

 • svartamalin

  Vi välkomnar svensk hatare med livstidsförsörjning och lyxboende på Herrgårdar med all service dygnet runt.Släng ut invandrarna,de har absolut ingenting här att göra.
  Vad är svensken för skitmänniska som inte har förstånd att ta hand om sina föräldrar på ett gott och värdigt sätt.

 • tokeskil

  Hon kommer säkert att få hjälp av någon snäll zigenare med att tömma börsen.