Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Asylsökande stöldliga gick från kramar till våld + åldersbestämning


UT MED PACKET En liga med dansanta, kramande och fotbollsintresserade tjuvar har kartlagts av ungdomssektionen i Storgöteborg. Tjuvar som uppmärksammades som spexare men som senare övergick till att bli våldsamma personrånare.

Under våren noterade ungdomssektionen att personstölderna i stadskärnan ökade. Gemensamt för stölderna var att mobiltelefonen och plånboken försvunnit vid möten med kontaktsökande män. Männen kom fram till offren och dansade, kramades och pratade fotboll.

Efter att de trevliga männen dansat vidare så upptäcktes stölderna. Anmälningarna fortsatte rulla in och under sommaren började ungdomssektionen att kartlägga brotten och modusen.

– Med hjälp av goda förstahandsåtgärder från ingripandeverksamheten och bra signalement från offren och övervakningsbilder växte bilden fram av att det var ett trettiotal män som i olika konstellationer utförde stölderna, säger Karin Persdotter på ungdomssektionen.

Under sensommaren förändrades moduset och männen övergick till att med fysiskt våld stjäla tillhörigheter istället. På dag och kvällstid började männen följa efter personer som hade synligt guld runt halsen eller armband och ringar på händerna. När de kom i skymundan med offren slet de av dem smyckena.

– Våra teorier till varför de ändrade modus var dels att priset för guld ökade mycket, dels att männen märkte att det var lätt för oss att spåra telefonerna och gripa dem. Under sommaren greps en av dem med flera mobiltelefoner på sig. Tyvärr räckte åtalet endast till häleri mot honom och det fick han en villkorlig dom för.

– Samma man sitter nu häktad för ett rån mot en äldre dam på 79 år som rånades i Frölunda under hösten, fortsätter Mathias Söderblom, utredare på ungdomssektionen och handläggare i ärendet

– Han och en medgärningsman som ännu är på fri fot, följde efter damen från Frölunda torg och hoppade även på samma buss som henne. Det har vi kunnat se, med hjälp av att titta på bilder ifrån övervakningskameror.

Precis innan damen kommer fram till sin bostad blir hon inträngd i ett hörn och blir avsliten två guldkedjor som hon har runt halsen. Halskedjorna var så pass kraftiga att hon fick märken runt halsen när de slets av henne. Hon försökte freda sig genom att slå efter dem med sin käpp men lyckades inte och de stal även hennes armband och en ring.

Ungdomssektionen misstänker att flera av de kartlagda personerna har kommit till Sverige för att begå brott. De flesta har uppgett samma orsak till varför de har sökt asyl i Sverige och nästan alla har hävdat att de är under 18 år.

Just nu sitter fem personer frihetsberövade och fyra av dem är häktade. Alla är misstänkta för att på olika sätt ha deltagit i stölderna och rånen. I tre fall har en åldersbestämning genomförts och den bekräftar att männen är födda 1990 och inte 1995.

Flera handlingar som har beslagtagits ifrån männen tyder på att det är organiserat, bland annat har en av männen burit en karta där Nordstan och andra centrala platser varit markerade. Statistiskt stämmer de platserna tidsmässigt överens med var stölder har skett. Det har även tagits flera falska franska identitetskort i beslag.

– Vi arbetar vidare och det finns hopp om att ytterligare ett ganska brutalt personrån kan knytas till en av männen som sitter häktad. Vi fortsätter att kartlägga dem och informera poliserna i yttre tjänst.

- Men tyvärr tror vi inte att brotten kommer att upphöra så länge det hela tiden kan fyllas på med nya individer, avslutar Mathias Söderblom.

Polisen

 • Nohjarntvatt

  Då finns det något som heter gränskontroller.

 • Malmoman64

  Utvisning på livstid. är Dom muslimer kan vi använda dera sharialag. Då kan vi hugga av dom en hand.

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Det måste ju ligga något bakom varför politiker vägrar erkänna detta med sitt ”nybyggarland”? Och de som lyckas förneka detta med ”mångfald mot rasism” vad går ni på egentligen? Mår ni bra av det? Vi har väl tillräckligt problem med de kriminella i landet?

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Det finns ett högre syfte.

   • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

     Finns batikhäxor som förnekar 6.500 våldtäkter

  • loofon

    Ingen rationell människa handlar så som politikerna i detta land gör.
   Så man kan undra om de är mutade eller står under hot.

   Men så har vi förstås (mp) och (v) som definitivt inte kan klassas som rationella, pragmatiska eller intelligenta.
   De är dock inte i majoritet så något annat är det …

   • tudora

    Ja, något annat är det…
    Jag börjar misstänka att landet styrs av  varelser från yttre rymden förklädda till människor.

  • 585961

    Dom är hämndlystna och vill trycka dit SD, men vi låter oss inte luras dom ska få igen valet 2014 SD 51 %

 • Andersonszkan

  Nej, brotten kommer inte att upphöra så länge det hela tiden fylls på med nya brotslingar.

  Hur vore det om man gjorde som Höyre i Norge föreslagit att man satte dom på bröd och vatten tills dom självmant avvek och aldrig mer fick lust att återvända?

  • tudora

   Deras förslag om separata fängelser för utlänningar låter bra.
   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Vil-ha-B-fengsel-for-utlendinger-6993843.html 

 • Sverigefritt

  Hela invandringskarusellen är ett kriminellt bedrägeri.

 • RobRoy75

  Dessa ord jag skriver nu skall ses skrivna i affekt och inte särskilt logiska eller rationella…..innan det bar utför med detta landet på allvar hann jag med att få mig en riktigt gedigen militär kunskap (motsvarande miljonbelopp i utbildning här i Sverige men även utomlands…..). Trodde aldrig att jag skulle behöva använda dessa kunskaper inom rikets gränser mot de egna styrande men snart verkar det oundvikligt så som samhällsutvecklingen fortgår…..

  • scarface_sweden

   Amen broder……
   Finns snart bara ett val…..

 • Bringan

  Konstigt att man hela tiden tänker på egen emigration? Kan det bero på att alla flyttar hit?

  • Talibananas

   Jag tror du är något på spåret här. Nollsummespel och cirkulär migration, eller brain drain and social welfare strain. In komma de tärande, ut flykta de närande. När krafterna ej längre är bärande, vi får förlita oss på vad vi har begåvat oss, livslångt lärande… ; )

 • http://www.facebook.com/people/Björn-Lemon/100000298389011 Björn Lemon

  De är kört för vårt fosterland ,dom väller in ,Det går åt H-Vete!!

 • Buttington

  Ensamkommande flyktingbarn ska man bara kasta tillbaka till skitlandet de påstår sig komma ifrån. Tänk er att de landar i ett islamistiskt land, utan pengar och där de knappt kan språket i. Då får de smaka på rättvisa för att ha försökt att lura svenska samhället.

 • StefanTenn

  Regeringen Reinfeldt är medskyldig till alla brott som begås av utlänningar, då vem som helst släpps in i landet, utan kontroll.

  Hur svårt kan det vara att avkräva pass, DNA, fingeravtryck, anmälningsplikt, blodprov / läkarundersökning, boendeadress av de som anländer.

 • SM811

  ”- Men tyvärr tror vi inte att brotten kommer att upphöra så
  länge det hela tiden kan fyllas på med nya individer, avslutar Mathias
  Söderblom.”
  Vad då ”kan fyllas på”. Det fylls på med ökad takt efter att MP+M gjorde upp om att öka massinvandringen och kriminaliteten i Sverige.

 • loofon

  Offren ska till sista öret ersättas av de politiker som släpper in dessa våldsverkare och det ska INTE ske med skattepengar utan dras på politikernas löner!

  • 585961

    Ta hela Ulltottens lön och Ramsons och Reinfelts

  • naviclima

   Samt att ta hand om dessa små ponkar i sina egna hem och uppfostra dem så att dom får känna hur härligt det är med våran kulturberikning. 

 • surkart

  Maud har rätt ! Det är entreprenörer :) ! Kan de inte ställa upp i idol också, med Maud, Hästgnägget och Maria Pladderstrand som domare!?

 • Talibananas

  Tänk på att allt de vill är spela fotboll. Inte har vi väl hjärta att neka dem denna innersta önskan i vårt fria land. Hohohoho!

 • Lasselito

  Det här är bara toppet på ett isberg. Läste en artikel i gammelmedia om en undersökning av ensamkommande barn och det var bara tio procent som lyckats gå ut skolan och komma in i samhället. 

  • surkart

   Det blir många över som kan roa sig med att råna gamla tanter och farbröder!

 • 585961

  Hur i h-vete kan det finnas så dumma svenskar att dom ens tar plånboken och mobilen med sig till ett möte med dessa utländska  I tjuvsvin

 • kalle008

  Jojo:

  ”- Men tyvärr tror vi inte att brotten kommer att upphöra så länge det hela tiden kan fyllas på med nya individer, avslutar Mathias Söderblom.”
  Och det fylls ju på.

  Nya lådor med många ruttna tomater kommer till frukthandlare, som inte har vett att välja andra leverantörer, med färre ruttna tomater i varje låda.